Nära 1,2 miljoner ukrainare har förts till Ryssland mot sin vilja

UKRAINA. Det finns tecken på att ukrainare med tvång förs från hemlandet till Ryssland, uppger USA:s försvarshögkvarter Pentagon enligt AFP.  Enligt Ukrainas människorättskommissionär Ljudmyla Denisova rör det sig om nära 1,2 miljoner människor, varav 200 000 barn.

Pentagon kan däremot inte ge några detaljer om hur många människor det rör sig om.

Men vi har indikationer på att ukrainare mot sin vilja förs till Ryssland, säger Pentagons talesperson John Kirby.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sade redan i början av april, sex veckor efter invasionens start, att tusentals ukrainare hade skickats till ryskt territorium.

Den 28 april berättade en Röda korset-volontär om tvångsdeportering till Ryssland enligt BBC.

Tvångsförflyttning av är en gammal rysk ”tradition”. Man flyttar misshagliga och ersätter dem med lojala ryssar. Det gjorde tsarerna, Stalin och nu kanske Putin.

-Pettersson säger att Putin har startat ett fullständigt onödigt, olagligt och ansvarslöst krig. Putin har satt igång ett krig mot ett broderfolk. Kan inte Ryssland hålla fred med Ukraina finns det inte någon landet kan vara vän med.

Viss, Ryssland är orolig för EU och Natos utvidgning österut, problemet är att Vladimir Putin bara förmår att protestera med våld, han verkar inte fundera på varför grannarna vill västerut.

Vi har sett samma sak i Ungern, Tjeckoslovakien, Moldavien, Georgien, Ukraina och många flet, aldrig någonsin är det Rysslands fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Nära 1,2 miljoner ukrainare har förts till Ryssland mot sin vilja

 1. @pettersson, jag beundrar din tålmodighet och din pedagogiska förmåga. Det spelar igen roll hur mycket någon förvirrad stackare svamlar om än det ena, än det andra och blandar ihop lögn med sanning och ditten med datten. Du försöker ändå tålmodigt förklara och leverera fakta.

  Det tråkiga är, som man säger, att du kastar pärlor… Om du förklarar, så får du höra samma svammel nästa vecka igen! ”Kanske ska vi ladda våra musköter, grevar och baroner, å befria Gammelsvenskbygd” för di talar minsann svenska Kal-Oskar. Vi har således rätt att invadera Ukraina och tar NATOS hjälp i globaliseringens namn! Halleluja o tjolahopp! Eller inte, kanske det var…?

  Att du orkar! 🙂

  10
  3
 2. ”Z” passar bra för en nutida nazze!

  NEJ TACK till nazism, fascism och islamism.

  23
  5
  • @Roland Salomonsson, sitter du och fantiserar nu igen. Varför kan du aldrig styrka dina påståenden? Tänk om alla skulle sitta och hitta på vad som helst? Du vet ju att det inte är sant, varför fortsätter du? Får du betalt?

   18
   10
 3. Kan det vara propaganda från västländer? Sedan 2014 har nämnligen den Ukrainska diktaturen genom olagliga avrättningar (Azovbataljoner) och trakasserier fram till krigsutbrottet drivit ut 1 miljon till Ungern, 2 miljoner till Polen, 1 miljon till övrig Europa, 1 miljon till Ryssland, 1 miljon till Vitryssland och så finns det ca 5 miljoner i utbrytarstaterna. I huvudsak yngre välutbildade vuxna och familjer. Kort innan krigsutbrottet klagade Ukraianas arméledning att så många yngre lämnat att armén hade svårt att bemanna. Ukraina hade en befolkning vid krigsubrottet som nedgått till ca 30 miljoner från 44.

  Nu har alltså 1,2 miljoner ytterligare lämnat för Ryssland och 4-5 miljoner till västländer. Västpropaganda vränger detta till att ske under tvång. Är det självklart att en flykt sker under vapenhot?

  29
  35
  • Du påstår mycket utan några som helst bevis Roland, men det gillar Putin.

   Ukraina är en demokrati, inte perfekt men mycket bättre än Putins regering.
   Putin hävdar att Ryssland vet bättre än den ukrainska politiska ledningen vad som är bäst för Ukraina. Att en auktoritär ledare i ett land vill bestämma vad som är ett lands sanna ”nation” brukar, förknippas med imperialism.

   https://fof.se/artikel/ett-demokratiskt-ukraina-ar-ett-hot-mot-putin/

   Azovbataljonen är numera ett reguljärt förband.

   https://kvartal.se/artiklar/brunsmetningen-av-azov/

   25
   18
   • Att kalla Ukraina en demokrati saknar all relevans. Oppositionspartier förbjuds och oppositionsledare fängslas. Klart och tydligt är Ukraina en diktatur.
    I en demokrati hade vid krigsförhållande en samlingsregering bildats och regerat landet, men så icke i det diktatoriska Ukraina.
    Den Ukrainska diktaturens makt är visserligen kringskuren nu när landet styrs från USA..

