Ryssland begär FN-möte efter anklagelserna om krigsbrott

UKRAINA. Ryssland har begärt ett extrainsatt möte i FN:s säkerhetsråd med anledning av anklagelserna om att allvarliga krigsbrott begåtts i Butja utanför Ukrainas huvudstad Kyiv, skriver AFP.

Ukrainas och världens ledare har reagerat starkt på de fruktansvärda bilder på ihjälskjutna civila som kantar gatorna efter Rysslands reträtt. Men anklagelserna om krigsbrott tillbakavisas av Ryssland som hävdar att bilderna är iscensatta.

FN har ännu inte offentliggjort om ett extrainsatt möte i säkerhetsrådet kommer att hållas i dag, skriver nyhetsbyrån.

-Pettersson misstänker att Ryssland vill ha upp saken i säkerhetsrådet för där kan de sedan lägga in sitt veto och blockera frågan, men egentligen behöver det inte diskuteras, redan invasionen var ett brott…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

45 thoughts on “Ryssland begär FN-möte efter anklagelserna om krigsbrott

 1. Sedan jag ögnat över kommentarerna i detta inlägg,är jag mer än nöjd att ha ställt mig utanför från början… (då jag beskylldes vara en ryssvänlig kommunist)
  Ooootroligt att ni orkar plita ner sådan massa smörja,och detta i repris på repris !
  Tydligen känner många inte till vad ett krig innebär ?
  Naturligtvis sker det grymma saker från alla håll,därför borde man sätta sig ned och förhandla fram ett eldupphör. Detta om inget annat för att skydda sin civilbefolkning,som inte likt Olegarkerna och de styrande TV-stjärnorna som bor i skyddad lyx,eller långt borta från deras hemland !

  7
  10
  • Kan sätta sig ner och förhandla så fort alla ryska medborgare lämnat ukrainskt territorium, inklusive Krim.
   Därefter kan de förhandla om hur mycket Ryssland ska ersätta Ukraina med samt vilka som ska utlämnas till Haagtribunalen för att stå till svars för krigsbrott och brott mot mänskligheten.

   För att ta ett exempel som Stenbock kanske kan förstå.
   Ponera nu att Stenbock har ett hus med 10 rum, en dag ockuperas tre av dem av ett kriminellt gäng. När du ber dem gå därifrån så säger de: ”Tvinga oss”.
   Du ringer polisen och de säger att du bör förhandla med dem så inte dina familjemedlemmar kommer till skada.
   Vad gör du?

   12
   6
   • Niklas R:
    Du o. ”Anton” läser mina kommentarer,”som Fan läser Bibeln”
    Var har du fått ifrån att jag på något vis stöder Ryssarna ? Skiter fullständigt i såväl ryssar som Ukrainarna,som krigar med varandra.
    De jag stöder är alla Civila som är de som får lida för det jag kallar ”oligarkernas krig”…
    Det är dessa rika knösar som på båda sidor ligger bakom striderna,allt för att tjäna än mer pengar och guld…
    De som förutom dessa lyx-Pellar tjänar på kriget,är kråkor och andra asfåglar. Vet du t.ex vilka delar av alla liken som ligger på gator o. vägrenar,som smakar dessa bäst ?
    Jo ögon och andra mjukdelar är det första dessa kalasar på. Ni som är sådana tuffingar åk ner dit och kämpa på någon sida,så får ni uppleva det på nära håll.

    3
    4
   • @Stenbock
    Du svarade aldrig på frågan.

    Dessutom sa jag inget om att du var ryssvänlig eller inte. Jag bara lyfte fram hur orealistisk din syn är och gav dig ett mer jordnära exempel att ta ställning till.

    Så vad skulle du göra om du utsattes för det som Ukraina har utsatts för?

    4
    2
  • Du är emot krig men springer ryssarnas ärenden i alla dina inlägg. Det är motsägelsefullt. Ryssarna kan dra sig tillbaka när de vill. Är de kvar hoppas jag att de får sina ”petterniklas” bortopererade i fält utan bedövning!

   10
   5
  • Ryssarna har startat krig, inte Ukraina! Det är ryska soldater som dödar Ukrainska civila, inte tvärtom eller både ock. De flesta tycker att ryssarna ska ta sitt pick och pack och åka hem. De flesta tycker att Ukrainarna har rätt att försvara sig! Det är omöjligt för Ukraina och resten av världen att ge upp eftersom det betyder att Putin sannolikt fortsätter sitt krig mot nästa och nästa och nästa land. Det har han själv antytt. Därför finns inget att sitta ner och prata om. Ryssarna ska stoppas! Jag kommer inte att sova dåligt om de får sina knän perforerade eller lillputin bortskuren.

