SVT i desinformationens och statsmaktens tjänst!

INSÄNDARE. Vad är det för fel på SVT:s nyhetsredaktion, vem, vad eller vilka är det egentligen man arbetar för? Det talas nu allt mer och vikten av att vara källkritisk, vi varnas ständigt för desinformation och ”rysk påverkan”! Sanningen är bara att den värsta desinformationen kommer från statliga SVT!

Steget Efter

Vår så kallade ”public service” är ingenting annat än en statlig desinformatörs och propagandaapparat värdig det tidigare Sovjet, DDR eller Nazityskland!
Gång på gång så levererar man uppenbara ”fake news”!

Det som skiljer den svenska befolkningen från den i det forna DDR var att man där visste att dom statliga nyhetsbyråerna ljög, medan folket här oavkortat förlitar sig på just SVT och SR!
I dagens Ryssland så tror man i stort sett på dom statliga nyhetsrapporteringarna, man vet dock att när statsmakten hävdar att ”specialoperationen” i Ukraina går som planerat så är sanningen den rakt motsatta!

Några färska exempel SVT:s på sanningsfientliga nyheter följer här-: Få har väl missat nyheten om att en naken och våldtagen kvinna hittades i ett 26 meter djupt gruvhål och fick räddas med hjälp av en av sjöräddningens helikoptrar!?

Exakt så här löd SVT:s påannonsering på SVT Nyheter om just detta. ”En man misstänks för mordförsök och våldtäkt efter att en kvinna hittats svårt skadad i ett gruvhål i Norberg.
Nu visar SVT:s granskning att stängslet varit trasigt redan 2018 och att säkerhetsbristerna sedan länge varit kända av myndigheterna”!

Precis så påannonserar SVT denna nyhet, i texten beskriver samma SVT den misstänkte mannen som en ”Hallänning och trebarnsfar”!

Om SVT oavkortat höll sig till sanningen så hade nyhetsreportaget kunnat presenteras så här: -En afghansk man med utvisningsbeslut från 2017 som vann laga beslut 2018, gripen för våldtäkt och mordförsök efter att ha slängt ner sitt offer i ett 26 meter djupt gruvhål!
Detta står att läsa på en mängd nyhetsforum som uppbringar statligt presstöd så ingen kan påstå att detta är ”fake news”!

Varför undanhåller SVT detta och varför väljer man att framställa en afghan med utvisningsbeslut som en halländsk man? Man undrar även varför SVT fann det så viktigt att informera om stängslets dåliga skick istället för gärningsmannen etnicitet samt upplysningen om att han trots ett utvisningsbeslut befann sig i vårt land!?

För som vanlig nyhetskonsument så fick du nämligen inte veta det av den statliga nyhetsbyrån SVT som årligen får cirka fem miljarder kronor av våra skattemedel för att förmedla så korrekta och sanningsenliga nyheter som möjligt! Tycker du som skattebetalare att SVT lever upp till sitt påtalade ”politiska oberoende”?

Annat märkligt med SVT är att man klippte om en intervju med Ebba Bush där hon intervjuades om sin syn på ”koranbränningsupploppen” i påskhelgen.
Nyhetssajten Bulletin avslöjade nyligen att SVT i sin intervju med Ebba Bush hade kortat ner en intervju med 30 sekunder och sedan klippt ihop två frågor till en, varför Ebbs svar och uttalanden om att polisen borde ha skjutit rakt in i den stenkastande pöbeln var svaret på något annat!
Vän av ordningen kan ju även fråga sig hur SVT kunde finna ett större nyhetsvärde i Bush personliga kommentarer än själva upploppet där hundra poliser skadades!?

Mer man kan fundera över är ju varför SVT i sina reportage från påskhelgens upplopp valde att ”pixla” ansiktena på stenkastarna” så att inga tittare skulle kunna identifiera dom? Att SVT med detta tilltag skulle vilja skydda förövarna måste ju falla ju på sin egna orimlighet, men vem vill dom då skydda med detta sitt egna ställningstagande om inte invandringspolitiken eller den regering som bär ansvaret för den samma!?

Fundera gärna själv, SVT har med andra ord filmat ”påskupploppen” och har bevisligen knivskarpa bilder på några av dom gärningsmän som försökte ”stena” svenska poliser till döds!
Men i sina egna nyhetssändningar så väljer samma SVT att ”pixla” och därmed skydda gärningsmännen, i vems tjänst tror sig SVT egentligen befinna sig?

