Avskaffa 1:a maj i stället

FLAGGDAGAR. Nu har justitieminister Morgan Johansson (S) hamnat i öppen konflikt med kungahuset. Vid ett tronskifte vill han avskaffa flera allmänna flaggdagar – bland dem drottningens födelsedag och kronprinsessan Victorias namnsdag. 

H.M. Konungen, H.K.H. Kronprinsessan och H.K.H. Prinsessan Estelle fotograferade av Thron Ullberg/Kungl. Hovstaterna.

Det är i regeringens proposition om ”Ett modernt offentligt belöningssystem och de allmänna flaggdagarna”, som överlämnades till riksdagen den 13 april, som konflikten mellan justitieministern och kungahuset blir tydlig. 

Regeringen föreslår att de enda kungliga flaggdagarna som ska behållas efter nästa tronskifte är ”regentens födelsedag och tronföljarens födelsedag från det år tronföljaren fyller 18 år”. 

”Hovet uttalar en viss tveksamhet till att avskaffa den allmänna flaggdagen på nuvarande kronprinsessans namnsdag efter ett tronskifte. Hovet anför att det kan diskuteras huruvida de omständigheter som kommittén anför är tillräckliga för att avskaffa etablerade allmänna flaggdagar på kungliga namnsdagar och poängterar att kronprinsessans namnsdag regelmässigt leder till viss offentlig uppmärksamhet”

Morgan Johansson (S): ”Sammanfattningsvis anser regeringen att förslaget om att minska antalet kungliga flaggdagar är väl avvägt och föreslår därför att de kungliga flaggdagarna efter nästa tronskifte bara bör omfatta regentens födelsedag och tronföljarens födelsedag från det år tronföljaren fyller 18 år.”

-Pettersson håller med om att flaggdagarna behöver moderniseras och tycker det är dags att avskaffa 1:a maj som helg och flaggdag. Det var längesedan arbetarrörelsen bestod av arbetare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Avskaffa 1:a maj i stället

 1. DET har han tid att bråka om, och twittra förstås. Sköt ditt jobb istället. Sverige har rasat utför sen du blev justitieminister.

  26
 2. Ja, det är omodernt att hylla Stalin med blodbesudlade flaggor, som de gör i kommuniststaterna.

  Det är något väldigt unket och dammigt över detta!!!

  Kungafamiljen är det tvärtom nåt friskt och förnyat över med all utökat tillskott de senaste åren.

  Det står för liv och ljus, och är goda representanter för vårt land ute i världen!

  Så behåll de kungliga dagarna, och slopa den odemokratiska konmunistdagen 1:maj!!! Ja, slopa den som helgdag också, denna förpestande pöbeldag!!! Bättre att återinföra annan dag pingst istället då! Det var mycket synd när den försvann! För firande av vårens etablering och sommarens begynnelse . En fin dag, och högtid, då många bröllop förr ägde rum. Men nåt som bara blivit blaj sen annandagen försvann, och inte längre firas. SYND, MYCKET SYND!!!

  18
  2
 3. Varför inte hissa opp Morgan Johansson i flaggstången istället?
  Säkert ingen vidare trevlig syn men, ack så spännande när han ska ner..

  50
 4. Är Morgan Johansson islamist?, undrar signaturen SALAH längst ned.
  Svaret har kanske pastor Stanley Sjöberg som för sex år sedan skrev följande i Världen Idag:
  ”Jag var med när Morgan Johansson höll ett tal om att kristendomen skulle utplånas i vårt land. Islam vinner framgång. Vår egen befolkning konverterar. Islam vinner genom att deras familjer skaffar sig så många barn som möjligt och medvetet fostrar dem att följa islams livsregler. Muslimer vittnar om sin tro med frisyr, klädsel och matvanor. De följer islams traditioner och uppmärksammas i media.”

  Steget Efter: – två sossar upprörs över att islam beskrivs som en avskyvärd religion:
  https://pbs.twimg.com/media/EwSCx4mXAAI0VDK?format=jpg&name=900×900

  38
 5. Det är ju i linje med sossarnas ideologi att avskaffa kungahuset. Problemet för dem har ju varit att kungahuset är för populärt bland medborgarna.
  Men kan man lite i smyg börja nedmonteringen kanske folk inte märker av det.

  Precis som skett med invandringen. Vi skulle ta emot folk som behövde skydd och de formligen bankade in i våra huvuden hur utsatta dessa stackars flyktingar var samt att det skulle löna sig
  Nu står vi ju där och likadant blir det om sossarna får börja nagga i kanterna av kungahuset.

  Vad ska vi flagga för istället. Ramadans början och slut?

  35
  1
 6. Numera slår man vakt om regnbågsflaggan av fega politiker som driver med lobbyströmmen.

  33
  1
 7. Håller med. Vi ska hedra våra kungligheter medan vi kan avskaffa hyllandet av världens blodigaste ideologi, socialismen. Den har dödat 260 miljoner människor men den har inte räddat en enda själ.

  44
  1
 8. Jag tycker att de har väl andra stort problem att ta tag i än flaggdagar.
  Låt dessa vara o börja reda ut all annan skit ni ställt till med.
  Petterslöt har rätt. Finns inga Sossar som bryr sig om arbetare längre.

  47
  • Håller med Pettersson. Avskaffa 1:maj som helgdag och återinför annandag pingst istället. Att behöva se de blodiga trasorna, idioterna går runt med, och dessutom den knutna handens nazisthälsning, är en kränkning av 60% av landets befolkning.

   40

Kommentera