En polis upplevelse av koranupploppen i Malmö

Peppe Larsson är polis i yttre tjänst. Nedan från Peppes Facebook.

Läs och begrunda. Tänk till när det är dags för val. Följ debatten. Lyssna vad de olika politiska partierna säger och vill.

Peppe Larsson Bild: Polistidningen

Idag/ikväll/inatt var det min/vår tur, i Malmö. Om än inte på samma sätt som tidigare våldsamma upplopp de senaste dagarna.

Det började med att en bil försökte köra igenom avspärrningen där vi stod. Kollegor kunde ha dött. En gripen. Det fortsätter med stenregn, stora som knytnävar. Vi blir påkastade gång efter annan. Ren tur att ingen skadade sig allvarligt. De jobbar i grupp, mörkklädda, hatiska. Vi genomför splittringar gång på gång. Till slut har det effekt. Vi griper en av de mest drivande. Det lugnar ner sig.

Det är lugnt på platsen där vi är, Bunkeflostrand. Tills vi får på radion att en lokalbuss står i brand på Rosengård, en bra bit därifrån. Ja, ni läser rätt. En lokalbuss. Med en lågavlönad busschaufför som förare. Resenärer. Vanliga medborgare. Som blir offer för ligister.

När vi anländer är halva gatan blockerad med bråte som brinner. Man vill hindra oss att ta oss in, utan effekt. Vi är tvungna att biträda räddningstjänsten för att de ska kunna släcka. Det går inte utan vårt beskydd.

Det börjar regna stenar från olika håll och kanter. Vi är målet, enbart vi. Stora stenar, igen. Vi splittrar, blir påkastade. Det sätts eld på nya ställen. Sopkärl, sophus, vad de kommer över. Det brinner på flertalet platser kring där vi är.

Det skjuts raketer, kastas bangers, haglar sten i omgångar. Vi blir påslängda molotovcocktails (brandbomber). En utan verkan, en som tar eld i ett av våra fordon. Kan släckas relativt fort.

Vi lägger tårgas, vi står mitt i ett kaos av ett våldsamt upplopp som accelererar gång efter annan. Skyddsmask på. Svetten rinner. Hatet fortgår. Där är vi. Mitt i allt. Vi är den sista utposten. Det är vi som måste lösa situationen. Ingen annan.

Nu står vi kvar på Rosengård. Sophuset måste eftersläckas. Vi är inne på vår 18:e arbetstimma, men vi är vid gott mod. Vi måste, det är vi som är sista utposten av ett samhälle som på ett negativt sätt flyttat fram gränserna. Jag hoppas ni alla förstår allvaret.

Varför skjuter vi då inte, som vissa säger. Det går inte. Miljön är för osäker. Det är för mycket folk, det går för fort. Ligisterna beblandar sig i ett myller med nyfikna, oskyldiga personer. Sammanlagt är det hundratals, ligister och nyfikna. Vi behöver andra verktyg. Vi har våra fordon. De räcker inte. Som ni förstår.

Nedan ett axplock, som knappt ens beskriver situationen.

Peppe Larsson

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “En polis upplevelse av koranupploppen i Malmö

 1. Om Peppe känner att han är den sista utpost att försvara våra demokrati så måste militären kallas in för kunna stötta polisen. Militären är det yttersta garanten för vårt samhälle. Faller militären så är det fritt fram för migranterna att löpa ännu mera amok. Gripa, lagföra och utvisa är det enda rätta. Begår man samhällsfarliga brott som att terrorism eller attackerar blåljudpersonal så hoppas jag i framtiden att vi kan återkalla medborgarskapet för sedan utvisa de nysvenskar som beter sig illa.

 2. Var är militären? Vi som betalar för att Sverige skall vara en demokrati och era löner undrar vad ni gör i regeringen. Skall vi lägga till 8-klövern som ansvarig för den fortsatta utvecklingen?

  17
  • Sedan Ådalen 1931 används INTE svensk militär vid insatser som polisen inte klarar av.
   Förresten har Sverige knappt några väpnade militära styrkor längre…

   13
 3. Det kommer att visa sig , att polisen och de få politiker som kan tänka själv , kommer att tacka Paludan . Precis det som många Svenskar och vissa Partier varnat för, händer nu .
  De politiker som ställt till det ylar.
  Eftersom de inte lyssnat på Svenska folket tidigare , hoppas jag de ropar för döva öron .
  Den som är förvånad över att det händer nu är antingen socialdemokrat eller dum i huvudet .
  Sannolikt både och .

  39
  1
 4. Men skjut skarpt för hv..te.
  Du har fått ett vapen för att skydda dig själv och andra.

  35
  1
 5. Samhället måste använda mer våld än vad dessa drägg gör. Något annat sätt att besegra dem finns inte.

  Om de inte kapitulerar inför en vattenkanon och låter sig gripas, så behövs ännu kraftigare vapen. Ett skott i benet bryter gadden av den värste bråkmakare.

  57
  1
 6. Jag behöver inte tänka mer. Släng ut de inavlade muslimerna. Säg en bra sak de tillförts Sverige? Tyvärr, bara jävelskap.

  71
 7. Rosengård Malmö för säkert mer än 10 år sedan…( 2008 )
  Mindre upplopp och kravaller …

  APEJÄVLAR !!

  27
 8. Sätt in nationella insatsstyrkan och skjut skarpt mot de ledande figurerna i mobben. Landet går mot ett inbördeskrig och det är detta vi kanske skall oroa oss för istället för ryssen. Förresten är det någon som läst eller hört om någon som beklagar upploppen från det s.k muslimska civilsamhället?. Nej jag har heller inte läst eller hört något sådant.

  89
  2
  • De som hatar Sverige och har kapat maktens korridorer gläds med utvecklingen, det är så här de vill att det ska vara!
   Mycket viktigt att polisen på gatan beskriver vad som sker, pressekreterare och kommunikatörer vill lägga locket på!
   Det är Dan Eliassons queerifierade polismyndighet vi ser resultatet av, fler statliga verk, myndigheter, riksdagen, företag och föreningar kapas just nu på samma sätt! Och vi är en förebild för andra länder, därför är vi extremast, sätt fart och sprid det till andra länder så de hinner rädda sig från samma utveckling.

   38

Kommentera