Annat märkligt med SVT:s prioriteringar!
Hur kommer det sig att man gjorde en månadsföljetång av Ebba Bushs omtalade husköp, när man bara kort informerade om Annika Strandhälls drivor av kronofogdeärenden?
Borde inte det senare ha renderat i en liknade häxjakt som för tiotalet år sedan då två kvinnliga M-Ministrar Maria Borelius, Cecilia Stegö Chilo fick avgå efter att ha avslöjats med att inte ha betalt sina TV-licenser?

Men SVT gör ju bevisligen skillnad på M och S ministrar, precis som man skiljer på S, V och SD politiker när det gäller nyhetsvärdet i sexuella anklagelser, Tomas Eneroth (S), Lars Ohly (V) och Peter Lundgren (SD) har ju alla anklagats för det samma, men vem tycker ni ”opartiska” SVT mest fokuserade på?
Att Vänsterpartiet på grund av detta har portat sin tidigare partiledare Lars Ohly från kommande partikongresser är det nog få SVT-följare som är medvetna om!
För SVT försvarar och förtiger per automatik vänsterns alla felsteg, brister och vanvettiga beslut!

Inte heller klimatpolitiken klarar sig undan från SVT:s lögner och favoriseringar, för något år sedan så påstod man i nyhetssändningarna att ”dom smältande isarna på Nordpolen ställde till problem för djurlivet”, varpå vi fick se en pingvin traska runt i gruset!
SVT:s trovärdighet fallerar nu än en gång då pingviner bara finns på Sydpolen!

Under ”Coronapandemins nedstängning” fick vi av Aktuellt veta ”att det minskade flygandet och den minskade turismen inte bara var av ondo”, för på grund av detta så kunde man nu se delfiner simma runt i Venedigs kanaler, varpå vi tittare fick se dessa trevliga varelser simma runt.
Så långt bra, mindre bra för SVT någon dag senare då man på en mängd nyhetssajter kunde läsa att ”National Geographic” påstod att ”delfinfilmen” var två år gammal och kom från Sardinien!

SVT har även oemotsagt låtit regeringen förklara dom extrema el och drivmedelspriserna som ”Putinpriser” trots att det är S-regeringen som stängt ner kärnkraftreaktorerna och infört reduktionsplikt på drivmedel samt att råoljepriset faktiskt gått ner något sedan ”Putin” inledde sitt krig mot Ukraina!
Än en gång ställer SVT upp på en lögn och förmedlar den samma!

Hur många minns SVT:s hatobjekt nummer ett?
Det stavas Donald Trump, han hade enligt public service helt fel i allt!
Men vad sa han som president i USA?
Jo tre saker som SVT nu borde påminna om!

För det första så är det dumt att göra sig allt för beroende av Kina som handelspartner, och vad ser vi idag?
Jo en mängd industrier står stilla för att dom inte får fram sina elektroniska komponenter från just Kina.

Vad sa Trump mer?
Jo att det är vansinne att som flera europeiska länder göra sig beroende av Ryssland och deras gas!

Tredje tunga påståendet från Trump var rådet att inte hela tiden förlita sig på USA:s krigsmakt utan att lägga mer pengar på våra egna länders försvarsförmåga!
Finns det någon som anser att SVT nu har påmint oss om detta, och finns det någon som tycker att SVT nu informerar oss lika energiskt om den halvsovande och till synes lätt förvirrade Joe Bidens förehavanden?

När man som SVT även tog avstånd från ett uttalande som Jimmie Åkesson gjorde under en partiledardebatt inför 2018 års val så diskvalificerar man sig för övrigt helt som en företrädare för neutral och politiskt oberoende journalistik!

Avslutningsvis så kan det ju vara värt att nämna att jag själv kanske har haft fel i någon liten detalj eller har missat något i ovanstående, men det som skiljer mig från SVT är ju då att jag i så fall inte medvetet har gått ut med ren desinformation / undanhållit korrekt fakta!

Johnny Hornbrink, Sverigedemokraterna

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “SVT i desinformationens och statsmaktens tjänst!

 1. Bra analyser av Johnny, men vi får inte glömma att TV 4 är lika goda medlöpare.
  GW Persson intervjuades angående kravallerna och menade att Paludan mycket väl kunde nekats tillstånd ( där skrev han under på att yttrandefriheten numer borde upphöra att existera)
  Vidare påstod han att Ebba Busch menat att polisen skulle skjuta urskillningslöst in i folkmassan, vilket är långt från hennes uttalande. GW har sannolikt inte sett hennes uttalande i helhet eller så har TV 4
  gett honom direktiven. Att han lägger stor tid på att såga hennes kunskaper om vapen är ju minst sagt korkat när det egentliga problem är stenkastarna, vilket inte dryftades alls. TV 4 ställde aldrig frågan som borde ställts – Vad och vilken insats skulle gjorts för att stoppa dessa våldsverkare….

