Den ryska robotkryssaren Moskva allvarligt skadad i Svarta havet

UKRAINA. Ukraina hävdar att de kraftigt har skadat den ryska robotkryssaren Moskva. Det säger Odesas guvernör Maksym Marchenko enligt BBC.

Robotkryssaren Moskva

Moskva var skeppet som i början av invasionen attackerade den ukrainska ön Zmijinyj – även känd som Ormön. När de ryska officerarna bad de ukrainska styrkorna lägga ner sina vapen var den ukrainska befälhavarens svar tydligt: dra åt helvetet.

Det har bekräftats att robotkryssaren Moskva i dag drog dit våra befäl på Ormön sa att skeppet skulle, säger Marchenko.

Flaggskeppet Moskva väger 12.500 ton och har ett manskap på nästan 500 personer och är eller var den ryska Svarta havsflottans stolthet.

Ryssland hävdar en brand uppstått som orsakat en ammunitionsexplosion, och att besättningen har evakuerats.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Den ryska robotkryssaren Moskva allvarligt skadad i Svarta havet

 1. Enligt ny information har RSF Moskva kantrat och sjunkit, underbara nyheter och en jätteframgång för Ukraina. Nu kämpar sannolikt rådgivare i Kreml att slippa meddela nyheten till bunkertsaren.

  17
  1
 2. Om det är korrekt, att RFS Moskva träffats av två ukrainska sjömålsrobotar är det andra gången som detta har skett under kriget vilket påvisar att det ryska närskyddsluftvärnet är skräp på dessa fartyg. Om det beror på sanktionerna mot Ryssland sedan 2014 eller inte får framtiden avgöra. Men om det inte beror på att det är ryskt skräp som sitter där börjar idag många fartygschefer och amiraler runt om i världen att nervöst skruva på sig inför tanken på vad detta då innebär för örlogsflottornas framtid.

  19
  1

Kommentera