Inget firande under ramadan på Samhall

ISLAM. Samhall Aktiebolag är ett svenskt statsägt aktiebolag med uppdraget att skapa meningsfulla och utvecklande arbeten för personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga. Bolaget Samhall AB redovisar sin verksamhet till Näringsdepartementet, näringsminister är Karl-Petter Thorwaldsson (S) är ansvarig. Vd för Samhall AB är Sara Revell Ford som har en månadslön på drygt 315.000 kronor.

Samhall har omkring 26000 anställda med funktionsnedsättning eller språkbrister, 1400 tjänstemän och 1600 medarbetare i arbetsmarknadstjänster. Samhall har verksamhet på omkring 600 orter över hela landet.

-Pettersson säger att muslimernas ramadan pågår i år från 2 april till 3 maj. Enligt islam uppenbarades koranen för profeten Muhammad för första gången. Under tiden firar judar och kristna. Den judiska påsken, pesach, firas som minne av uttåget ur Egypten och de kristna firar för att påminna oss om att Jesus uppstod några dagar efter att han hade dött på korset.

Varför behövs det förhållningsregler på ett statligt företag för en av dessa religioner? Är det för att islam inte är en religion utan en ideologi.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Inget firande under ramadan på Samhall

 1. Nu gäller det för Samhall att se till att det inte blir kravaller där för att muslimerna säger att dom blir rasistiskt behandlade . Det enda dom vill är ju att fira Ramadan som dom alltid har gjort.. Och får dom inte det så kommer det att bli upplopp. Allt som en muslim nekas att göra orsakar ju upplopp.

 2. Varför åker de inte hem och firar i sina hemländer. Undrar om de skulle skicka ut något liknande om Svenskar som bor i deras länder.Att de ska ta hänsyn till att vi dricker alkojhol och äter griskött och kvinnor solar topless på stranden.De ska även ta hänsyn till att vi ber till gud.

 3. Vi ska visa respekt kläcker typen ur sig, men visar dom oss någon respekt?
  Det gör man inte när dom hela tiden kräver att få sina seder och bruk
  tillgodosedda? Kommer man till ett annat land kan man inte kräva att få leva
  som man gjort i sitt gamla hemland.

 4. Samhall är ett enda stort integrationsprojekt numer. Den tiden är förbi när det var ett ställe som skapade sysselsättning för riktiga funktionsnedsatta personer. Dessutom konkurrerar Samhall på den öppna marknaden ut andra företag med sina låga löner och lägre priser.

 5. Samhall består till 95% av invandrare som Löfven tror kommer bli en vinst för samhället lite längre fram. Varför ska vi ta in en massa idioter och sedan betala för att dom ska jobba? Typisk sossepolitik.
  Tvinga muslimerna att ta semester under ramadan. De blir helt yra i huvudet utan mat och vatten och utgör en fara för sin omgivning. Fråga gärna busschaufför eller läkare när han åt och drack senast och kräv av bussbolaget att de betalar en säker taxiresa åt dig om busschauffören inte ätit eller druckit.
  Förbjud vansinnesreligion islam i Sverige.

  60
   • Jag ber om ursäkt för överdriften, men vistas man i deras lokaler är det få som inte talar med brytning.
    Vi vet ju också att det är omtvistat vad svensk är. En del tycker det räcker att man åker tunnelbana i Stockholm för att vara svensk, medan andra inte tycker man är svensk förrän man talar bra svenska och har rätt värderingar.

  • Väntar bara på att Sverige ska införa helgdag då de avslutar sin fastemånad. Suck. Må ryssarna komma och ta Sverige.
   Och varför ska en VD för ett skattefinansierat företag tjäna mer än statsministern?

   32
   1
  • Det är helt rätt. Arbetarskyddsstyrelsen skulle ingripa då det bryter mot arbetsmiljölagen. Hör får en jobba halvtid under ramadan. Det är farligt annars

 6. Alla ”religioner” är på sätt och vis ideologier, då alla har en mängd regler för hur man skall uppföra sig.
  Syndar man så finns det ”en” som ser det.

  7
  19
  • Öskute, Hoppas du kommer att trivas i ditt islamska paradis. Fram tills dess kan du rösta på fascistiska islamist partiet NYANS.

   36
   2
 7. Återigen ett exempel på en myndighet som motverkar sitt eget syfte. Där arbetsträning och anpassning till individens förmåga ersätts med att istället stimulera konsten att hålla sig undan från engagemang i arbetet. Vilken kristen person skulle kunnat hasa sig fram på motsvarande räkmacka av religiösa skäl ? Har aldrig hänt och kommer heller aldrig att ske. Det var ju arbetsförmågan som skulle anpassas ; inte den islamist-fjäskande undfallenheten.

  48
  2
 8. Samhall och andra statliga myndigheter, verk och bolag används som pysselsättningsverksamheter för att dölja den enormt stora inkompatibiliteten bland stora invandrargrupper (analfabetism mm) och skapa friserad falsk statistik

  79
  2

Kommentera