GW om Busch: Hon kan inte ett pillekvitt om vapen

KORANUPPLOPPEN. I TV4:s Nyhetsmorgon på onsdagen var Leif GW Persson kritisk till Ebba Buschs (KD) uttalanden om skarpa skott vid kravaller. Men nu bemöter KD-ledaren Ebba Busch kritiken från polisprofessorn.

På Twitter skriver hon att det är uppenbart att GW Persson inte lyssnat på Buschs intervjuer. Och GW Perssons kommentar om att Busch inte kan ett ”pillekvitt” om vapen returnerar hon:

”Sorgligt att GW sänker diskussionen om hur polisen ska kunna upprätthålla statens våldsmonopol till att handla om mina skjutkunskaper som jägare, vilket han inte kan ett ’pillekvitt’ om.”

Ebba Busch har tagit jägarexamen och skjutit en del, troligen mer än en pillekvitt som GW säger. Foto: Privat

-Pettersson hörde GW totalsåga Ebba Busch och jag tror inte han lyssnat på intervjun eller också hör han väldigt dåligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “GW om Busch: Hon kan inte ett pillekvitt om vapen

 1. Ebba var utomordentligt tydlig, saklig och klockren i sitt uttalande. Kan inte missförstås förutom av mindre vetande. GW har i det här fallet ”ramlat av mjölktåget”.

 2. Det sorgliga med alltihop är att debatten flyttas från några av de värsta upploppen vårt land har drabbats av i modern tid, till vad Ebba Bush har sagt om detta!
  Men det är väl och andra sida talande för varför vårt lands tillåts att fortgå, det är inte förfallet som är problemet utan hur detta kommenteras alternativt censureras som debatten hela tiden handlar om!

 3. Alla dästa pösmunkar är antingen Sossar eller Kommunister!
  Men om nu Ebba inte kan något om vapen , hur har hon då kunnat få
  vapenlicens, i och för sig har ju alla Gängkrimminella vapen men ingen
  vapenlicens, men det tror jag inte att Ebba har, vapen utan licens?

  11
 4. Intressant att GW struntar i polisens säkerhet.
  Min fråga till GW är, ska polisen backa vid muslimska attacker på polisen ?
  Och när ska polisen använda sina tjänstevapen ?
  Hörde honom tidigare säga att polisens vapen skall användas vid pågående dödligt
  våld.
  Känns som gatsten och molotovcocktails är tillräckligt för att döda.
  Nej GW, låter du politiken gå före polisens säkerhet tvivlar nog dom flesta på din kunskap.
  Ta pension nu, och gå och mata fåglarna i Haga parken med barnbarnen.

  34
 5. Hans tid som orakel tycks ute! Nu verkar han ha fått fåglar på löftet!

  KVIDDEVITT!!!

  25
 6. Sossen i GW kryper fram, han anser ju sig duktig på att lösa brott,
  han borde då kunna hjälpa polisen att avhjälpa alla högar av olösta
  brott?

  37
 7. Nu snackar han väl i nattmössan. Man behöver väl inte vara vapenexpert för att tycka att Polisen ska få använda sina tjänstevapen i nödfall. Men har är ju troende sosse så han skyddar väl dem.

  43
 8. GW rotas fram stup i kvarten som en slags allvetande guru av SVT.Det är en strategi dom har för karln är populär och förtroendeingivande för många.Men nu gick han rejält på pumpen och följde med drevet som nu pågår mot Ebba.Ett hopklipp av intervjun så det passade aktivismen som pågår på SVT är bara löjeväckande och GW borde nog ha kollat upp hur det egentligen förhöll sig med Ebbas uttalanden denna gång….

  37
 9. Verkar som GW är inskolad genom såzze-sekten och indoktrinerad via SSU, Bommersvik och Södertörn. Eftersom han nyttjar den gamla vanliga finten med att taktiskt flytta focus från från den ursprungliga frågeställningen.

  38
 10. Bra Ebba. Någon borde tala om för GW att han på gamla dar bör vara nyligen påläst innan han anklagar. Dessutom blir det tjatigt med dessa rättsfall som han känner till och upprepar i olika TV-program.

  37
 11. Har stor respekt för GW:s kunskaper. Tyvärr fick de en ”knäck”, när jag såg intervjun med honom. Helt klar grundar han sitt uttalande på hörsägen, från någon vänsterkamrat. Nu hoppas jag att GW kan tänka sig att pudla en aning, och återupprätta den respekt han tidigare åtnjutit, även från politiska motståndare.

  35
  1
 12. Ebba mycket bra sakta..
  Gw är en nolla som skännar pengar på sina kriminsllhistorer som inte stämmer

  33
  2
 13. Tror inte GW kan speciellt mycket om vapen eller deras verkan heller för den delen. Han är en sosse med åsikter och inget annat.

  61
 14. Stenbock tillhör dem som helt stödjer Busch´s mening. Vad skall vi med en Polismyndighet till,som backar för gatans mobb ? Ont skall med ont mötas…
  Dessa bråkande skränande figurer är uppväxta i Öken-länderna,och passar helt enkelt inte in i civiliserade samhällen.

  90
 15. GW är bara ännu en socialistisk odugling och fjant som inbillar sig veta bäst!
  Han kan ta sin pillekvitt och dra åt h….e!
  Vem lyssnar på en idiot, jo en annan idiot!
  Heder år Ebba som säger vad alla normala människor tänker!

  112
 16. GW kanske har rätt om vapen men EBBA BUCH begriper mer än GW när det gäller förfallet av Sverige och orsaken till upploppen.

  81

Kommentera