Gin & Tonic

GOTT OCH BLANDAT. Den nionde april är det den internationella Gin & Tonic dagen som brukar firas runt om i världen, det är även tradition i de sörmländska skogarna. Tyvärr sprack traditionen i år, jag var ute med dieselbilen och betalade drivmedelsskatt och moms på skatten.

Nåväl, det ordnade sig. Idag fick bilen stå och jag blandade två st, en till mig och en till den oäkta hustrun och vi satte oss på farstukvisten och njöt en stund.

GT passar perfekt en varm sommardag men fungerade även idag med 10 plusgrader och växlande molnighet.

Gin & Tonic är en av våra mest klassiska drinkar som av en slump kom till i Indien på 1800-talet. Det var de brittiska soldaterna i det ostindiska kompaniet som dagligen drack kinin tillsammans med tonic water för att förebygga malaria och spetsade vattnet med en skvätt gin för att mildra den beska smaken.

Gin & Tonic hör den varma årstiden till och den njutes bäst utomhus och den behöver egentligen inte en egen dag, alla dagar duger. Gin & Tonic är ett av de bästa beviset på att islam är värdelöst. Koranen förbjuder fylla, frihet och njutning.

Idag är det ingen sommarvärme men skönt i lä så länge solen inte går i moln, men det smakar gott när man hör tranor som trumpeter, ringduvor, bofinkar, mesar, taltrast, hackspettar som trummar, vårtecknen bli fler och fler fast det såg segt ut ett tag, dock saknar jag ännu sädesärlan som verkar ha fastnat någonstans.

– Pettersson blandar en GT enligt följande; pressa saften ur en halv citron i ett rejält grogglas, lägg i 3-4 isbitar, häll över rejält med en riktig torr och enbärsdoftande gin av bra kvalité, Star är betydligt bättre än sitt rykte, toppa sedan med klar tonic efter tycke och smak. Skål mina vänner, årets första GT utomhus…

Jag passar på att ta en gammal favorit av Albert Engström

Det var i början på 1900-talet, Kolingen befann sig i Gnesta när han får bud om att en kusin i Trosa dött. Eftersom han är i närheten beslutar han sig att närvara vid begravningen och far iväg.

Efter några dagar kommer han hem och kamraterna frågar ─ Hur var det i Trosa?

─ Samma som här svarar Kolingen, en å tie litern!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Gin & Tonic

 1. Men idag är det ju den internationella ”bulle med bulle” dagen. En riktig högtid för oss NV-skåningar. Det är möjligt att den går att skölja ner med lite GT för alla eftersläntrare.

 2. Beklagar att du tvingades tanka ditt åk.
  Nu hjälpte du dessutom åter till att öka på kassan,för nya importer av MENA-invandrare.
  Såg just på TV att det finns rejäl marginal att sänka skatten med c:a 5:-/litern,om de vill.
  Detta har idag skett i Tjeckien,istället för dryga 5,50 skatt per liter,nöjer sig där staten nu med c:a 60 öre !!
  Tror att detta också skulle kunna vara möjligt i Abzurdien.

  25
 3. Dessutom, Pettersson, är gin o tonic bra för prostatan. Kinin ansågs vara, av de brittiska trupperna i Indien och Afrika, ett läkemedel mot malaria men även prostata problem.
  Putell på er grevar och baroner!

  22
 4. Pettersson och den oäkta hustrun önskas en fröjdefull vår. Verkar som en bra och trevlig start på vårsådden.

  27

Kommentera