Gick inte bra med helikopter heller

När Ryssarna inte lyckats så bra (inlägget nedan) att transportera förstärkning med båt till Ormön, så gjordes ett försök med helikopter:

Inte särskilt framgångsrikt det heller, när helikoptern just landat och urlastning påbörjats, så smäller det till ordentligt!

Eder Fjärranösternrapportör tror inte att RyssPutte kommer att omnämna detta i sitt ”segertal” på röda torget i morgon!

LÄNK

3 thoughts on “Gick inte bra med helikopter heller

  1. Ukraina kriget är ju intressant för oss här i Sverige på flera sätt. Dels har ryssarna visat en förmåga som har varit mycket sämre än vad vi trott om deras krigsmakt. Och dels att man verkar ha svårt att freda sig mot Ukrainska robotar/raketer.
    Nu är ju de flesta filmsnuttar vi får se utlagda av den Ukrainska Försvarsmakten och får väl ses lite som propaganda. Man kan ju undra hur många
    raketer som missar och hur många som ryssarna lyckas förstöra innan de når fram. För någon form av motmedel måste de väl ändå ha? Vi vet ju att Israel lyckas skjuta ner en stor del av dem som Palestinierna skjuter mot Israel.

    En annan fråga för oss är om det är vettigt att lägga så hiskeligt mycket pengar på JAS som vi gör. De senaste åren har man knappt haft råd ens att flyga utan mycket av träningen har skett i simulatorer. Kanske vettigare att lägga pengar på marktrupper och mobila raket/robot vapen.

    • Det finns förståss andra poster att ta pengar ifrån. Vi skulle t.ex kunna lägga ner några dussin onödiga myndigherer t.ex. Det bor också en massa folk här på skattebetalarnas bekostnad, folk som förmodligen skulle klara sig bättre om de åker hem.

      12
      • Visst, men eftersom så mycket redan är eftersatt i detta landet, så behövs de pengarna till annat.
        Vad jag menar är nytta av JAS. Varken USA eller Ryssland lyckades knäcka Talibanerna och dessa hade inget flyg. Hur mycket flyg har Ukraina egentligen i luften
        Man kanske får mycket mer attack och sjukvårdshelikoptrar för JAS pengarna. Men visst JAS är ett svenskt industriprojekt och vem tjänar pengar på JAS, Wallenberg,?

Kommentera