   Dina argument betyder att Ukraina ska sluta försvara sig och förhandla om att ge efter för rysslands galenskap. Det kommer inte att hända eftersom hela världens framtid i så fall står på spel!

   6
   1
 2. Varför en part som är inblandad i en konflikt ens har rösträtt, speciellt i säkerhetsrådet är ett mysterium.

  Jag säger inte att Ryssland är skyldiga till den den där massakern, det får vidare utredning utvisa. Att Ryssland ska kunna lägga veto mot en anklagelse mot sig själv är dock horribelt. Detta gäller även alla andra som genom åren gjort detta.

 3. Han kommer inte få Fredspriset..Som oklahoma.(obama)fick.fast han startade 3 krig..Och var en av befälhavarna som bombade söder Irak..
  Och som ni alla vet blev världen bättre.
  Ponnsan

  16
  8
  • Nu kan vi inte heller avfärda att olyckan berodde på undermålig rysk utrustning. Något som detta krig har bevisat är att all den upphaussade ryskt militärmaterial som alla i Puttebrigaden inför kriget satt och skröt om har visat sig vara rent skräp eller presterade inte ens i närheten av vad som var sagts eller förväntat av den.
   Några exempel: Den dyra häftiga kinzhal roboten visade sig vara mer en kinapuff än ett höghastighetsvapen.
   Ukrainska sjömålsrobotar har lyckats skada den moderna ryska fregatten RFS Amiral Essen som trots att hon sjösattes så sent som 2016 med ett avancerat ryskt närskyddsluftvärn inte lyckades värja sig från en sjömålsrobotattack vilket är hela poängen med närskyddet.

   11
   1
 4. Ni borde kanske inte ta till er all propaganda från MSM
  FN uppdaterar skrämmande krönika om Kievs kränkningar av mänskliga rättigheter mot civila i Donbass
  Den 32:a rapporten från kontoret för FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter (OHCHR) har uppdaterat sin krönika om ukrainska kränkningar av de mänskliga rättigheterna mot civila i Donbass-regionen, vilket direkt refererar till den ukrainska armén, nationalgardet, Ukrainas säkerhetstjänst, Högerextrema miliser och andra maktstrukturer.

  14
  18
  • Med den ukrainske generalen Oleksandr Pavlyuk som erkänner att militären avsiktligt beskjutit civil infrastruktur i Donbass, och därmed bröt mot Minsk-avtalen, finns det goda skäl att tro att FN:s offersiffra på cirka 7 000 är kraftigt underskattad eftersom inte alla civila offer rapporteras.

   14
   19
  • Fake news som använder bara dummies i Donbass 2021 startades tre nya dummiefabriker under ledning av kosackmaffian med gaskranarna öppna som vi betalar,,, och världen måste fatta,,, att alla folket måste också inse det

   (Det är svårt att försöka svara på trollspråk men försöker så gott jag kan.)

   14
   6
 5. Svensken visar fortfarande, trots bedrägerierna MSM/Public Service drivit om t ex klimatet (som är stabilt och oproblematiskt) eller t ex om Covid-19 (som INTE är varken pandemi eller epedemi om WHO gamla definitioner från före 2000 skulle kvarstått), samma naivitét och omdömeslöshet som de indoktrinerats till!

  Jag skrev redan när påståendena om massakrer kom upp (och ett antal andra händelser på andra orter), att scenariot liknar helt vad White Helmets publicerade i Syrien. Alltså False Flag!

  Liken längs gatorna var ju ”dummies”, det kan vem som helst se. Massgraven är sannolikt sann, MEN gravläggningen har sannolikt skett av Ukrainska lokala myndigheter. Bilden av döda i ett rum är sannolikt sann, men beroende av en missil- eller granat-träff (notera ”sotet”).

  Det dröjde 4 dygn efter Ukrainska und.tjänsten (som domineras av nazistiska azov-soldater) trängt in i Bucha, sedan hade de hittat något de kunde använda. Dessa är dessutom kända för att utan rättegång avrätta alla Ukrainare som anklagas för ”samarbete”, vilket är brukligt för nazister.

