Nato välkomnar Finland och Sverige

NATO. Samtliga 30 Natoländer skulle stå bakom medlemsansökningar från Sverige och Finland, rapporterar DN med hänvisning till källor i regeringskansliet. Men enligt tidningen har dock USA sagt nej till att lämna säkerhetsgarantier under ansökningsprocessen.

Samtidigt rapporteras att Sverige har förhandlat om skriftliga säkerhetsgarantier från Storbritannien.

Storbritannien är ett av de största Natoländerna och har avskräckningsförmågan. Det finns också sedan tidigare långtgående samarbete mellan Sverige och Storbritannien.

-Pettersson är övertygad om att stora länder som USA, Frankrike och Storbritannien kommer att garantera Finlands och Sveriges säkerhet i samband med en ansökan eftersom Nato som organisation inte kan garantera något för icke medlemmar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Nato välkomnar Finland och Sverige

 1. ogentligen behöver vi inte NATO men det som behövs är kärnvapen idioten putin hotade Sverige med kärnvapen och det som behövs för svärges del möjlighet att svara med samma mynt om odiotan får för sig att använda kärnvapen.

  2
  3
  • Det beror på hur lång du tänker.
   Ponera nu att Ryssland vinner i Ukraina. Då vet Ryssland att de kan anfalla fria demokratier utan att resten av Europa går in militärt och ta vad de vill ha.
   Vilket innebär att vi står näst i tur när ryssen återhämtat sig om 10-15 år.

   Ponera sedan att Ryssland förlorar. Det är ännu värre egentligen eftersom då måste Putte återupprätta sin heder. Tittar vi historiskt så vet vi att det innebär att vi kan bli invaderade bara av den anledningen. Det hände 1808 efter att Ryssland förlorat mot Frankrike och tsaren behövde en seger för att återupprätta sitt förtroende på hemmafronten. Sverige blev då ett bra mål som stod ensamt i Norden eftersom vi varit allierade med Ryssland mot Frankrike. Denna historia skulle kunna upprepas om Ryssland förlorar i Ukraina och vi inte har någon allians som backar upp oss.

   1
   1
 2. Lars Bern i en intervju i SwebbTV: ”NATO är en papperstiger med uppenbara samordningsproblem, ländernas krigsmakter emellan”

  Vi får väl hoppas att han har fel. Problemet för resterna av det som en gång var Sverige, är vart pengarna skall tas till försöket att bygga upp en hyfsat fungerande krigsmakt?

  Undrar hur fan de tänkte, egentligen, när politikerna lade ner utbildningsregemente efter utbildningsregemente? Bara att hitta fysisk plats för nya regementen bör ju vara oerhört kraft och -tidsödande. Om man nu inte…kastar ut nuvarande ockupanter: högskolor, bilskojare, kommunförråd och annat blaj.
  Men det är naturligtvis kört, precis som det här landet är förstört.

  24
  • Överdriv inte. Nato är oerhört mycket starkare än Ryssland med mindre samordningsproblem. Lars Bern försöker vara expert på allt men han är expert på oljor.

   Sverige är långt ifrån kört, dom flesta svenskar är bra…

   På 1960-talet betalade vi 4 procent av BNP för försvaret och då var skatterna betydligt lägre än idag.

   Två procent har vi lätt råd med utan skattehöjningar, det behövs bara omprioriteringar.

   7
   4
 3. Delar inte helt analysen om säkerhetsgarantier. Det skulle nog bli som i Ukraina under vår ansökningsperiod. Två av tre skulle nog bistå, men att lita på Frankrike…aldrig

  13
  1

Kommentera