15.000 ryska soldater har dött i kriget

UKRAINA. 15.000 ryska soldater har hittills dött under kriget i Ukraina, berättade försvarsminister Ben Wallace vid ett tal i parlamentet på måndagen, skriver brittiska medier.

Ben Wallace

Förlusterna är redan dubbelt så höga som USA:s i Afghanistan och i Irak tillsammans och lika många, 15.000 sovjetiska soldater, som dog under Sovjets krig i Afghanistan 1979-1989. Då beräknas även 1,5 miljoner afghaner ha dött.

Wallace berättade också för de församlade ledamöterna att den ryska militären förlorat mer än 2.000 pansarvagnar och andra pansarfordon samt drygt 60 helikoptrar och stridsflygplan och därutöver tvingats bevittna sänkningen av sitt flaggskepp i Svarta havet: kryssaren ”Moskva”.

Enligt Ben Wallace är nivån på de ryska styrkornas stridsinsatser ”bedrövlig”:

När jag ser de ryska arméernas höga dödstal tycker jag som tidigare soldat att det är vanhedrande. Dessa unga män har förråtts av sina ledare, sade försvarsministern i parlamentet.

-Pettersson förstår att Putin vill dölja hur kriget går…

Putin har satt in 65 procent av sina styrkor i Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “15.000 ryska soldater har dött i kriget

 1. Varje orc som gödslar en åker i Ukraina, varje tank som förstörs ären mindre som kan hota oss

  8
  5
 2. Ryska soldater är väl som andra människor, dom tycker det är otidsenligt
  med den typen av krig som Ryssland för i Ukraina, att fara in i ett grannland
  och förvandla hela städet till grushögar verkar vrickat?

  17
  2
 3. Vore även intressant att få veta hur många av Ukrainas soldater som dödats. Dessa som tvingats in i kriget,allt medan deras stenrika Oligarker njuter sina dagar på säkert avstånd,vid Medelhavets soliga strand. Vidare finns med säkerhet mång-tusentals civila som mist livet,och allt vad de kämpat samman.
  Det är dessa sistnämnda oskyldiga,som mina tankar går till….

  17
  15
   • Hur menar du? Ukraina har alltid bestått av minst sju folkslag därför har dåren i Ryssland rätt att attackera dem? Allvarligt, jag förstår aldrig dina tankevurpor!

    22
    12
  • Det är något som vi matas med hela tiden , ryssarnas förlust siffror. Men är de egentligen så ”värdelösa” att kriga Ukrainas förluster är svårare att få grepp om.
   Att detta inte alls går bra för ryssarna kan nog de flesta hålla med om. Ukrainas soldater är utbildade och utrustade av USA och västländer
   Och det är inte bara dåligt utbildade ryska värnpliktiga som dör, ett av elitförbanden, ett fallskärmsjägarförband hade mer än ,30% förlust siffror (döda, skadade och försvunna)

   7
   5
   • onkelbjrn:
    I går kväll fanns en f.d diplomat från Kiew (och kännare av Ukraina) i tysk TV,och lämnade en bred informartion kring Ukrainas armée.
    Denna består av en kader om c:a 10.000 väl utbildade soldater. Av dessa finns just nu c:a 2,500 inneslutna i det gamla Valsverket i Mariupol. Bland dem är 4-500 s,k, legosoldater,som frivilligt anmält sig till krigstjänst för Ukraina.
    M.a.o. är det en prekär situation för inhemska försvaret. Detta påstod denne var orsaken till att förhandlingarna strandat,och att de inte kommer vidare…. I klartext kan det bli ett mycket långt utdraget krig !!

    7
    13
   • Stenbock 14.55
    Om man googlar får man fram helt andra siffror. Enligt Wikipedia var deras stående styrka år 2016 på 250.000 man. Och med tanke på det hot från Ryssland som har varit ända sedan 2014, kan man ju anta att siffran troligen var större då kriget bröt ut. Tillkommer sen alla som anslutits sig efter att kriget brutit ut.

  • Har för mig att de ukrainska förlusterna är runt 3000 soldater senast jag såg en uppdatering förra veckan.