  14
  24
  • Aa..ah..ah.. aaaa haha ha HA, HA, HAHAHAHAHA. Fan va sjukt! Du borde vara inlåst! Men vi lever ju i ett fritt land till skillnad från ryssarna, så i Sverige kan folk tycka vad som helst även om de lider av kronisk otur…

   22
   7
   • När det gäller beskjutning, under perioden 1 februari till 31 juli, registrerade FN-organet en ökning med 81 % av incidenter från Kievs styrkor mot Donbass. Den ukrainska militären riktade in sig på kraftförsörjningsanläggningar, utbildningsinstitutioner, vattenförsörjning och sanitetsanläggningar, gasförsörjningsinfrastrukturer och sjukhus.

    14
    16
   • Ukraina har självklart rätt att försvara även Donbass! Att slå till mot sjukhus är dock inte ok. Kan du skicka en länk till den FN-publikationen. Jag är nyfiken. Har du ingen länk så vet alla att du ljuger!

    17
    6
  • Lustigt, de enda ”nazisterna” som vi sett i Ukraina är ryssar som springer omkring med hakkors, heilar och mördar i god socialistisk anda.
   Jag är mest imponerad av att du fortfarande orkar hålla på med dessa patetiska inlägg som inte innehåller något av vikt utan bara löjliga anklagelser och rena förolämpningar mot de oskyldiga som mördats av Puttes lakejer i Ukraina som sedan låtit dessa ligga och ruttna på gatorna, bakgårdar, i brunnar och källare i god socialistisk anda.

   Men varför skulle vi förvänta oss att ryssarna plockar bort de döda när de inte ens tar med sina egna döda när de springer med svansen mellan benen så fort de kan mot den Vitryska gränsen.

   Sedan att information kommer med fördröjning från ukrainska myndigheter är endast god opsec något som ryssarna som tur var inte ens vet vad det betyder.

   14
   6
 6. ”Föga förvånande har den ukrainska regeringen redan avvisat alla humanitära korridorer som leder till Ryssland och hotar alla riktiga ukrainare som flyr till Ryssland för att ställas inför rätta för förräderi. Han stängde mariupols humanitära korridor förra veckan och föredrog att se sin befolkning fångas av banderiterna (”nynazister” enligt Kremls terminologi)” enligt Thierry Meyssan.

  8
  20
  • Varför är det ofta så att trollspråk är så bristfälligt att det är svårt att hänga med… om språket inte är klart och tydligt lär inte tanken(om det finns någon) vara det heller. Inget att bry sig om helt enkelt!

   12
   4
 7. Världssamfundet borde beslagta samtliga ryska frysta tillgångar, och använda dessa som krigsskadestånd till Ukraina. Dessutom borde några miljarder dollar, ur samma kassa, utgöra kontraktpengar på Putins avlägsnade huvud. Även hans närmaste borde få samma behandling. Är övertygad att det finns människor/organisationer som skulle vara intresserade. Låt ryska folket stå för notan.

  29
  16
 8. Den jag kallar Kapputskinoch hans närmaste måste ställas till svars, därefter nyval och ge ryska folket en ny chans.

  Vi får inte döma folket, lika lite som det svenska folket ej ska känna annan skuld än att de röstat på fel partier de senaste gångerna.

  28
  12
  • 80%av ryska folket stödjer honom. Det har de visat de senaste dagarna

   21
   6
   • Lika korkade,som svenska folket. Här vill 80% ha, mer kriminalitet, mer invandring, högre skatter, sämre skola, sämre sjukvård, högre energipriser osv.
    Allt beror på oförmåga att tänka själv!

    22
    2
   • Eller så är det faktiskt under 50% av svenskarna som vill ha all skit du räknade upp, och därför försökte rösta bort sossarna. Sen gick Löfven ihop med små ilskna och vilsna extremistpartier: kommunister, tomtar och den största svikaren och förrädaren av alla, Annie Lööf. Genom det sveket baxades skiten över tröskeln. Hon ska bara bort!

    18
    2
   • Ja varför skulle de inte det, han värnar om landet som och folket
    Här älskar 80% USA:s bankmaffia och tycker det är jätte bra att de ska förslava alla Men som tur är finns det motståndare och Putin kan bli folket räddning
    Synd att han inte stängde gasen direkt när de inte betalar med guld

    8
    17
 9. Någon förnyad tankeförmåga finns inte där. Tag och kasta ut krigsförbrytarna ur FN.

