Två män med kulspruta gripna i Malmö

BROTTSLIGHET. Det var vid 22-tiden i söndags kväll som polisen stannade en bil för kontroll på Stockholmsvägen i höjd med Midhem, Malmö.

Exempel på en lätt kulspruta

Enligt Sydsvenskans (betalvägg) uppgifter hade polisen bevakat bilen sedan den lämnade Göteborg.
Vid kontrollen så anträffas ett skjutvapen. De två männen grips och blir senare anhållna misstänkta för grovt vapenbrott, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

I bilen hittade polisen en kulspruta delvis dold under tygstycken och liknande. Kulsprutan var bland annat utrustad med ett specialsikte.

Männen är 23 och 24 år gamla och åtminstone en av dem har kopplingar till det kriminella gänget Satudarah, enligt källor med insyn. Åklagare Emma Adolfsson, som leder förundersökningen, är förtegen om detaljer.

-Pettersson säger att en kulspruta med specialsikte kan vara många sorters vapen i olika storlekar. Jag antar att den används av mångkulturen vid någon typ av jakt i mörker…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Två män med kulspruta gripna i Malmö

 1. ää det var sverges bidrag till ukriana ! dom var säkert på väg att befria ikrana frn Putin

 2. Idag pratar man vanligtvis om enhetskulsprutor typ den svenska Ksp 58 och dess efterträdare. Lätta och tunga kulsprutor försvann efter andra världskriget då i princip alla kopierade den tyska enhetskulsprutan MG34/ 42 eller general purpose machine gun som definitionen är på engelska.

  Skulle gissa att specialsiktet på ksp:n var ett rödpunktssikte som är populärt att sätta på dem.

 3. GW Persson var nu på morgonen i TV4 och han skräder inte med orden. Polisen har så många verksamheter, exempelvis pass (något som nu är upphöjt till särskild händelse), att polisen inte klarar av kärnverksamheten. Polisen håller greppet om den onödiga verksamheten på grund personalpolitik. Det vill säga de som inte kan vara poliser måste sysselsättas. GW åsikt var att de som inte duger skall inte vara poliser.
  – Kan den dåliga strukturen bero på att urvalet till att bli polis blivit sämre? Dock måste det mest bero på den politiska ledningen som ska styr, men med en (flera) nollor ska kan resultatet inte bli annat än noll.

  36

Kommentera