Ryska pontonbroar över viktig flod förstörda

UKRAINA. Minst två gånger det senaste dygnet har Ukraina stoppat ryska styrkor från att ta sig över den strategiskt viktiga floden Siverskyi Donets genom att förstöra pontonbroar, skriver CNN. Satellitbilder, vars äkthet har verifierats av kanalen, visar de förstörda broarna som delvis ligger under vatten.

Broarna ligger i närheten av staden Bilohorivka. Staden har av den regionala militärchefen Serhiy Haidai beskrivits som en fästning som, precis som Mariupol, håller tillbaka de ryska styrkorna.

Ukrainska styrkor fortsätter att slå tillbaka mot ryska styrkor norr om Charkiv och har tagit tillbaka flera byar längs ryska gränsen, skriver det brittiska försvarsdepartementet.

Ryssland tog tidigt kontroll över området men rapporteras ha dragit tillbaka styrkor för att omorganisera efter stora förluster. Enligt försvarsdepartementet prioriterar man Donbass nu, vilket försvagar deras militära närvaro i Charkiv.

Tillbakadragandet är enligt försvarsdepartementet ett bevis på Rysslands oförmåga att ta över ukrainska nyckelstäder där de väntat sig litet motstånd från befolkningen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ryska pontonbroar över viktig flod förstörda

  1. Puttes patrask har svårt att hålla sig flytande. Puttes fiasko i Ukraina, blir en upplyftande läsning i historieböckerna.
    Kör på Ukraina, krossa idioten, släng ut packet!

    11
    4

Kommentera