Ryssputte släpper ut klimat

Så kallade klimatutsläpp i stor skala pågår som tidigare rapporterats i Ryska Bryansk.

Då det är tveksamt om Putte har så kallade utsläppsrätter som täcker detta utsläpp, så kommer troligtvis drivmedelspriserna i Sverige att höjas med några kronor för att ”klimatkompensera”!

Bilden nedan från NASA Fire Map, visar var i Bryansk det brinner,

13 thoughts on “Ryssputte släpper ut klimat

 1. Då är detta kanske orsaken till att en Bensinhandlare i ”Sundets Pärla”,idag begär 25:-/litern för 96 oktan !!
  Vi i Abzurdien måste ju med våra slantar,värna om ”Klimatet”….

  1
  1
 2. Ukrainarna har koll på läget. De går på rätt mål i det lilla och i det stora. Klassisk jägarstrid, där du kraftsamlar till målval. Militärteoretiskt finns det två begrepp som är centrala, kraftsamling och handlingsfrihet. Beträffande kraftsamling handlar det om att göra det Ryssland nu gör, samlar trupper för att ta östra Ukraina, de jobbar i perspektivet tid och rum.

  Det Ukrainarna nu gör är att kraftsamla på målval, t ex drivmedel. Fokuserat slår man nu ut drivmedelsdepåer och drivmedelsfordon. Det är därför kolonnerna stått still som sittande fåglar.

  I Sverige räknade vi med att, om en jägargrupp ingående i ett jägarkompani, slår ut ett drivmedelsfordon per dygn kommer en mekaniserad division stå still inom några dygn.
  För att inte tala om hur begeistrade förare av drivmedelsfordon kommer att vara att ratta sina fordon.

  Trots allt. alla vapen som nu väst skickar till Ukraina så fäller det taktiska och operativa användandet av dessa slutligen avgörandet. Ukrainarna verkar synnerligen välutbildade.

  3
  2
  • Stor andel av vapnen som västländerna levererar förstörs redan vid ankomsten till Ukraina av ryska missiler mot omlastningsplatser och förråd.
   Lysande affärer för västländernas vapentillverkande företag.

   3
   1
   • Är det därför det går så dåligt för Ryssland? Sanningen är troligen att du drömmer.

    En del vapen och annan utrustning blir säkert förstörda men jag tror det mesta kommer fram. Men du kanske har bättre ryska källor.

    3
    2
   • Så djävla uselt som ryssarna krigar trodde jag inte var möjligt. En stor potemkinkuliss är vad det är.
    Skicka mer vapen och ännu vassare vapen till Ukraina så vi får slut på ryssens ödeläggelse och mördandet av civila, vilket verkar vara det enda rysslössen kan.

    1
    2
   • Ryska missiler mot platser i västra Ukraina är huvudsakligen för att förstöra nyanlända vapen från väst.

   • Gustav Gressel, försvarsexpert vid tankesmedjan European council on foreign relations, slår fast: Vapentransporterna fungerar och de är effektiva. Leveranserna har hittills nått sina mål relativt snabbt och de spelar en viktig roll.

    Medan Ryssland riskerar att få slut på soldater framför ammunition är situationen den omvända för Ukraina, enligt Gressel.

    Ett 15-tal länder, däribland Sverige, har hittills skickat militärt stöd till Ukraina. Leveranserna tar sig huvudsakligen in i landet västerifrån, över den Polsk-ukrainska gränsen. Här finns ett sedan länge etablerat samarbete mellan båda ländernas underrättelsetjänster, enligt Gressel.

    – Men jag skulle inte utesluta att de går genom Rumänien också, i synnerhet i riktning mot Odessa.

    Diversifierade rutter
    Inför den ryska invasionen fraktades vapen till Ukraina med transportflyg. Men sedan kriget bröt ut har det blivit betydligt svårare att genomföra stora leveranser. De måste spridas ut över både tid och plats eftersom de utgör mål för ryska trupper.

    – Det får inte innebära en katastrof för Ukraina om de kommer åt en leverans, säger Gustav Gressel.

    Vapentransporter hotas bland annat av ryska stridsflyg. Men hittills har Ukraina lyckats skydda kritiska områden med hjälp av luftvärn, vilket gör eventuella attacker kostsamma för Ryssland, enligt Gressel.

   • Du citerar person tillhörig partisk västlig tankesmedja. Mera källkritik tack.

 3. hmm kan det inte vara älvorna dom som kommer över gränsen på natten med tändstikor ?? dom som bor i ukriana?

 4. Det verkar inte som att krigsförbrytaren och massmördaren Vlademir Putin är orolig för klimatkatastrofen.
  Undrar hur högt man nu ska höja skatterna i Sverige för att klimatkompensera för Puttes gigantiska utsläpp?
  Greta får åka till Moskva och sitta utanför Kreml inte då bara varje fredag utan alla dagar i veckan och skolstrejka för klimatet. Då inser säkert krigsförbrytare och folkmördare Vlademir Putin allvaret.

  17
  11
 5. De årliga storbränderna i Sibirien, centrala Afrika och Amazonas samt småbränderna i Kalifornien med omnejd släpper ut mångdubbla mängder CO2 i atmosfären.

  20
  4
  • Klimatkompenserat står det nu på det mesta i matväg som man köper nuförtiden.Utsläppsrätter hit och dit har vi också begåvats med.Kan någon klok mönniska förklara vad det betyder i praktiken.Det låter ju väldigt bra också att något är miljöcertifierat.Men samma frågeställning där.Vad betyder det ? Jag förstår att man ska värna om vår miljö och inte använda giftiga kemikalier i jordbruket t.e.x.Men hur klimatkompenserar man ? Blir klimatet annorlunda eller vädret som det kallades förr om jag betalar extra för att få flyga ?

Kommentera