 2. SVT – Tvångsskattefinansierad (politisk stöld) skyddad verkstad för röstboskap.

 3. Jag har skrivit och påpekat precis detta hur många gånger som helst. Har nu konstaterat att de är förvirrade vänsterfeminister med samma utbildningsnivå som de muslimska analfabeterna från Afrika.

  15
 4. SVT försvarar sig mot att focus flyttats från det vidriga dådet mot kvinnan
  till att gruvhålet saknar stängsel?

  Men herre Gud, dom flesta ballkonger har räcke, ändå sker det ett stort
  antal balkongflygningar om året???? Så då borde väl alla balkonger försetts
  med ett nät upp till nästa balkong, det är nya tider i Sverige.

  22
 5. Har som bekant inte längre tillgång till SVT.
  Inget jag saknar och mina nyheter kommer nu i form av Europeiska länder. Även här sker en kantring av bl.a. moderatorerna,för olika typer av program.
  Niggrar, araber,indier och t.o.m. zigenare har nu fått anställningar för att riktigt visa på EU´s framtida mångkultur.
  Vad som där speciellt framkommer är vinklingar i samband med olika händelser. Vid de intervjuer som göres ute på gatorna fördelas det som överensstämmer med PK,(till fyra gånger fler klipp) ,än de som är okorrekt mot !!

  20
  • PS.
   Vill tillägga att i några av dessa länder bl.a Tyskland, Frankrike har man gått så långt,att men t.o.m. klätt upp dessa exoter i sina hemlands uråldriga klädmoden.
   Undrar hur sådant hade möts bland de korrekta Abzurdierna,om SVT klätt upp sina anställda i Dala- eller andra landskapsdräkter ?
   Tofsar kring knäna kan ju inte anses mer rasistiskt,än fotsida klädnader/huvor från Orienten !! DS.

 6. Ja tror ni till exempel att det kommer att göras något Reportage om skandalen
  Vipeholm I(S)VT,? KInappast, det gör man inte mot Hu(s)se.

  17
 7. Att man aldrig ska lita på (S)VT visar dom prov på gång på gång,
  Ni minns väl när Carina Bergfeldt var corre i USA, där hon i varje
  reportage satt och hånade Donald Trump, allt var bara negativt, hon till
  och med ibland visade tänderna för att riktigt understryka hur dålig D.T var,?
  Sen kom hon hem och blev Programledare i (S)VT, och i första
  intervjuprogrammet vem dök upp där tro? Jo den ”omåttligt”. populäre
  Statsministern Stefan Löfven och hans hustru Ulla, det var bara gulle gull
  och en av dom mest sötsliskia intervjuer man sett ?

  Så att man i en påannons om en våldtagen kvinna som blir nerkastad i ett
  gruvshackt, istället börjar att yra om att många gamla Gruvor saknar
  skyddsannordningar det ska man inte förvåna sig över? Så jobbar nämligen
  klipp och klistragänget på det Neutrala ? (S)VT, det är därför många inte ställer upp om det inte är i direktsändning!

  39
 8. Det var en mycket bra redogörelse av Johnny Hornbrink om SVTs märkliga nyhetsförmedling.Det handlar ju så uppenbart om en agenda som definitivt inte är neutral utan rent ut sagt sagt är klart aktivistisk.Vänsterborgen till TV hus på Gärdet borde målas om röd istället för bunkergrå så behöver ingen fundera på var sympatierna ligger i detta näste och aktivistcentrum…bara en sådan sak som att låta en Julvärd riva ner en grandekoration med Svenska flaggor med kommentaren att dom här inte behövs mer säger väl det mesta.

  35
  • Gina Dirawi är muslim och den 24 december 2015 var hon julvärd i Sveriges Television. Jag undrar hur SVT:s ledning tänkte där?

   Gina fick en massa skit för detta men det var naturligtvis inte hennes fel.

   23
 9. Jaha, då är det dags att öppna ett uteslutningsärende mot skribenten eftersom han skrivit på fria medier.

  17
 10. Skillnaden mellan rysk och svensk regimmedia är att den ryska är så uppenbart lögner och hittepå att endast de mest efterblivna går på det. Den svenska är mer subtil genom att inte direkt ljuga utan att vinkla och undanhålla samt förflytta focus från ämnet.

  42
  3
  • Vill påstå, att man måste ha ett antal hjärnceller på sparlåga, om man köper svt:s vinklingar.

   31
   • Det är väl glasklart eftersom ca 80% röstar som dom gör.

    30

Kommentera