Ryska hotet – kärnvapen 30 mil från Sverige

FÖRSVAR. Vladimir Putin och Ryssland använder kärnvapenhotet för att markera sitt missnöje med att Sverige och Finland närmar sig Nato. Det är lite löjligt, inte kärnvapnen, men att hota med något som redan finns. Ryska kärnvapen finns redan i Königsberg/Kaliningrad 30 mil från svenska kusten – och i stor skala i vårt relativa närområde på Kolahalvön där Ryssland har några av sina största ubåts- och flygbaser samt i Leningrad oblast där Sankt Petersburg ligger.

Ryska områden där det troligen finns kärnvapen. Sedan har de ubåtar i Norska havet, fartyg, flygplan samt fordon med atombomber som har lång räckvidd. Avståndet har ingen större betydelse.

Att hota med att föra fler sådana massförstörelsevapen till Östersjöområdet för att försöka hindra Sverige från att agera självständigt borde motverka sina syften.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ryska hotet – kärnvapen 30 mil från Sverige

  1. Det finns redan kärnvapenladdningar i Königsberg. Har alltid funnits. Detta med en kärnvapenfri zon är solsken som Moskva blåste upp i röven på svenska socialister så de skulle kräva att inga NATO länder i Skandinavien skulle ha kärnvapen. Detta för att ge Sovjet en fördel i kommande konflikt att vara de enda med kärnvapen eftersom att gå in med kärnvapen efter att tredje världskriget börjat skulle bli mycket svårare.

    13
    4

Kommentera