SSAB krossar förväntningarna

EKONOMI & INDUSTRI. Ståljätten SSAB krossar förväntningarna i Q1. Både omsättning och rörelseresultat landar en bra bit över analytikernas förväntningar. Högre priser och bättre marginaler drev utvecklingen, enligt delårsrapporten.

SSAB och Oxelösund

”Samtliga affärsområden redovisade starka resultat, vilka kompenserade mer än väl för det oplanerade stoppet vid masugnen i Raahe, vissa produktionsstörningar för SSAB Americas samt högre råmaterialkostnader”, skriver vd Martin Lindqvist i rapporten.

Vidare skriver Lindqvist att SSAB stoppar direktförsäljningen till Ryssland och Belarus och har tills vidare stoppat inköp av malm och kol från Ryssland.

”En rad åtgärder har vidtagits för att säkra tillgång till råmaterial, men det finns risker för störningar relaterade till sanktioner och andra effekter från kriget i Ukraina.”

Pressmeddelande

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “SSAB krossar förväntningarna

    • Är du lika glad över att konsumentpriserna ökar också? Hoppas du inte satt i halsen nu? Eller du hade redan ätit din frukost!

      4
      2

Kommentera