Utkastade Swebbtv sänder konspirationer i svensk kanal enligt DN

MEDIA. Kanalen Swebbtv raderades 2020 från Youtube efter flera regelbrott. Nu sänder man istället via Öppna kanalen och når på så sätt 1,5 miljoner hushåll i Sverige, rapporterar Dagens Nyheter.

Mikael Willgert och Magnus Stenlund

Tidningen skriver att man regelbundet spridit konspirationsteorier om kriget i Ukraina som överensstämmer med Putins propaganda. Daniel Vergara på vänsterextrema Expo, beskriver innehållet som ”kärnan av Kremls talepunkter” om kriget.

Lars-Erik Nyman, ordförande för Öppna kanalen i Stockholm, hänvisar till yttrandefriheten.

Jag tycker inte Swebbtv har tagit ställning för Ryssland, men vissa företrädare verkar visa en viss förståelse för att Kreml känner sig ”inringat”, säger han till DN.

Swebbtv har sedan tidigare haft kopplingar till Ryssland, bland annat var programledaren Magnus Stenlund valobservatör i duma- och kommunvalet 2021.

Stenlund medverkade i ryska medier och intygade att valet gått rätt till, medan svenska Totalförsvarets forskningsinstitut publicerade en rapport om att valet bara var en ”bekräftelseprocess av Vladimir Putins politiska system”.

-Pettersson gillade Swebbtv när de kom 2016 men har ledsnat totalt…

Demokrati och yttrandefrihet är problematiskt, för det finns alltid någon som inte håller med om det man säger.

Ägaren, vd:n och programledaren Mikael Willgert samtalar ofta med olika profiler, som Lars Bern, som säger att de är emot kriget mellan Ryssland och Ukraina men att kriget är framprovocerat av väst. De surrade ett tag om mängder med labb i Ukraina för biologiska stridsmedel och att de skulle flyttas till Sverige. Dessa labb verkar dock ha försvunnit.

Om Swebbtv på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Utkastade Swebbtv sänder konspirationer i svensk kanal enligt DN

 1. Tråkigt Pettersson att du hackar på andra alternativa kanaler! Det är väldigt småaktigt. Men det är väl ok så länge du har dina trogna prenumeranter! Men det tar nog inte så lång tid för dom att ”ledsna totalt” du kan ta bort din ingress på bloggen om yttrandefrihet, då du själv inte står upp för den. Speciellt när det gäller vacciner, corona och kriget i Ukraina. Då är det bara din uppfattning som gäller. Det är väl precis så som MSM agerar?

  2
  2
  • Du har nog missuppfattat FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Att det råder yttrandefrihet betyder inte att vem som helst får skriva vad som helst överallt.

   Vem som gör ett tv- eller radioprogram eller en tidning bestämmer naturligtvis den ansvarige eller ägaren. På min blogg bestämmer jag.

   Yttrandefrihet betyder helt enkelt att du får starta en tv eller radiokanal, en tidning eller en blogg. Där får du sedan publicera vad du vill.

   Så gnäll inte på mig, öppna eget!

   Eller följ reglerna på min blogg.

   2
   1
 2. Swebbtv är inget jag tittar på frekvent.

  Men jag har i alla fall fått uppfattningen att Willgert & c:o låter alla möjliga komma till tals. Det innebär ju inte per automatik att Swebbtv därmed står för eller håller med om vad intervjuobjekten säger?

  9
  5
 3. Vart tog vår lagstadgade yttrandefrihet vägen? Vänstern tar som vanligt fram sina favoritgrenar förtal och baktalande. Alla som inte håller med vänstern är nazister eller konspiratörer.
  För mig är det en gåta att dagstidningar kan få mediastöd, dom skriver samma nyheter som kvällspressen och statliga media. Ibland undrar man om dom inte bara skickar karbonpapper mellan redaktionerna. Alltid samma nyheter.
  Till skillnad från alternativmedia som ofta speglar nyheter från ett annat håll, ofta mer välunderbyggt än gammelmedia och statliga media.
  Allt mediastöd till alternativmedia.