   Sen, släpp skitsnacket om oligarker och allt det där. Det är så tröttsamt att höra samma lögner rapas upp i olika sammanhang. De flesta oligarker som fanns i Ukraina var Putteanhängare och de som står på Ukrainas sida är antingen på marken och slåss eller guidar in artilleriangrepp på sina egna fastigheter i Ukraina när de ser att ryssarna intagit huset.

   17
   10
  • Anton:
   Inser att du inte förstår mycket av det hela….
   Därför gav jag dig rådet att studera Ukrainas historia !!
   Kan ge dig ett litet tips…. titta på området i Östra delen av landet,och deras ursprungliga tillhörighet !!
   Detta är en av själva anledningarna till nu pågående krig.

   14
   20
   • Jag förstår orsaken, det ger dock inte Rysslands maffialedare rätt att döda massa folk! Och äntligen erkänner du att du är putintroll! Dåren i Ryssland har alltså enligt dig rätt att lura sina ungdomar att de ska på övning, men så skickar han dem till fronten, samtidigt som han förbjuder nyhetsrapportering på hemmaplan för att slippa protester mot det krig han startar för att – vad var det du sa? – för att det finns flera folkslag i östra Ukraina?

    18
    11
   • Gode gud, vilken bullshit. Sådant resonemang ger förvisso oss, som bor i de sydliga landsdelarna, hopp om att få tillhöra Danmark igen. Det finns en tydlig gräns mellan Ryssland och Ukraina, den ska respekteras. Allt svammel om olika folkgrupper, har inte med saken att göra. Det finns en mycket sjuk människa(?), som är ansvarig för kriget, Putin.
    Med hänsyn till den ohämmade importen från diverse ”shithole countrys”, till detta landet, skulle resonemanget leda till kaos här.

    18
    10
   • Anton:
    Ber om ursäkt för att jag lägger in länkar,som inte tycks passa dig o de dina !!
    Sedan kan jag leva med,att i detta fall som bud blir avrättad stup i kvarten.
    Fortsätt gärna leva kvar i din SVT/PK-värld,jag skall i möjligaste mån avstå förmedla det som neutrala utländska källor,förmedlar till de sina !

    11
    16
   • Ett tips är att du blir lite mer källkritisk, allt är inte sant bara för att det är utländskt och från okänd avsändare i någon mörk vrå på internet! (Jag läser 90% utländskt)

    Sen väljer man själv hur man vill tolka saker. Ex: om det finns flera folkslag i ett land kan man se det som ett internt problem (om det är ett problem) eller så kan man anse att andra länder av den anledningen har rätt att bomba landet! Vi tänker olika helt enkelt.

    Jag är emot kriget och anser att maffiabossen ska sänkas, medan du tycker att de som blir attackerade och avrättade ska sluta slåss för att spara alla oskyldiga civila på båda(!) sidor.

    Som sagt, svårt med alla tankevurpor!

    16
    6
 4. Men andra ord 15 000 döda för något som dom aldrig hade bett om eller efterfrågat, Ukrainas stupade var ju dock medvetna om varför dom drog ut i krig!

  16
  6
  • Ja, ryssarna blev lurade att de skulle på övning i Belarus, sen hamnade de i Ukraina. Om de vände hem skulle de bli skjutna av sin egna.

   Ukrainarna visste att de måste försvara sig i kriget för att inte bli förintade som nation.

   Allt för att Ryssland styrs av en dåre till maffialedare i stället för en folkvald president.

   20
   7
 5. Detta överfall på ett grannland, ska stå ryssen dyrt. Så dyrt att ryssen kastas 100år bakom i tiden. Enda chansen för patrasket, att undvika detta, ska vara leverans av Putins avskilda huvud och det mycket snart.

  26
  10
 6. Vad jag läst i brittisk media var det mycket oerfarna värnpliktiga som kommenderats till detta specialuppdrag. Ett människoliv verkar inte vara så mycket värt i Ryssland. Och det kanske talar för att vi i Sverige ska ha avlönade heltidssoldater istället för värnplikt.

  15
  4
 7. det var väl inga nyheter här. putin har redan förlorat kriget frågan är hur durt det blir för ryssland och putin

  16
  12

Kommentera