Ryska ”einsatzgruppen” i Ukraina

UKRAINA. Ryska trupper har retirerat från hela Kievområdet, som nu är under ukrainsk militär kontroll. Under en längre tid har Bucha hållits av ryssarna, men i samband med att de ryska styrkorna börjat dra sig tillbaka för att istället sättas in i östra Ukraina, tar de ukrainska styrkorna tillbaka territorium. Omkring 300 personer har hittats i en massgrav i staden Bucha som ligger norr om Ukrainas huvudstad Kiev, enligt den lokala borgmästaren.

Bild: twitter.com/@olex_scherba

Tidigare har det rapporterats om allvarliga strider i Bucha, och bilder visar döda människor längs gatorna i staden. I går varnade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj för att ryssarna kommer att lämna efter sig mängder med minor. Med anledning av risken för att de döda kropparna minerats får de ligga kvar eller bogseras av minröjare, vilket kan ta dagar.

En del av de döda är bakbundna och brända. Ryssarna har tydligen torterat och avrättat dem de kom för att befria. Staden är dessutom förstörd. Konstig taktik som påminner om de tyska insatsgrupperna under andra världskriget.

Det finns bevis på att krigsbrott har begåtts i Butja, nordväst om Kiev, säger människorrättsorganisationen Human Rights Watch till Wall Street Journal.

Människorättsorganisationen säger att de intervjuat en kvinna som bevittnat hur ryska styrkor radat upp fem män och därefter skjutit dem i huvudet.

Vi har dokumenterat ett klart fall av avrättning som utförts av ryska trupper i Butja den 4 mars, säger en talesperson för Human Rights Watch till tidningen.

-Pettersson säger att vi måste komma ihåg att Putin inte är Ryssland eller ryska folket…

Länk Länk

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Ryska ”einsatzgruppen” i Ukraina

 1. Inget överraskande där inte, typiskt ryskt sätt att kriga, så har det varit i all tid. Bra exempel från historien: Hailuoto 1714

  Man förstår mycket väl ukrainarnas beslutsamhet att slåss mot den lede ryssen, de vet mycket väl vad som väntar ifall de inte stoppar ryssen …..

  10
  2
 2. Med dessa bevis om folkmord och brott mot mänskligheten står det fullt klart att Sverige måste gå med i Nato och samtidigt öka satsningen på vårt försvar. Den ryska armén är ingen normal militär trupp utan det är ett kringvandrande mördarband som begår fruktansvärda brott. Dessa mördarband får aldrig aldrig beträda svensk mark utan måste sänkas och oskadliggöras i och över Östersjön innan de når land.

  14
  5
 3. Detta är rätt enkelt! Ryssland invaderade Ukraina, punkt! Ukraina har rätt att försvara sig med alla tillgängliga medel! Ryssarna har inte rätt till något överhuvudtaget!

  14
  3
 4. Bilder med källa i Ukraina resp USA/UK kan knappast tas på allvar. Ukrainska ”azov-enheter” åker samtidigt runt och utför avrättningar (utan rättegångar) av påstådda samarbets-Ukrainare. Inte ens Ukrainas chefsförhandlare undgick att avrättas för påstått samarbete med ryssarna.

  17
  27
  • Roland – När verkligheten inte stämmer med ens egna ”sanning” gäller det att förringa det man ser och hör.

   Mariupol tex har väl aldrig existerat enligt dig och så är det nog även med de andra städerna som bombats. Men det var ryssarna som attackerade Ukraina även om du kanske tror det motsatta.