  34
  9
 10. Nu har Putte skitit i det blå skåpet det jävla kräket,det är bara att döma ut
  ett väldigt stort krigsskadestånd som knäcker hela Ryssland,men FN fegar
  väl ur som vanligt dom ynkryggarna.

  29
  14
 11. Ryssland är ett kommunistland precis som kina.
  Kommunister har begått lika mycket hemskheter som nazi Tyskland.
  Glöm inte att vi har kommunister i Sverige fortfarande både renodlade partier
  och Vänsterpartiet ( kommunisterna) om man läser deras partiprogram.
  Hur kan Sverige ens acceptera att det finns kommunister i Sverige idag 2022
  nu när vi ser hur Ryssland uppträder ?
  Förbjud kommunistiska initiativ i Sverige omedelbart.
  Det är förbjudet att bära nazistsymboler i Sverige, helt rätt beslut.
  Men kommunisterna får härja fritt fortfarande, stäng ute avskummet omedelbart.
  Låt Sverige få bli rent från nazister och kommunister nu, hur svårt kan det vara.

  41
  7
  • Nja, inte för att jag vill försvara Ryssland men att kalla Ryssland för kommunistland är väl lite skevt. Kleptokrati eller fascistland kanske passar bättre?

   16
   4
   • Terminologin är en sak. Däremot kallas armen fortfarande röda armén. Tvångsförflyttning en och den etiska rensningen är en blåkopia av Stalin. Också vad Putin säger om att återta gamla Sovjets makt och återerövra länderna i östeuropa

    18
    9
   • Vilka har tvångsförflyttats efter sovjets upplösning? Är det inte snarare så att den nya Ryska regimen låtit alla som vill lämna sina tvångsbosättningar och återvända. T ex återvände Krim-tartarena (och en liten Gotisk spillra) till Krim. Efter ryska övertagandet, under Ukrainska tiden var de inte välkomna.

    10
    14
   • ”Vilka har tvångsförflyttats efter sovjets upplösning?”
    Du menar bortsett från de ukrainska medborgare som fördrevs från sina hem i Donetsk, Luhansk och Krim?

    8
    3
  • Svastika är en gammal symbol som betyder godhet, Har inget med Nazism att göra
   Nazism är ett påhittat ord av juden Konrad Heiden 1920 Hitler var socialist och inte höger som det oftast framhävs som

   8
   11
 12. Vi har nu sett fruktansvärda bilder och vittnesmål från mindre städer utanför Kiev, man kan ju bara ana omfattningen av krigsbrotten i det instängda Mariupol. När allt kommer fram i ljuset så blir Ryssland en pariastat under årtionden framöver, detta land kommer inte att några kontakter genom idrott, kultur eller handel med andra stater förutom diktaturer såsom NordKorea. Jag hoppas att upplösningen av Ryssland påbörjas och det bildas små demokratiska stater. Bunkerråttan och hans anhang skall ställas inför internationell domstol och fällas för krigsbrott och brott mot mänskligheten

  32
  14
  • Om Putte behåller kontrollen över Mariupol kommer vi aldrig få veta sanningen. Det som kommer att komma fram är att ukrainska ”nazister” och ”azovbataljonen” har mördat ditt och datt samt gjort sig skyldiga till allsköns övergrepp, etc. Som vanligt i god rysk propaganda, precis det ordbajsande som vi fick höra innan Putte invaderade om hur synd det var om ryssarna som bosatt sig i Donetsk och Luhansk och hur ”azovbataljonen” gjorde si och så mot de stackars ryssarna, osv, osv, osv. Det är ju inte så att Moskva förnyar sin spelbok utan de kör på i samma gamla spår som de alltid gjort.

   7
   2
 13. De döda talar sitt tydliga språk. Men den oreda och de undermåliga stridsställningarna man ser talar också ett språk. Med dåligt ledda och dåligt utbildade soldater får man odisciplinerade ”hopar” som löper amok, vilka i slutändan ger sig på obeväpnade civila.

  Vilka ”modiga” män Putin har – och vilket skräp till armé Putin visar upp. Fyy faaan.

  41
  14
 14. Att Vlademir Putin är en krigsförbrytare och anstiftare till krigsförbrytelser står bortom allt tvivel.
  Hoppas att svinet blir eliminerat snart helst i dag.

  44
  17

Kommentera