    14
    22
   • Kriget började 2014då Ryssland annekterade Donbass och krim.

    20
    10
   • Kriget började 1991 då sovjetunionen hade fallit. Genom att behålla NATO trots att det tjänat ut sin roll så bestämde sig USA för att de skulle dominera världen.

    9
    16
   • Håkan, vilket är alternativet menar du?

    Inget västligt samarbete? Ett annat västligt samarbete? Eller ska vi tiga och titta på när Kina, Iran, Putinister, Islamister etc härjar fritt. Ska Sverige bli en diktatur, kleptokrati eller ett kalifat? Eller litar du på att Hultqvist löser problemet?

    14
    6
   • Anton: Tänk efter själv, hur många länder har USA bombat sedan 1991? Inget an alla dessa länder var något hot för USA:s säkerhet, möjligen var några ett hot mot USA: världsdominans.

    6
    9
   • Håkan. Hur många länder har Ryssland bombat sedan 1991? Inget av dem har varit ett hot mot Rysslands säkerhet.

    Tjetjenien, Dagestan och några till i Kaukasus. Georgien, Syrien, Libyen, Mali, Centralafrikanska republiken, Kazakstan, Ukraina med flera.

   • I Syrien var Ryssland inbjudet av landets regering för att ta hand om oljetjuvar som körde tusentals fullastade tankbilar till Turkiet, även USA-stödda terrorister från allehanda länder bombades bort. Allt detta för att avsluta det USA-initierade kriget.

  • Roland Salomonsson:
   Bra att du bistår med lite av sanningen bak detta krig…,
   Nu är vi i varje fall två som kommer att beskyllas med olika tillmälen. Tänk om fler läst in sig om Ukraina, då hade kanske t.o.m. PK-pressen kunnat publicerat neutralt ?
   Nåväl USA ligger ju på behörigt avstånd från krigshärden,och kan fortsätta sprida sin önskade propaganda till de lite bakomvarande i ”gamla Europa”.
   Allt för att som deras Försvarsminister uttryckte det..”Försvaga Ryssland till den grad,att de inte längre kan utgöra en fara”. För vem de utgjorde denna fara nämndes inget !!

   10
   15
   • Ja du Stenbock, Roland gör som du, hittar på massa saker och skriver det utan att kolla fakta. Han har fel i allt precis som du hade igår.

    Stenbock, du som vet, berätta nu istället lite fakta om varför vi ska stötta en gammal diktator som invaderar många grannländer och stjäl det egna folkets tillgångar, när vi istället kan stötta länder som kämpar för demokrati och frihet?

    För mig låter det baklänges, men du har säkert en bra förklaring?

    Eller sitter du bara och hittar på idag igen?

    12
    6
   • Stenbock. Varför tror du inte fler än du och Roland har läst in sig på Ukraina. Jag har i varje fall försökt och kommit till slutsatsen att Putins gäng ljuger betydligt mer än den andra sidan.

    Putin lovade att han inte skulle invadera, de i väst som trodde det var hysteriska.

    Väst lovade att stödja Ukraina på alla tänkbara sätt utom med soldater. Det har dom hållit.

    Putin har ljugit och brutit varenda avtal som finns.

    Den gällande europeiska freds- och säkerhetsordningen etablerades 1975 genom Helsingforsakten och institutionaliserades 1990 genom Parisstadgan och OSSE:s etablering i Wien 1993. Sovjetunionen upplöste sig själv 1991 liksom Warszawapakten samma år. Allt skedde i enlighet med den gemensamma säkerhetsordningen som skyddar allas suveränitet och territoriella integritet. Regelverket skyddar således även Ryssland och dess säkerhetsintressen. Ukraina, Belarus och Kazakstan slöt dessutom ett särskilt säkerhetsavtal 1994 (det så kallade Budapestmemorandumet) med Ryssland, Storbritannien och USA i utbyte mot att de nya staterna gav upp sina kärnvapen.

    Samtliga tio element i Helsingforsakten ger samma säkerhetsgarantier för Ryssland som för alla andra medlemmar i OSSE. Det unika med Ryssland är att landet, utan att vara hotat eller angripet, själv har brutit mot alla dessa tio statuter och även mot det särskilda avtalet om att respektera Ukrainas territoriella integritet. Att förstå att Ryssland har betett sig så illa är nödvändigt. Att ha förståelse för beteendet är däremot orättfärdigt. Och att ge efter och avveckla den existerande freds- och säkerhetsordningen vore ett historiskt misstag av episka dimensioner.