   Putinister, islamister, nazister, = SAMMA SKIT

   20
   10
  • Vem felet är, med och inte med källor. Det kan diskuteras. Jag utgår från att dom som påstår att attacker mot civila kommer från deras egna sida också kan bevisa sina påståenden. Men i alla fall, den här diskussionen hade inte förekommit om inte kriget startats. Det är inget som helst tvivel om att Putin och ryska staten bär det allra yttersta ansvaret för alla krigsbrott och brott mot mänskligheten begångna med anledning av kriget i Ukraina, då det är Putin och hans gammelkommunistiska garnityr som startade våldet i strid mot våldförbudet i FN-stadgan, dvs. utan beslut från FN:s säkerhetsråd. Det är inte längre någon tvekan att det är frågan om folkrättsbrott från Rysslands sida. Att det finns gammelkommunistiska papegojor som med en dåres envishet fortsätter upprepa påståenden från Rysslands lögnindustri är sanslöst. Bottenlös brist på normalt mänskligt intellekt och mänskliga hjärnor är nog enda förklaringen till varför dessa kommunistiska Papphammare som Roland här kräker ur sig sitt har mot mänskliga och humanitära rättigheter. Ja, han är såklart inte ensam i människoföraktets klubb här bland kommentarerna. Vi har fler av det äckliga garnityret här. Putins fascistvänner består även bla. av Sisu och Håkan D. Där platsar dom, bloggens putinsvans. Dom här politiskt dementa stackarna har inte den intellektuella kapaciteten att producera något annat än kommunistiskt/putinistiskt svammel. Men verkligheten i Ukraina kryper upp vecka för vecka, dag för dag, timme för timme, minut för minut. Och detta alldeles oavsett vilka allköns dåraktiga bortförklaringar dom här lågpannade dårarna i människoföraktets klubb viftar med.

   Ryssland ut ur Ukraina!

   17
   6
  • Trolland, Trolland, Trolland… hur mår du? Varför flyttar du inte till Ryssland? Jag tror att du skulle må bättre av det!

   10
   3
 5. Putin är anstiftare. Startade detta krig mot ukrainska folket. Finns ingen demokratisk efterfrågan på dessa totalitära krigsförbrytelser. Etik och moral handlar om som man bemöter andra kan man förvänta sig att bli bemött själv.

  32
  12
 6. Ingen har tvingat några soldater att begå dessa vidriga brott. Alla ryssar kanske inte är som Putin men fler av dem är det och de skall alla få sona sina brott inför krigstribunalen i Haag.

  Putinism/islamism/nazism/fascism skall inte förklaras utan utrotas.

  29
  12
 7. Vi ska också komma ihåg att Putte är inte i frontlinjen utan det är primärt vanliga ryssar, som gjort det vi ser på bilderna.
  Detta är att soldaten är oskyldig som bara lyder order fungerade inte i Nürnberg och inte heller idag.

  27
  8
  • Ryssland är i hela den civiliserade världen, totalt utskämt. Usla underrättelser, usel planläggning, usla befäl, usla soldater, usel materiel och usel patetisk ledare. Till detta kan läggas folkmord på civila.
   Det kommer ta decennier, innan någon visar någon form av respekt för det landet.

   23
   7
   • I krig har det väl aldrig pågått nått som kan kallas ”civiliserat”. Vill påstå att båda sidor visar upp sina sämsta sidor, där ingen är bättre än den andre. Har man hamnat i en situation där ett krig startas av endera parten, har båda misslyckats kapitalt.
    Din sista mening får var och en bearbeta själva. Att skaffa sig all information om varför, och när-var-hur kan komma att förändras när historien synas okritiskt.

    Vi är inte klara med Andra Världskriget ännu!

    9
    5
   • Ummm… nej. Är det korta svaret på hela ditt inlägg, Peter.

    ”Har man hamnat i en situation där ett krig startas av endera parten, har båda misslyckats kapitalt.”
    Så du påstår alltså att när Ryssland högg Sverige, deras forna allierade, i ryggen 1808 och invaderade rikets östra halva så var det lika mycket Sveriges fel som Rysslands?

    ”Vill påstå att båda sidor visar upp sina sämsta sidor, där ingen är bättre än den andre.”
    Om du ska påstå något sådant är det bäst att du har på fötterna för jag har inte hört eller sett något som säger att Ukraina ska ha brutit mot krigets lagar i någon direkt omfattning vilket har varit modus operandi hos ryssarna.

    6
    2
   • Ungefär som en gängvåldtäkt då alltså, Peter. Ett gång nysvenskar gangbangar en ensam kvinna 5-6 timmar som i trapphuset i Farsta för några år sen. Med ditt resonemang är borttsoffret också medansvarig, eftersom båda sidorna har misslyckats. Ptii vilken svinaktig attityd mot dom som utsatts för våldet, ett våld som startats endast av ena sidan. För att sova gott om natten använder du säkert Maos lilla röda som huvudkudde.

    6
    1

Kommentera