Yttrandefrihet och Demokrati

Från polisen i Motala, Mjölby, Vadstena, Boxholm och Ödeshög. Facebook.

Citatet från Evelyn Beatrice Hall: ”Jag gillar inte dina åsikter men är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem.” har aldrig varit närmare sanningen än de senaste dagarna.

Bild från polisen i inlägget

Polisens uppgift vid demonstrationer och manifestationer är att värna om vår grundlagsskyddade yttrandefrihet och demonstrationsfrihet. I ett demokratiskt land ska man kunna uttrycka sin åsikt utan risk för förtryck, hot eller våld.

Polisen lägger inga värderingar i vilken åsikt det är, vi värnar rätten att uttrycka den. Polisen skyddar inte och står bakom åsikten utan bara rätten att få uttrycka den.

De senaste dagarna har demokratin och grundlagarna fått sig en rejäl törn.

När vi har försökt att svara upp för yttrandefriheten och demokratin har vi mötts med ett våld jag aldrig har mötts av tidigare. Torsdagens kravaller i Linköping och Norrköping och fredagens kravaller i Örebro kan närmast beskrivas som en krigszon.

Bilar har satts i brand, vi har mötts av stenkastning och ett helt ursinningslöst våld. Ett våld så kraftigt att man har varit osäker på om man ska komma därifrån med livet i behåll. Flertalet poliser och civila har skadats och egendom för enorma summor har förstörts.

Stenen som kastas mot polisen i hjälm och uniform kastas inte bara mot en polis. Den kastas mot en pappa som ser fram emot att få fira påsk med sina barn. Den kastas mot en mamma som innan jobbet har kramat om sina barn och lovat att komma hem igen.

Våldet och stenen som kastas skadar inte bara oss, den sätter vår yttrandefrihet och demokrati ur spel.

Vi kan inte acceptera våldet. Vi måste stå upp för demokratin och yttrandefriheten.
I ett land som Sverige ska det inte behöva ske med livet som insats!

//Björn – områdespolisen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Yttrandefrihet och Demokrati

 1. Det islamistiska hatet mot Sverige och väst världen visar sig ännu en gång så jag frågar mig återigen VARFÖR ÄR DE HÄR???

  16
  • Frågan, är svaret!!! För att ta väst, helt enkelt, och göra om till sitt!!!

 2. Det är endast lugnt i vårt land idag, när ingen ifrågasätter det bestående systemet och invandringen!

  Våldet ligger hela tiden under ytan, och de flesta inbillar sig att tro att invandrarna är beskedliga och humana.

  Men den minsta provokation och ifrågasättande, så går de bärsärkargång!

  Då kommer VÅLDET fram.

  Det var det Paludan ville visa på!

  Att det bara är för att vi anpassar oss, och låter invandrarna härja runt, och styra som de vill, som det är lugnt!

  22
  1
 3. Tittat på många bilder och filmer om dräggen. Trots maskering för ansiktet ser man vilka detta är. Nästan bara svarta och bruna händer som kastar sten.

  28
 4. Ja det här är ju något annat än fredliga pensionärer att ge sig på,därför
  ovanan att hantera det inavlade slöddret som kan hitta på vad som helst
  som kastar sten bränner bilar och hus och dödar för nöjes skull.Fy fan.

  49
 5. Nu kommer snart tongivande islamska ledare att träda fram och hävda att upploppen inte har med islam att göra.
  Det är media och politikers strategi för att tysta ned kritiken mot polisledningen och islams makttåg i Sverige.
  Inget får ju lov att vända den sverigenedbrytande agendan, valet måste vinnas av de som hatar Sverige.

  52
 6. I socialdemokratins Sverige tillsätts högre chefer och ”nyckelmänniskor”, ur den ”pålitliga” egna gruppen. Det får till följd att de ofta inte har den bästa kompetensen för jobbet, samt drivs av att ta de beslut som går socialdemokratins avsikter tillmötes.
  När rättssystem och polis styrs på detta vis, uppstår en handlingsförlamning, som är katastrofal. Pågående kravaller är bara en test, av vad som komma skall.
  Alla vi som protesterat, fördömt och kritiserat, den vansinniga importen, från, vad som kan beskrivas som planetens mänskliga soptipp, har stämplats med diverse tillmäle. PK-samhället har då använt polis och rättsvårdande myndigheter, för att jaga oliktänkande. Det har endast kunnat , låta sig göras, med hjälp av ett politiserat polisväsende.
  Kombinerar man ovanstående, med den mentalt dåligt utrustade justitie/inrikesminister vi har, inser de flesta vart vi är på väg.

  47
 7. Politikernas favoriter accepterar inte vår yttrandefrihet, men kräver att vi accepterar deras åsikter.

  46
 8. Men mot vaccinationspass fick man inte demonstrera, höga bränslepriser, då backade inte polisen.
  I flera av dessa olovliga demonstrationer filmade polis och Säpo människorna i demonstrationstågen och slog ner många äldre för att sedan flrnedras och bussas ut i någon förort.

  46
 9. Under fredstid har staten genom polisen våldsmonopol. Andra som brukar våld ska därför lagföras och i förekommande fall ”hemföras”, det vill säga återbördas till det ”Shithole Country” där de har sitt ursprung. Nu tror jag inte att det kommer att dämpa alla våldsverkare men med dem ur landet är det färre som är villiga att ta till våld för att främja sina åsikter, om det nu är deras. Jag kommer osökt att tänka på Magnus Uggla:

  ”Utan minsta diskussion tar han till strid
  För där hjärnan tar slut där tar nävarna vid”

  Sedan blir jag lite matt av detta ständiga avståndstagandet av åsikter som många i själva verket delar men är för breda för det allt mer avsmalnande åsiktskorridoren. En åsiktkorridor som har sin yttersta grund i årtusendets största drönares, Karl Marx, funderingar när han inte arbetade vilket han aldrig gjorde. Han var antingen försörj av sina föräldrar eller av kapitalet genom Engels som tillhörde en välbärgad familj.

  38
 10. Man blir förbannad när man tittar runt i svenska pressen och ser att de skyller på polisen.
  Det är naturligtvis politikernas fel som släpper in de inavlade idioterna från Mellanöstern och Afrika i Sverige. Eftersom politikerna gjort polisens uppgift omöjlig, borde militär satts in.
  Alla som deltog i upploppen ska fråntas svenskt uppehållstillstånd och medborgarskap och skickas hem till Afrika och Mellanöstern. Där kan dom elda bilar och kasta Sten som dom brukar.

  84
  1

Kommentera