4 thoughts on “USA hjälp till Ukraina

 1. Ändå så äter sig Ryssland djupare och djupare in i Ukraina. Stor skillnad på nyheter om man läser blad från väst eller om man läser från neutrala stater i t.ex Asien. Vore bra om Pettersson la ut källor på uppgifter rörande kriget i Ukraina.
  Men som läget i världen ser ut just nu så kommer nog uppmärksamheten att förflyttas från Europa och ut mot östliga Asien. Kina har i dagarna haft stora övningar runt hela Formosa/Taiwan, bl.a övat landstigning. Och jag förstår Xi, Formosa tillhörde fastlands Kina. Liksom Kosovo var en del av Serbien. Serbernas vagga stod i Kosovo, men det gav NATO bort till muslimer.

  4
  16
  • Enklast är att med spionplan och satellit se hur ryssarna trycks tillbaka. Då slipper man sitta och gissa…

   12
   2
  • Du förstår Putin, du förstår Xi, du förstår tyrannerna Peter. Jag tycker det är tvärtom, fastlandskina tillhör Republiken Kina. Det var kommunisterna som störtade den legala regeringen. Sedan borde kommunist-Kina lämna tillbaka Tibet till tibetanerna.

   1999 gav FN:s säkerhetsråd (inkl. Ryssland, Resolution 1244) Nato i uppdrag att upprätta och leda en fredsstyrka med uppgift att upprätthålla fred och allmän säkerhet i Kosovo på grund av etniska rensningar utförda av serberna. Ska du skylla på någon får du ta det med FN inkl. Ryssland för att ha gett bort Kosovo till muslimer.

   Krimtatarerna hörde hemma på Krim men deporterades av Ryssarna. Krim har tillhört Osmanska riket betydligt längre än vad de tillhört Ryssland. När ska ryssarna lämna tillbaka Krim?

   De neutrala stater du hänvisar till får sina nyheter från Moskva, antar jag eftersom du inte länkar och det vet vi att du gillar.

   Jag lägger ut källor, men jag ser att Fjärran Östern redaktionen missat i detta inlägg.

   14
   1

Kommentera