  11
  7
 4. Det är en märklig tid vi lever i kritik mot dom styrande och deras
  monopol kallas idag konspirationer. Om vi håller oss till Swebb tv
  så har dom flera medarbetare som upplevt hur skevt och illa det
  står till i Sverige, Arne Weints,till exempel som fått skakat galler
  för inget, han hade bara följt sina rättigheter. Var fanns dom stöddiga
  poliser som tog hand om honom, vid kravallerna i påsk ???
  Men även Lennart Matikainen , Katarina Janus som sett alla dom skevheter
  som samhället visar upp mer och mer, och flera andra duktiga medarbetare?

  14
  5
 5. Vitsen med Swebb TV är att de vill att alla skall ”komma fram” och plädera sin åsikt – hur korkad den än kan vara. Till skillnad från MSM. Detfria ordet…

  13
  8
 6. Pettersson, varför censurerade du mitt inlägg som var så väl underbyggt med sanningar?

  6
  8
  • Vilket inlägg? Jag har inte censurerat dig vad jag vet. Fast jag har aldrig sett några väl underbyggda sanningar från ditt håll heller…

   11
   7
  • Sanningar… dina sanningar menar du. Väl underbyggt är det bara om bifogar länk till forskningsrapport, statistik etc. Annars e de liasom hittepå…

   11
   1
 7. Swebb tv är allsidig med många olika åsikter som kommer fram,
  Ställ dom mot (S)VT , så utfaller det inte till dom senares fördel.
  En del hänger upp sig på Lars Bern för hans åsikter både när det
  gäller Ryssland men även i ämnet Vacciner, men tänk om han har rätt?

  Han är i vart fall inte korkad, det tyder dom befattningar han haft i livet!

  31
  20
 8. Konspirationen om Olof Palme som enl Swebbtv inte blev mördad blev droppen.

  11
  6
 9. Nu är det väl inte Kakans fetma som avhandlas av SD, utan det faktum att hon hatar den svenska polisen.

  15
 10. Det är väl bra om folk har olika åsikt?(Förutsatt att de kan förklara vad de menar så de inte bara sitter och kastar intetsägande slagord).

  Det farliga är om man inte accepterar forskning och beprövad vetenskap som metod för utveckling. (Många blev dödade när de försökte förklara att jorden är rund och snurrar runt solen).

  Farligt är också om man i sin övertygelse föraktar andras åsikter och hyllar diktatoriska system. Även en diktator kan iofs ha rätt i en eller flera frågor men släpper vi fram sådana dårar som tex Kim, Xi, Vladimir eller Donald så finns ingen väg tillbaka. Som sagt, de kan ha rätt i något men ger man dem tummen tar de hela handen. Å den får du aldrig tillbaka, försöker du så blir du i bästa fall inlåst. Kanske för tre generationer…

  Det här kommer att bli kul 🙂

  16
  11
 11. Instämmer med Pettersson, tittade mycket på swebbtv i början och gillade då särskilt Lars Berns politiska och ekonomiska analyser som gav en liten annan vinkel än msm på samhället och dess stora problem. Sen dess har både redaktionen och Lars Bern totalt tappat verklighetsuppfattningen och kommer med den ena galna konspirationsteorin efter den andra. Nu har jag lagt ner denna kanal sedan 2 år tillbaka och det känns bra.

  26
  30
 12. Det borde inte finnas människor som inte förstår att alla sidor vill föra fram just sin teori av den enkla anledningen att i dagens samhälle måste ju alla betraktas som unika individer eller grupper, präglingen har ju ständigt tenderat / påpekat att just du är unik trots att människan är ett flockdjur och tenderar att dra åt samma håll som gruppens ledare avgör med få undantag.

  25
 13. Tack Dagens Nyheter och Expo. Ni står verkligen upp för yttrandefriheten. Allt det ni publicerar bär sannolikhetens prägel. Opolitiskt neutrala rapporteringar och undersökningar en masse. Regeringen borde förbjuda övrig media. SVT, SR och DN tillsammans med Expo borde ha monopol på sanningen. Eller?

  45
  21
  • Baguette.

   Ja, de passar bäst som Sveriges avlopprör som det är totalstopp i, och behöver en riktig urrensning åt alla håll.

   21
   19
  • Dom har monopol på sanningen redan Lyssna på (S)VT en timme(om ni orkar)
   så är det samma menlösa pladder som står att läsa i D.N och merparten av
   S märkta sanningssägare, att man sen förlitar många av sina reportage på
   dom förvirrade ärthjärnorna i Expo säger allt!

   15
   10

Kommentera