Dadgostars Natokritik: Det hastas fram – hårresande

NATO. Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar beskriver processen kring ett eventuellt svenskt Natomedlemskap som ”oerhört forcerad”, och säger att frågan ”hastas fram”. Detta i SVT-programmet ”Politikbyrån”.

Nooshi Dadgostar. Pressbild

Vänsterpartiet vill se en folkomröstning, något som V-toppen anser är möjligt att genomföra redan i år. Även det vore en snabb tidsplan, säger Dadgostar.

Men att göra det här på två-tre veckor är helt hårresande.

Hon riktar kritik direkt till S-regeringen och säger att försvarsminister Peter Hultqvist så sent som för bara några månader sedan sa att han inte skulle leda Sverige in i Nato så länge han är minister i en S-regering.

-Pettersson minns när kritik mot Public Service var ett hot mot demokratin, fast då var det Åkesson som kritiserade…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Dadgostars Natokritik: Det hastas fram – hårresande

 1. Trots att V tog bort PK i sitt namn så är det ändå samma gamla politik. USA och Nato ska hatas. Hon längtar väl tillbaka till den gamla goda tiden då hela Östeuropa tvångsanslöts till Warszawa-pakten. Då hördes ingen kritik från VPK eller V eller vad dom än kallar sig. Varför har det förresten inte varit någon stor demonstration i Stockholm som kräver att Ryssland lämnar Ukraina. Någon tidningsartikel hjälper inte. Hade USA varit inblandat hade det varit kaos i hela stan tills vänstern hade fått igenom sina krav.

 2. Självklart är det Moskvatrogna Vänsterpartiet mot en NATO anslutning.

  7
  2
 3. De Stalinistiska banden till det kommunistiska gamla Sovjet är inte så lätta att skaka av sig bland ärkekommunisterna.

  9
  1
 4. Folkomröstningar i Sverige (förutom grundlagsfrågor) är RÅDGIVANDE! Så varför ska vi då slösa energi på en folkomröstning?

  Dessutom är det bara ca 20% av befolkningen som är emot NATO. Vi vet redan med säkerhet hur en omröstning skulle sluta.

  12
  7
  • Varför ska vi slösa energi på någon folkomröstning över huvud taget? Ska vi ens ha folkomröstningar? Borde vi ha tvingande omröstningar i stället eller inga alls?

   Vi sitter fast i EU och kommer aldrig att kunna slingra oss ur den fällan. Samma sak med NATO. Det är förmodligen både på gott.

   Vad som är skrämmande är de lappkast de politiska partierna gör. Politiker som inte en förmår att upprätthålla lag och ordning inom rikets gränser. Kommer NATO att hjälpa oss med att bekämpa våra inre fiender.

   • Allt blir krångligt om man blandar ihop olika frågor. Lappkast, ja! Varför? Jo därför att omvärlden har gjort ett lappkast. Putin anfaller grannar och planerade att återställa de gamla sovjetgränserna. Vid en storkonflikt ligger Gotland illa till. Ska vi vara ”neutrala” som under WW2? Hur då? Transportera kärnvapen genom Sverige och låta dem placera kärnvapen på Gotland?

    Efter 20 år känner vi Putin. Han kommer aldrig att ge sig, vi kan varken förhandla eller lita på honom. Det är fantastiskt att han har kunnat ena den fria världen och EU på det sätt han nu gjort. Han har helt enkelt alla mot sig och vi måste välj sida för att inte bli gisslan hos honom!

    1
    1
   • Inre problem är en annan sak, har inte med NATO-frågan att göra.

    Tvingande folkomröstningar…? Vet inte, men nu är det inte så. Folkomröstningar är väl mer motiverat i frågor där det står 40-60 eller 51-49

   • Putin har utmanat USA via Ukraina. Det är detta som kriget handlar om. Lite som Trump gjorde. Han (Trump) utmanade globalisterna – men fick stryka på foten mot dessa märkligt mäktiga människor då de har mest nyttiga idioter på sin sida. Vilket skrämmer!
    Västvärlden styrs av globalister vilket ”normalmedborgaren” inte insett och har svårt att ta till sig. Av naturliga skäl. Vi (västmedborgare) har alltid litat på USA och tagit till oss deras livsstil.
    Jag hatar krig och Putins anfall mot Ukraina, men vi manipuleras av globalisterna som jag anser är de skyldiga till detta krig. 33 miljarder dollar till Ukraina från USA! Mycket är skumt i detta krig! Följ maktintresset (i stället för pengarna?)

    3
    1
   • Problemet är att Ryssland är en fascistisk diktatur. Om Trump fått fortsätta hade antagligen även USA blivit en fascistisk diktatur. Den typen av influenser och galenskaper kan ALDRIG accepteras. Den dagen vi ger efter för en tyrann är hoppet förlorat. Om Putin (och Trump) börjar uppföra sig så kanske de blir accepterade. För Putin är det dock för sent, antagligen även för Trump eftersom han försökte genomföra en statskupp. Sen kan de säkert ha rätt i ett och annat, men det är en annan sak. Det rättfärdigar aldrig deras uppförande!

 5. Jaha du ”Pappa gå stjärna”, du tror att svenska väljare skulle kunna ge svaret på NATO eller ej.
  De som redan är valda av oss skall vara fullt kapabla att bestämma, om inte skall de snabbt som attan ställa sina stolar till förfogande till nya som kan.
  Varför tror du lilla flicka Noooshi, vi har§ Riksdagsval om inte kandidaterna skall vara de rätta för att bestämma?
  Det ligger förmodligen i kommunisters gener att det skall vara en diktator som Stalin, Putin eller kanske ”Pappa gå stjärna” skall leda sina trogna mot det röda odjurets gap.

  21
  12
  • Nu ska vi förhålla oss fakta. I en demokrati utgår makten från folket. Sverige är en indirekt demokrati eller eller det ska vara så. Det valda representanterna har att främst tillvara sina väljares intressen.

   ”De ska snabbt som attan ställa ställa sina stolar till förfogande”
   Vem ska fatta ett sådant beslut? Förespråkar du diktatur?

   ”Varför tror du lilla flicka Noooshi, vi har Riksdagsval om inte kandidaterna skall vara de rätta för att bestämma?”

   Vi väljer riksdagsledamöter – inte kandidater. Vilka som ska föra vår talan väljer vi – svenska medborgare – vart fjärde år. Vi röstar på parti och kan ”kryssa” en kandidat på listan. Förespråkar du en annan ordning.

   Hur är det? Sätter partiernas representanter väljarnas intressen framför sina egna? Hur gör partierna vid valen? Är det medlemmarna ser ut kandidaterna eller är det respektive partiledningar som beslutar vem som ska toppa listorna, läggas till och inte minst plockas bort.

   ”Pappa gå stjärna” och ”du lilla flicka Noooshi”. Ditt sätt att försöka förminska de som inte tycker som du är inte trevligt. Det är vad man brukar kalla härskarteknik.

 6. Det verkar som vänsterpartiet också får betalt av Putin, för att driva hans åsikter.

  23
  11

Kommentera