    16
    5
   • Pettersson:
    Betvivlar inte att du ”läst in dig”…
    Felet hos dig ligger,att du anser Ukraina´s nuvarande regering som demokratisk. Hade du läst Roland S inlägg riktigt,hade du upptäckt att så inte är fallet.Har skrivit det tidigare att Ukraina är en fler-mångkultur bestående liksom Ryssland,av styrande Oligarker i sju (7) olika landsdelar.
    Ska därför endast ge dig ett exempel. Östra delen av landet bebos av en absolut merhet av ryssar sedan uråldriga tider. Detta område som västpressen kallar ”separatistiskt”…
    Över denna landsdel har Ukrainas ”Kiew-regim” (tillsatt av bl.a USA) under nära 8 år terroriserat befolkningen,genom att tidvis beskjuta dem dygnet om. Sådana händelser har gjort att alla dessa miljoner människor flytt,som Roland S,så riktigt anger i siffror.
    Varför framgår inte sådant i Västpressen ??

    6
    13
   • Vad spelar det förr roll att det bor ryssar och rysktalande uikranare i Ukraina? Det har ingen förnekat tror jag. Det bor rysktalande i många länder. Har Putin rätt att starta krig i Estland, Lettland och Litauen också?

    Varför fick inte tjetjenerna bli fria från Ryssland? De har bott i sitt land i hundratals år och har ett annat språk, kultur och religion än den ryska.

    I Ryssland finns en mängd folkslag av skilda ursprung. Största minoriteter är tatarer och ukrainare. Andra betydande minoriteter är basjkirer, tjuvasjer, tjetjener, armenier och vitryssar. Ska de använda den ”ryska” principen och ha egna länder. När det gäller Krim har den landsdelen tillhört osmanska riket betydligt längre än Ryssland. Har turkarna rätt till Krim?

    Ukraina är en demokrati med brister.

    https://www.ui.se/landguiden/lander-och-omraden/europa/ukraina/politiskt-system/

    16
    6
   • Pettersson: Om Ukraina är en demokrati med brister, ja då är ju även Ryssland en demokrati, och troligen med mindre brister än Ukraina.

    5
    10
  • ”Nu har alltså 1,2 miljoner ytterligare lämnat för Ryssland…”
   Nu ljuger du. De har olovligt förts bort från de ockuperade områdena in i Ryssland. Deras barn har tagits ifrån dem och tvångsadopterats bort till ryssar medans de själva skickats till östra Ryssland.
   Och dessa är då de personer som kommit levande ur filtreringslägren på vägen. Vi vet ännu inte hur många tusentals ukrainare som ligger i massgravar i dessa områden.

   13
   4
   • Niklas R:
    Var finner du dina färska nyheter ?
    Dessa går ofta stick i stäv med vad verkligt kunniga förmedlar och anför !
    Betvivlar du även de bilder o. reportage som sänts i bl.a mina tyska kanaler,sedan år tillbaka ?
    Skulle dessa hundratals ukrainare (mestadels kvinnor,barn och åldringar) som dagligen köade vid ryska gränsen,för att få invandra i Ryssland,alla vara statister från Väst-TV ?
    Sanningen ligger ofta en bit i från propagandan !!
    Läs gärna Pettersson svar till mig där han visar hur många olika folkgrupper som lever i f.d Sovjet,nuvarande Ryssland.
    Är det då märkligt att dessa ryssar som bott hela sitt liv i Ukraina,vänder landet ryggen när de blir beskjutna av ”sina egna”?
    Sluta att ensidigt tro på allt som skrives i Abzurdiens press. Ett bevis för hur dessa vinklar,var dåtida nazistiska Aftonbladet…..under 2:a världskriget.

    6
    12
 4. Inte för det har med detta inlägg att göra det här, men den som inte totalt bojkottar
  Ikea nu, ställer sig bakom ett företag som fyller på Putins krigskassa ordentligt.
  Ikea köper virke och tjänster för mångmiljardbelopp per år av Ryssland.
  Att köpa som i detta fall virke av Ryssland borde vara totalt förbjudet.
  Ikea gynnar ett land som begår barnamord och grova krigsbrott för sin egen giriga
  vinnings skull.
  Tänk på det när ni åker till Ikea, att ni gynnar en mördardiktatur.
  Bojkotta Ikea !!!

  25
  12
  • Konstigt det du skriver, när den svenska pressen skrivit att IKEA stängt i Ryssland och Belarus sen den 3 mars.
   Mycket ljugs det om i svensk media, men i detta fall tvivlar jag på att det är osanning.

   1
   1

Kommentera