Kommunala tjänstemän kan vara del i hemtjänstfusket

BROTTSLIGHET. I mars polisanmäldes vårdföretaget Attendo av Uppsala kommun efter misstankar om omfattande mygel inom hemtjänsten. Anställda ska systematiskt ha debiterat kommunen för insatser som aldrig gjorts, som måltider, duschning och medicinering.

Nu har Attendo upptäckt att en stor del av biståndsbesluten i det aktuella området har fattats av endast ett fåtal kommunala handläggare, rapporterar SVT Uppsala.Det som var speciellt med de här besluten var att besluten var stora till antalet timmar och inte underbyggda med läkarintyg och annat, uppger Attendos kommunikationschef Andreas Koch. Uppgifterna utreds nu av en extern firma på uppdrag av Uppsala kommun.

-Pettersson noterar att SVT undviker att nämna att problemen är störst i det mångkulturella paradiset Gottsunda.

Jag säger inte att det bara är invandrare som fuskar men det är nästan bara invandrare som döms när assistansbedrägerierna är storskaliga.

***

TIDIGARE 2022-03-19. 200 kan bli av med jobbet efter stort hemtjänstfusk

SKATTER & BEDRÄGERIER. Vårdföretaget Attendo har polisanmälts av Uppsala kommun efter misstankar om omfattande mygel inom hemtjänsten. I veckan avslutade kommunen kontraktet med vårdjätten med omedelbar verkan. Nu måste 500 äldre skaffa ny hemtjänst – och 200 anställda riskerar att bli av med jobbet, rapporterar flera lokala medier.

Attendos kommunikationschef Andreas Koch säger att man kommer att försöka hitta andra roller inom företaget för de som berörs. – Men vi kan inte utesluta uppsägningar, säger Koch till SVT Uppsala.

Äldrenämndens ordförande Eva Christiernin (S) beskriver händelserna som ”otroligt provocerande”.

– De drabbade lider av demenssjukdomar och har ofta inte varit medvetna om att de utsatts för fusk. Måltider, duschning, medicinering och promenader har inte utförts trots att Attendo fått ersättning för det, säger hon till UNT, bakom betalvägg. Kommunanställda misstänks inblandade i hemtjänstfusket – “Ganska raffinerat upplägg”.

Bedrägerierna är värst i det mångkulturella paradiset Gottsunda och tyvärr drabbas nu även hederliga anställda.

-Pettersson har inga namn men jag misstänker att det som vanligt är bortalaget som är överlägsna segrare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Kommunala tjänstemän kan vara del i hemtjänstfusket

 1. Menar vi, alla, att det är så illa i gamla Sverige att det sitter bidragstagare från MENA som har en roll i att betala ut mina skattepengar till deras kriminella och arbetsvägrande “familjer”? Så illa kan det väl ändå inte ha gått för moder svea?

  18
  1
 2. “… ett fåtal kommunala handläggare…”
  Av vilken etnisk och kulturell tillhörighet då?

  32
  2
 3. ,,,Och självklart så är väl just dessa “kommunala tjänstemän” inkvoterade pga något kommunalt mångfaldsprojekt eller ngt annat inkompetensbefriat arrangemang!?

  35
  1
 4. Det är så skamligt att låta gamlingar som inte kan stå upp för sig på grund av demens och andra sjukdomar få fara illa på grund av utebliven omsorg.Många har heller inte anhöriga som kan leva rövare när dom märker missförhållanden.Man utnyttjar situationen krasst och cyniskt.Sedan kan man ju undra vad dom som skulle utföra vårdinsatserna i hemmen gjorde istället ? För utförde det dom var ålagda gjorde dom ju inte.Det är synd att några få ska få förstöra för så många …..

  33
 5. Får allt svårare att identifiera den så kallade “lönsamheten” som massinvandringen skulle resultera i!

  35
  1
 6. Först Malmö .
  Sedan Kalmar .
  Sedan Göteborg .
  Och så resten av Sverige.
  Den Socialdemokratiska rötan sprider sig .

  39
 7. Det klassiska svenska överenskommelsen – vi litar på varandra – är satt ur spel. När bortalaget noterat hur enkelt det är d v s urusel kontroll, utnyttjas systemen fullt ut.
  Frågan är – varför bibehåller man dessa system? Okunskap eller flathet?

  50
  • Valboskapen får inte irriteras! Utan våra kulturberikare hade socialdemokratin inte haft över 16% av väljarkåren. Sug på den skatteslavar!

   23
 8. Ta bort all bidrag i kommunen, eftersom kommunerna älskar att bygga, så bygg då hus för äldre som saknar anhöriga och se till att det finns vårdpersonal för dessa. Alla som har anhöriga får börja ta hand om sin anhöriga utan ersättning. En del av dessa har ju skapat problemet och nu är det färdigbetalat och fuskats nog. Det här har sossarna skapat dessa och inga andra. Det planerades och infördes av Palme m.fl. praktsossar på 70 talet.

  39
  • Den som betalat skatt större delen av livet och fortsättningsvis betalar skatt ska naturligtvis inte diskrimineras. Det vill säga svenskar. De som kommit hit för en all-inclusive men inte nöjer sig med den redan givmilda nivån har inget här att göra utan bör sändas åter. inte bara de förresten. Utan alla dessa drönare, alla exklusiva klubbar som Sverige betalar medlemsavgift i och det vansinniga biståndet skulle vi ha råd att kunna bistå våra äldre som slitit ut sig för vår skull.

   35

Kommentera