M, KD, L och SD med nytt pensionsförslag

PENSIONER. Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna lanserar ett nytt pensionsförslag i strid mot S-regeringens och Vänsterpartiets så kallade garantitillägg, skriver partiledarna på DN Debatt, bakom betalvägg.

Högerpartierna menar att garantitillägget är ”illa utformat” och vill se ett reformpaket som de sammanfattar i tre punkter.

Detta innebär att Centerpartiet nu får en vägmästarroll i pensionsfrågan, i och med att SD tycks stänga dörren till regeringens förslag. Hur C tänker rösta är i nuläget oklart.

-Pettersson unnar pensionärerna högre pensioner men regeringens förslag som kom från Vänsterpartiet var inte bra. Det skulle ge alla mer och gjorde inte skillnad på om man arbetat eller inte, om man bott i Sverige hela livet eller var nyinvandrad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “M, KD, L och SD med nytt pensionsförslag

 1. Jag förstår tanken om att försörja föräldrar. En fin idé som Sverige bör värna om så långt möjligt. Men att mena folket får ta hit sina gamla är obegripligt. Jag ska alltså försörja en hel mena familj utan att de bidragit? Vare sig de äldre eller deras bidragsturistande borde överhuvudtaget stanna hemma i sitt muslimland och inte belasta oss. Vilka idioter som tillåter detta!

  51
 2. Sossarnas förtroendekapital är förbrukat.
  De vill inte Sverige och Svenskarna väl längre .

  60
 3. Att komma hit och bli försörjd av den svenska skatteslaven är politisk STÖLD. >>> Röstboskap för att kunna behålla makten. GRUNDFALSKT!!!

  57
 4. Generellt törs jag nog påstå att pensionärer idag har det ganska bra, ekonomiskt sett. Men det gäller inte alla, undantag finns, de som av olika anledningar inte har kunnat jobba fullt ut.
  Men det som sticker i ögonen är ju dessa invandrare som kommer hit och får vara med och dela på kakan utan att ha medverkat med en endaste skattekrona. Alla som tar hit sina gamla föräldrar/släktingar borde också få stå för deras försörjning och kan man inte det borde dessa gamlingar inte få komma hit.

  69
  3
  • onkelbjrn:
   Finns inget mer att tillägga !!
   Hade de som importerat haft samma åsikt,hade allt fungerat i motsats till i dag.
   PS. Dina ”undantag” utgör c:a en halv miljon inhemska… DS.

   24

Kommentera