Ryssland varnar Sverige och Finland igen

NATO. Rysslands utrikesdepartement återupprepar sin varning till Sverige och Finland angående ett Natomedlemskap, skriver norska tidningen Dagbladet.

Maria Zakharov Foto: Russian Foreign Ministry Press Service

Vi har gett våra varningar, både offentligt och genom bilaterala kanaler. De vet om detta, så det är ingenting att överraskas av. De har blivit informerade om vart det skulle leda, säger talespersonen Maria Zakharov i den ryska statskontrollerade tv-kanalen Russia-24.

I dag visade en ny mätning från Aftonbladet/Demoskop att 57 procent av Sveriges befolkning vill gå med i Nato, en ökning med sex procentenheter på en månad. I en färsk opinionsundersökning från Sifo/TV4 är siffran 58 procent.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Ryssland varnar Sverige och Finland igen

 1. Ryssland är ett j-a dött land. VEM vill åka dit? En man i Serbien (mycket ryssvänligt land) blev intervjuad i Svt och sa: ”Vill du ha en Mercedes eller Lada? Vill du ha italienskt eller ryskt mode? Alla vill resa till Frankrike, England eller USA och studera, ingen till Ryssland.”
  Talande.

 2. Betraktar man Putins senaste kroppsspråk så är det inte någon sund snubbe man ser. Hans besynnerliga vandringar i gemaken ger intryck av en bizarr framfart.

  16
  7
 3. Om man framför åsikter i stil med att man har en viss förståelse för de åtgärder som Kreml har gjort, då är man i mångas ögon ett Puttintroll, kommunistglin mm. Men så är det ju inte. USA har varit och härjat i Ukraina sedan 2014, kanske ändå tidigare. So what, säger då en del. Visst Ukraina bestämmer vilka som ska utrusta och utbilda sin armé. Men är det någon som funderat på varför jänkarna nu har gjort så?

  Tittar man på kartan inser nog de flesta att om Ukraina blir ett EU/NATO land så tar det nog inte så lång tid innan även Bellarus börjar att infiltreras av CIA. Allt för att få till en statskupp och i förlängningen ett närmande till EU/NATO.
  So what, är det det folket vill, fine!
  Men då har Ryssland plötsligt en ganska lång gräns mot NATO och NATO robotar alldeles för nära Moskva. Ett klart hot.

  Jag har en viss förståelse för Kremls tänkande.
  Ett faktum är ju att vilket land är det som startat/varit inblandade i de flesta krigen sen det sista världskriget? Ryssland? USA?

  Sen kan man ju fundera på hur USA skulle reagera idag om ryssarna placerade ut robotar och baser på Kuba och Venezuela. Vi vet hur jänkarna reagerade 1962.

  Jag tar inte parti för varken Ryssland eller Ukraina. Tycker att det inte är vårt krig och att Sverige inte ska ta ställning. Vi kan skicka humanitär hjälp. Men inte militära vapen och utrustning. Det kan USA och NATO göra.
  Vad jag däremot hoppas på är att ansvariga politiker konsekvensanalyserar NATO frågan ordentligt innan man skickar in en ansökan.

  14
  17
  • Det beror på hur man definierar hot.

   I väst går vi till val och röstar, och så rustar vi för att kunna försvara vår frihet.

   I öst är valen riggade och maffialedaren Putin rustar för att kunna stoppa kraven på frihet i Ryssland och i grannskapet!

   15
   6
 4. Kom igen, grabbar! Håller ni på att tjafsa här på sidorna med kommunistavskum!?
  Det lönar ju ingenting till då de är för rubbade för att kunna se världen som den är.
  Mest sannolikt är här även både säpobylingar och politiker med fler som vill skada vårt land.

  11
  5
 5. Och vad varnar Ryssland för, det är väl ingen som uttalat något hot mot Ryssland.
  Stirriga kommunister är bara paranoida och använder hot som ett vapen.
  Att försöka skrämma med hot 2022 känns gammalmodigt kommunistiskt.
  Ryssland har i och med invasionen av Ukraina gjort bort sig för oöverskådlig framtid.
  Och Vladimir Putin kommer för alltid bli hågkomsten som en feg skit som ger sig
  på både kvinnor barn och oskyldiga människor.
  Ynkryggen Putin går mot ett brutalt avslut som president och krigsförbrytare.
  Han kommer sannolikt inte levande ur detta vansinnets krig.
  En revolution rycker allt närmare i Ryssland i takt med att Putins lögner kommer
  fram.
  Tiden kommer även i kapp krigsförbrytare och barnamördare.

  28
  9
 6. Sedan 2014 har svenskar också stridit för den ukrainska regeringens nynazistiska bataljoner i östra Ukraina.

  Den mest kända svenske veteranen från Azovbataljonen, Mikael Skillt, uppgavs i italiensk media i mars ha kallats in till de hårda striderna i Mariupol som en del av Misanthropic Division, en enhet inom Azovregementet vars mål är att upprätta ett nationalsocialistiskt Ukraina.

  https://www.friatider.se/ryssland-fem-svenskar-doda-i-kriget

  14
  24
 7. Som jag skrivit många gånger förut: om Ryssland hotar eller ställer ultimatum har vi bara ett enda alternativ. Vi måste göra motsatsen! Ingen får någonsin tro att vi dansar efter ryssarnas pipa. Säger Putin att vi INTE ska gå med i NATO, så MÅSTE vi gå med i NATO!

  38
  14
 8. om ginlandgår med då måste Sverige göra det med ..
  man först är det bäst att förse ukrina med alla vapen och all amniton!
  då kan ju Ukraina bomba skiten ur ryssland och vi behöver inte bry oss.. det är ju faktiskt bättre att neutralisera hotet nu när det dykit upp annars kan vi gå leva länge med det då om hela värden attaker Ryssland så kan vi neutralisera detta en gång för alla importera kanvapen till Sverige

  11
  21
  • Kan ingen ge ryssarna ett klart besked att dom ska sköta sig själva o skita i andra.

   40
   11
   • Det börjar bli tjatigt, vargen kommer. Dom har slut på vapen. Bara skrot kvar. Om NATO vill göra slut på dom är bästa tid nu.

    22
    10
   • Det behövs inte några tusen kärnvapen. Det räcker gott med att motståndaren har några kärnvapen, för att ställa till med allvarliga problem i landet med några tusen kärnvapen. Det sista Putin upplever är när han försöker använda sina tusentals kärnvapen.

 9. Vad Finland och Sverige gör är deras sak att avgöra, det har inte
  Ryssland med att göra, det är på grund av Rysslands övergrepp mot
  Ukraina som Dessa båda länder går mot det, innan var det inte Aktuellt.

  47
  13
 10. Lita ALDRIG på Putin och hans junta. Globalt sett är de förbrukade. Krigsförbrytelser och folkmord. Även Kina tar avstånd till dessa fruktansvärda grymheter.

  54
  15

Kommentera