9 thoughts on “Apropå den ”Globala” klimatuppvärmningskatastrofen -70 Celsius

 1. Om tio och tjugo år, kommer de säga samma dravel.

  Enda sättet att få dem att hålla käften, är att sätta dem i arbetsläger.

  10
  10
 2. Varför bekymra sig om klimatet när det finns luftföroreningar, överbefolkning, krig, utarmning av jordar och fisken tar slut? Blir det varmare så slipper vi flyga utomlands och jag vill odla egna bananer!

  25
  1
  • Härligt att alla uppskattar ironi, det är begåvat… men så krävs det också rätt hög förmåga för att förstå de komplexa samband som naturen representerar. Moderna superdatorer brottas med väderprognoser för tre dagar framåt. Snillena här har dock inga problem med den typen av matematik!

   6
   1
 3. Jag köpte penséer och tänkte plantera i dag. Men det var ett riktigt skitväder här på Sydkusten. Kallt. Halkolyckor. Hård vind. Jag undrar om han generalsekreteraren i FN som är så ängslig för varje halv grad vet om det.

  Jag brukar åka till hans hemland Portugal för att få lite värme. Jag väntar med planteringen så jag slipper frysa på altanen.

  António Guterres borde tänka själv och inte bara läsa upp vad lobbygrupper har skrivit på hans lapp.

  41
  • Jag bor på sydkusten och har haft penséerna ute snart tre veckor. De klarar några minusgrader! Det knepiga är att OM temperaturen går upp ett par grader så att isarna i norr smälter (vilket de bevisligen gör, det är lätt att mäta) så kyls vattnet i norr vilket kan påverka golfströmmen med resultatet att det blir kallare här hos oss och 50 grader i Portugal.

   19
   15
   • ”Anton”:
    Stenbock som varit med på bloggen under ett antal år,har längtat efter någon expert som är väl hemmastadd,inom a l l a områden….
    Trodde aldrig jag skulle få uppleva detta,med tanke på min ålder. Så dök helt plötsligt sign. ”Anton” upp,som tycks behärska allt från penseér till jordens klimatproblem !!
    Ej hellre krigsvetenskap tycks vara ett främmande ämne han missat.
    Ett stort tack ” Anton”, för att jag även fick chansen uppleva allt detta !

    13
    15
   • Stenbock, alla kan ju inte vara lika smalspåriga. Jag har rätt stor trädgård och är intresserad av växter från sydligare breddgrader som med diverse knep kan odlas här i södra Sverige. Penséer är mer som maskrosor, något alla känner till och köper i storpack så här års. Ingen raketforskning direkt. Däremot har jag aldrig uttalat mig om krigsvetenskap! Gissar att du är lite avundsjuk, och kanske sur för att jag hoppar på alla dina inlägg som handlar om att Ukraina ska ge upp sitt försvar och förhandla med krigsförbrytarna. Var inte ledsen, plötsligt kanske du också kommer på något vettigt, det blir nog bra ska du se.

    10
    5

Kommentera