Taher Mohamad Amini begärs häktad för våldtäkt och kastat ned kvinna i gruvhål

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Polisen misstänker att ett nekat frieri kan ligga bakom fallet där en kvinna hittades i ett gruvhål i Norberg.

Den gripne mannen, Taher Mohamad Amini, född 1981, medborgare i okänt, med tolkbehov på persiska misstänks ha våldtagit kvinnan och kastat ner henne i hålet när hon klargjort att hon inte ville gifta sig med honom. Han uppges ha gripits på en plats i södra Sverige.

Mohamad Amini

Mannen, som misstänks för mordförsök och våldtäkt, begärdes häktad på tisdagen, uppger kammaråklagare Ann-Sofie Trossing.

Herr Amini är tidigare dömd för narkotikabrott och olovlig körning. Han är skriven på en adress i Västsverige och har sedan 2015 sökt uppehållstillstånd i Sverige. 2017 nekades ansökan och Migrationsverket beslutade att han skulle utvisas. Han har i flera omgångar överklagat beslutet.

Västmanlands Tingsrätt B 2249-22

***

TIDIGARE 2022-04-25. Kvinna våldtagen och kastad ned i ett 25 m djupt gruvhål

BROTTSLIGHET. I lördags skrev bloggen om att en Kvinna hittats i ett gruvhål och att polisen misstänker brott. Nu kommer uppgifter om att kvinnan som är i 20-25-årsåldern och som hittades i det 25 meter djupa gruvhålet i Norberg i fredags kväll kan vara flykting från Afghanistan.

Skärmdump från gruvhålet och räddningen. SVT.

Det framgår av en intervju som Avesta Tidning (betalvägg) gjort med räddningsledaren för operationen att få upp henne, Svante Nordström vid Södra Dalarnas räddningstjänst. Nordström bekräftar också att kvinnan kommer från Afghanistan och att räddningsmanskapet bedömer hennes ålder till 20-25 år.

Anledningen till att den räddningsstyrkan kallades ut var att gruvhålet ligger ganska nära Avesta även fast det tillhör Norbergs kommun. Nordström var först på platsen och möttes upp av den pappa med barn som var ute och tittade på ruiner och hörde kvinnans förtvivlade rop på hjälp. Han hittade en plats där han kunde luta sig ut och ropa till kvinnan.

Hon förstod dock inte varken svenska eller engelska och Nordström bedömning var att hon pratade ett afghanskt språk. När hon kom till behandling på Falu lasarett kunde hon berätta att hon utsatts för våldtäkt av en man som sedan knuffat ned henne i gruvhålet.

Räddningsledaren bedömer att kvinnan inte hade överlevt natten nere i gruvhålet.

-Pettersson noterar att en man har anhållits misstänkt för våldtäkt och försök till mord. Den kvinna som utsatts hittades i fredags kväll i ett gruvhål i Norberg. Mannen är anhållen på sannolika skäl. Utredningen pågår med förhör och tekniska undersökningar.

Av hänsyn till utredningen kan jag inte lämna ytterligare information om ärendet, säger kammaråklagare Ann-Sofie Trossing, som är förundersökningsledare, enligt ett pressmeddelande.

Är mannen skyldig är det dags att kalla in…

Anders Gustaf Dalman, skarprättare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Taher Mohamad Amini begärs häktad för våldtäkt och kastat ned kvinna i gruvhål

 1. Tack för att du valde Sverige, säger Fredrik Reinfeldt. Han kommer att bli lönsam så fort han slipper ut från fängelset, säger Stefan Löfven. Han är svensk jag såg honom på tunnelbana, säger Åsa Romson. Dan Eliasson kräks fortfarande.

  45
  2
  • Det skall ju räknas katter och fåglar innan skogsaverkning hur i jösse namn skall detta gå till??

   29
  • Om Amini häktas under felaktig identitet så måste han väl få några hundra tusen i skadestånd? I Absurdistan är allt möjligt!

 2. Det där var överlagt så det visslade om det. Han hade planerat detta en hel del då det inte är lätt att veta att gruvschaktet fanns där och inte heller det lättaste att hitta om du visste det. Speciellt inte för en kulturberikare från Iran.

  Istället för att slösa tid på en rättegång hivar vi ner honom i schaktet. Men eftersom vi inte är barbarer så ger vi honom ett 22 meter långt rep. Ena änden fastknutet runt ett träd vid öppningen av schaktet och den andre ändan runt hans hals så han inte tappar bort det.

  68
 3. På den kraken ska dom skära av snoppen samt livstids utvisning , men först skulle han sparkas ner i gruvhålet och få sitta där en vecka och tänka över sina handlingar .

  77
  2

Kommentera