Dialogpolisen kritisk till polisens beslut kring Rasmus Paludan

YTTRANDEFRIHET. Dialogpolisen Fredrik Jonsson riktar kritik mot polisens beslut att neka högerextrema politikern Rasmus Paludan demonstrationstillstånd. Enligt honom visar det att hot och våld som metod fungerar, skriver SVT.

När vi tagit steget bakåt en gång kommer de här krafterna se det som en sanning. Det är förlorad mark, vi kommer inte kunna gå framåt, säger Jonsson. 

Efter påskens upplopp har Rasmus Paludan nekats demonstrationstillstånd i Borås, Örebro, Trollhättan, Uppsala och Stockholm under valborgshelgen.

Fredrik Jonsson, dialogpolis i Stockholm, tycker det är en olycklig utveckling. I arbetet som dialogpolis är han van att vara länken mellan polisledningen och de som arrangerar demonstrationer.

Det är ett verkligt hot mot yttrandefriheten där den starke vinner över den svage. Det gör att antidemokratiska krafter ser sin chans att spela ut demokratin i samhället, säger han.

I en debattartikel, som publicerades i Svenska Dagbladet, tidigare i veckan skriver Fredrik Jonsson och dialogpolisen Carl-Johan Ahlström också att antidemokratisk krafter riskerar att se polisens avslag som ett kvitto på att hot och våld fungerar.

Han anser att öppningarna som finns i ordningslagen används på fel sätt och inte följer praxis.

Jag tycker det är olyckligt att den fått sådan tyngd jämfört med grundläggande fri- och rättigheter och exempelvis yttrandefrihetsgrundlagen.

Den som opinionsyttrar ska kunna räkna med att skyddas. Kommer det andra till platsen och sätter demokratin ur spel måste polismyndigheten agera, menar Fredrik Jonsson.

Man ska vara skyddad enligt grundlagen att driva opinion oaktad åsikt.

Dialogpolisen är en länk mellan polisledningen och de som arrangerar bland annat opinionsyttringar, oftast demonstrationer. Grunden för arbetet är att skydda den lagstadgade demonstrationsfriheten. Dialogpolisen kan användas över hela landet. I Sverige ska alla ha rätt till yttrandefrihet och demonstrationsfrihet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Dialogpolisen kritisk till polisens beslut kring Rasmus Paludan

 1. Valentin! Kamma till dig och stötta poliserna i yttre och inre tjänst. Skicka dina ev. kakrecept vidare exempelvis till M. Johansson

  • Det är tydligt att muslimer inte gillar mångkultur. De vill ha en monokultur där endast deras egna värderingar och göranden är det rätta!

 2. Yttrandefriheten ska avskaffas, men stening av kvinnor, pedofileri bör väl
  fortfararande vara tillåtet enligt dom lismande vänstertöntarna, för dom tror
  nämligen att vänstern blir mer accepterade om man fjäskar för Islam,
  inget kan va mer felaktigt!

  21
 3. Frågor till den svenska polisledningen:
  Finns det gummikulor i den svenska polisens utrustning?
  Om gummikulorna saknas, varför?
  Vem är i så fall ansvarig för att gummikulorna saknas?

  25
 4. https://www.expressen.se/nyheter/over-100-identifierade-efter-paskupploppen/

  Nu får vi se om samhället menar allvar!! Mållgan (S) vrider sig nog som en mask på kroken. Och ”Stenvänderskan” (S) kommer att få det besvärligt om de blir svaga domar över de dfå som verkligen kommer att dömas.

  Mitt tips är att det blir lite aja baja och sedan kan islamist horden fortsätta sina medeltida orgier. Att de skulle kunna anpassa sig till ett civiliserat samhälle kan vi glömma.

  54
  • Merriam Websters definition av fascism:

   a political philosophy, movement, or regime (such as that of the Fascisti) that exalts nation and often race above the individual and that stands for a centralized autocratic government headed by a dictatorial leader, severe economic and social regimentation, and forcible suppression of opposition

   Putins Ryssland i ett nötskal!

   7
   2
 5. Polisen behöver lugn och ro för att bygga upp en ny taktik i hur bekämpa upplopp.

  4
  17

Kommentera