Ryssland attackerar Odessa

UKRAINA. Videoklipp på sociala medier, som BBC har verifierat, visar hur tjock svart rök väller ut ur flerfamiljshusen som träffades i Rysslands luftangrepp mot Odessa under lördagen. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs stabschef uppger att minst fem personer har dött och att 18 har skadats i attackerna.

Odessa har under krigets gång varit relativt skonat från ryska attacker. Ukrainas utrikesminister Dmytro Kuleba fördömer lördagens attack.

”Rysslands enda syfte med attacken i Odessa är att sprida skräck”, skriver han på Twitter och efterfrågar att Ryssland ska klassas som en terroriststat.

Ryssland har inte kommenterat attacken.

Se videoklippen här, BBC

Ryssland har även trupper i Moldavien mot regeringens önskemål.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryssland attackerar Odessa

 1. Artikel är missledande, Vapendepå attackerades med nyleverans på västerländska vapen, hävdas det från ryskt håll, låter rimligt. Finns ingen orsak att slösa bomber på civila,

  12
  5
  • Det är bostadshus, skolor, teatrar, sjukhus, fabriker som bombas för att skrämma civilbefolkningen. Det är ren terrorism. Tror du ryssarna berättar det?

   Sedan bombar de givetvis vapentransporter, depåer, bränslelager med mera också.

   5
   6
 2. Kommer Ryssland med kemvapen eller kärnvapen blir Moskva en grusgrop på ett dygn.
  Men det är kanske aktiv dödshjälp Putin vill ha, dödssjuk som han är.
  Ryssland är ett sjunkande skepp på alla plan, idioten som styr och fattar idiotiska
  beslut kommer sluta i instabilitet i Ryssland för lång tid framöver.
  Skulle tro oljan blir rekord billig inom 2 år.
  Det kommer bli överskott på olja då allt fler väljer det dåliga alternativet elbil.

  8
  12
  • Scholz, Märkel och Macron börjar snarast sälja militär utrustning till Putin, embargo bryr de sig inte om. Putins ”donationer” smörjer affärerna med Tysk och Fransk industri. Och EU förbjuder oss att skriva om det.

 3. Finner det mer än märkligt att vissa personer här på ”Pettersson” förefaller sympatisera med Ryssland i anfallskriget mot Ukraina.
  Man behöver inte heller gilla den korrupta statsledningen i Ukraina, men oavsett vilken sida man sympatiserar med så legitimerar inga personliga ställningstaganden till sympatier eller ett försvar för ett främmande lands invasionskrig, i det här fallet Rysslands anfall mot Ukraina!
  Ryssland har tidigare motiverat sin fientlighet mot Ukraina med att den ”ryska befolkningen” i vissa delar av landet diskrimineras.
  Samma sak säger Ryssland om de ryssar som bor i de baltiska staterna, det intressanta är dock att dessa ryssar i intervjuer med västmedia inte känner igen sig i denna beskrivning!
  Detta betyder självklart ingenting för Putin som nu har bestämt sig för att bygga upp den forna Sovjetstaten än en gång!
  Problemet är bara att han för ett aggressivt försvarskrig mot en inbillad fiende som nu agerar hotfullt pga av hans egna beteende ( som Finland och Sverige med sina hot om medlemskap i Nato ) för att freda sig själva!
  Inget land har efter Hitlers Nazityskland haft något intresse av att invadera Ryssland, att USA däremot har önskat att ta ”stridskraften” ur det forna Sovjet är ju en helt annan sak!

  5
  9
 4. Ukrainas första kungar var som bekant svenska vikinga-ättlingar. Det Putin gör mot dem gör han mot oss. En för alla och ALLAH för en.

  21
  9
 5. Jag är ingen Putin kramare men jag föredrar hellre ryssar än mussar.
  Trots allt så är ryssar världsbäst i schack så det dom gör i Ukraina är nog noga planerat.
  Kryssare Moskva som olyckligtvis brann och sedan sjönk har tydligen sjunkit i sundet mellan svarta havet och azovska sjön och spärrar nu av detta.
  Verkar som att det finns många västerländska ubåtar och andra krigsfartyg från Nato innestängda i Azovska sjön. Hoppas att ingen svensk ubåt finns där eller andra svenska krigsfartyg då det kan vara svårt att komma hem igen.
  Vet ej om detta är sant.

  17
  8
  • Världsmästare i schack är Magnus Carlsen från Norge. Carlsen har innehaft titeln sedan 2013.

   Moskva sjönk i öppet hav långt utanför Odessa på väg mot Sevastopol på Krim, inte i något trångt sund.

   Om Moskva sjönk efter en brand eller en robotträff är oklart, det kan vara en kombination som att roboten orsakade branden.

   Det finns inga västerländska krigsfartyg eller ubåtar i Azovska sjön.

   6
   6
 6. Frågan är vilka ”ryssälskarna” här på ”Pettersson” egentligen är, och inte bara här utan även på andra forum som är öppna för kommentarer!
  Personligen så ser jag inga problem med att folk hyser sympatier för en sida vid en väpnad konflikt, men jag blir heligt förbannad då vissa sympatiserar med ett land och dess ledning vilka utsätter ett annat land för ett invasionskrig i det att dom vill byta ut landets ledning!

  13
  16
 7. Det Putin och hans junta (där ingen litar på någon annan) sysslar med är grova krigsförbrytelser och massmord på civilbefolkningen.(kvinnor, barn, äldre och cancersjuka) Vilken karlakar! Sitter lönnfet på en drogad björn. Inte statsmannaskap.

  14
  16
 8. Vad ska Ukraina göra för att slippa Putins attacker, ge bort sitt land och självbestämmande?
  Om det nu finns ngr Putinkramare här så är ju frågan om ni är lika vänligt inställda till att ge bort vårt land och självbestämmande till islamisterna?
  Om inte, varför skulle då Ukraina falla på knä inför Ryssland bara för att Putin och ni vill det?

  27
  19

Kommentera