Är alla som är emot Putin nazister?

PROPAGANDA. Det är troligt att Sverige snart ansöker om medlemskap i Nato som svar på Rysslands aggressiva beteende. Nu skärper Moskva den antisvenska propagandan och anklagar svenskar för nazistiska sympatier. Det är exakt samma ryska recept som använts mot Ukraina långt före den fullskaliga invasionen.

Ikea-grundaren Ingvar Kamprad, filmregissören Ingmar Bergman och folkkära barnboksförfattaren Astrid Lindgren. Det är tre av våra mest internationellt kända svenskar. Och, enligt annonser som är uppsatta i busskurer i Ryssland, beskylls de nu för att vara nazister.

Kreml har vid upprepade tillfällen felaktigt påstått att Ukraina var fullt av nazister, och har återupprepat detta påstående konstant som del av den ryska propaganden.

I bilder som fått enorm spridning i sociala medier, riktas nu också liknande nazist-anklagelser mot kända och älskade svenskar.

I stora annonser, uppsatta i busskurer i Ryssland, står texten ”Vi är emot nazismen, och det är de inte”, med svartvita bilder på Astrid Lindgren, Ingvar Kamprad och Ingmar Bergman.

Undertecknat är en organisation med namnet ”Vår seger”.

-Pettersson tycker det verkar som Ryssland har svaga ledare. Är nazister och atombomber deras bästa argument?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Är alla som är emot Putin nazister?

 1. @Håkan Dahlberg – det där med krigsskadeståndet är en gammal skröna, eller ett hittepå som du och dina trollkompisar återkommer till då och då. Enda förklaringen är att ingen känner till det, därför måste det vara sant, eller hur?

  Om du vill kan jag berätta massor för dig som ingen känner till…😂

  7
  1
  • Å Ryssland ska betala tusentals miljarder till Ukraina i krigsskadestånd, hittills. Som tur var har stora summor ryska tillgångar säkrats så de går snabbt att lösa skulden sen.

   • Hur mycket krigsskadestånd har USA betalat till Libyen, Irak, Serbien, Vietnam med flera länder?

    1
    3
   • USA och Europa har som du vet hjälpt till ekonomiskt i många fall efter krig och naturkatastrofer etc. Ryssland har dock bara förstört för sina grannländer, aldrig hjälpt till. Den här gången finns tillgångar säkrade så att Ryssarna får betala.

 2. Om nu Rysslabd är emot Nazister, varför beter dom sig lika illa själva???

  11
  5
  • Tony
   Hänger du inte med. De är nazister själva ungefär som Nato, Thrump, Biden och svenska folket med Astrid i spetsen.

   • Klart att dom är Nazister själva, massor av Ryska barn är ju uppfödda med Astrid Lindgrens sagor.

    3
    1
 3. Ryska ledningen samt ”vissa andra” lider av kronisk tvångstanke sjuka ”par excellence”
  Stridsvagns turism No T(h)anks !

  7
  3
 4. Kom ihåg en sak, den fascistiska ryska krigsmakten får aldrig, aldrig någonsin beträda svensk mark. Vi ser nu resultatet i Ukraina efter fascistarmen’s härjningar med mord, folkmord, våldtäkter och tortyr och detta får inte ske i Sverige. Därför bör vi gå med i Nato för ett solidarisk skydd ihop med andra demokratier. Från vänsterhåll och den s.k fredsrörelsen anser man att istället för militärt försvar så skall man inleda dialog och kommunikation med en potentiell fiende. Mitt förslag är att fredsrörelsen bör skicka delegationer till Moskva för att prata med Putin och övriga fascister om Ukraina och därmed utföra en skarp fälttest och se om invasionen avslutas. Fungerar detta så kanske vårt försvar kan läggas ned.

  18
  7
 5. Verkar som såzzarna och Putte gått samma retorik-skola. De drar ju åt samma håll med att brunmåla alla som inte delar ”ledarens ” förljugna uppfattning. Puttes kampanj är nu igång och kommer att accelerera om det blir ett ja till NATO. Och det passar såzzarna som handen i handsken då deras obligatoriska Valfuskande ju kan skyllas på ryssen. Det är ju inte första gången det tricket kommer till användning.
  Men de värsta ”nyttiga idioterna” som sprungit Puttes ärenden är ju faktiskt Miljö-mupparna — både de svenska och de tyska. Ivrigt påhejade av ryska infiltratörer om att huvudlöst avveckla kärnkraften så snabbt som möjligt. Men vad mupparna inte begrep var ju att det bara handlade om att Europa skulle bli beroende an rysk gas och olja. Så nu sitter vi där med ”skägget i bensåret” och blir lyd-riken till Putte för att slippa frysa i vinter. Och detta är ju inte bara en fråga om energi och ekonomi, utan även maktbalans och utpressning.
  Så Miljöpartiet har inte bara dragit in oss i en ny Depression, utan har även stor skuld i nuvarande utrensnings-krig. För kriget handlar även om herraväldet över naturtillgångarna.

  20
  5
 6. Lustigt, Putte låter precis som Mogge och Löfvén, alla som är emot dem är nazister.

  27
  5
 7. Putin och grabbarna har lärt sig av den svenska pk-vänstern. Så fort något av vänsterns misslyckande är på väg att avslöjas, smetar man på kritiker naziststämpel.
  Sug på den in inavlade vänsterprofeter, ni härstammar precis, som Putin, ur samma odemokratiska parti.

  25
  4
 8. Äntligen blir det klart att det är Expo och alla de som brukar kalla andra för nazister som går i Moskvas fotsteg – och därmed är vi tillbaka i 50-talet när föregångarna till Expo gick åt samma håll.

  Med andra ord, det är inte Trump och SD som är Moskvas trotjänare men Expo och nazistskrikarna.

  Inte på riktigt såklart men vänster borde tänka om sin propagandastrategi för att undvika att ge Putin mera hö på gaffeln.

  22
  3
 9. Att beskylla sina motståndare för att vara nazister känner jag igen i svensk politik, man kan ju undra om det är något de lärt av ryssarna…

  48
  2
  • Kattsand:
   Alternativt att Ryssland lärt sig det av bl.a. f.d Sverige ?
   Här beskylles ju i PK-organen i stort alla som inte tillhör Socialister/Kommunister el. liknande vänsterrörelser oss andra,för att var ”Högerextrema o nazzar” !
   Har kanske åter med den dåliga skolutbildningen att göra. Dagens yngre vet inte vad vare sig det ena eller andra innebär…..
   I Ryssland är sedan 1945 det stora spöket ”nazism”…..

   30
   3
 10. Putins Spioner har givit honom fel uppgifter liksom i så mycket annat har han fel info.
  Han tror att hans folk älskar honom då de i själva verket är livrädda för aset.

  31
  7

Kommentera