Afghan knivhögg polis. Får löjligt straff och slipper utvisning

BROTTSLIGHET & INVANDRING. I onsdags meddelade Göteborgs tingsrätt att den afghanske medborgaren Matin Nouri döms för grovt våld mot tjänsteman och ett narkotikabrott till fängelse i ett och ett halvt år.

Matin Nouri. Foto: Polisen

Matin Nouri är 21 år gammal enligt egna uppgifter och skriven i Mjölby, Östergötland. Nouri folkbokfördes i Sverige 2016 och är medborgare i Afghanistan. Han har tidigare dömts för skadegörelse, narkotikabrott och olovlig körning. I skolan har afghanen fått insatser, samtal, muntliga samt skriftliga varningar men ändå haft en orimligt hög frånvaro.

Eftersom han “bara” var 20 år när han knivhögg polismannen får han 6 månaders rabatt på straffet.

Polismannen som har lindriga men bestående men får ett skadestånd på 39.816 kronor.

Jämför gärna det med med våldtäktsaraben som fick 840.000 kronor eller eleven som fick 150.000 kronor för att läraren vägrade säga hen..

-Pettersson noterar att Göteborgs-Posten med flera inte ens nämner att gärningsmannen är afghan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Afghan knivhögg polis. Får löjligt straff och slipper utvisning

 1. Rättsväsendet är infiltrerat av diverse islamisttyper som alltid friar migranter eller som i det här fallet ger så milda straff så det är löjeväckande.

  Tack Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf plus allah MP muppar. Ni har sänkt Sverige!

  19
  1
  • Glöm inte Socialdemokraterna! Det var faktiskt Stefan Löfven som var statsminister när den unge mannen kom till Sverige. Det var Löfvéns regering som införde gymnasielagen och lät dessa unga icke anpassningsbara män få stanna i landet sen har man kört över gymnasielagen och låtit dessa odågor få stanna ändå trots kriminalitet och skolk från skolan.
   Och ändå fortsätter folk rösta på sossarna. För det är väl ändå inte bara invandrare som gör det?

 2. enligt ljugande morgan johansson utvisa ju alltid folk i den mån det går.. kommer köpa ett måttband som man hade i lumpen för att räkna till MUCK när Morgan ryker

  19
 3. Varför får han inte livstids utvisning undrar jag. Det är ju mordförsök. Varför är myndigheterna så angelägna att få behålla dessa element i Sverige? Om de är så angelägna kan de kosta på sig egna semesterresor till Afghanistan för att träffa Afghaner. Ett av exemplen på irriterande kriminellt skattepåslag för arbetande svenskar i sina vardagsliv. Vad sysslar myndigheterna med egentligen och varför har vi så märkliga väljare, som aldrig reagerar.

  39
 4. De okapabla är avundsjuka på de kapabla. De primitiva använder våld mot det de inte kan förstå.
  Därför är invandrarvåldet så stort och riktat mot vita svenskar och det vita svenskar har skapat!

  47
  • Horribelt, skandalöst m.m. att en sådan kriminell lymel får en mild straff. Han skulle utvisas nu när han har åldern (?) inne. Det är klart att i Afghanistan blir han riktigt dömd och det vore ju synd (ironi). Polismannen skall ha ett riktigt skadestånd. Afghanen tackar Reinfeldt – Tack att ni valde Sverige. Den här “snälla gossen” är säkert en av dem som tillsammans med sina mammor kastar stenar på polisen och bränner bilar. Det är synd om Sverige.

   29

Kommentera