Tre falska ryska påståenden, som återkommer gång på gång

PROPAGANDA. Efter invasionen av Ukraina ströps konton kopplade till ryska RT och Sputnik på en rad plattformar. Anledningen var att de kontrolleras av den ryska staten, och ses som propagandakanaler för Kreml. Men en månad senare lever och frodas fortfarande en stor mängd ryska ambassader och myndighetskonton på sociala medier och fortsätter att pumpa ut Kremls budskap, propagandan delas sedan av privatpersoner och exempelvis riksdagsmannen Roger Richthoff (SD). Richthoff erkände själv att det var olämpligt och att han inte sett videon han spred.

Putin tycker att han har rätt till Ukraina trots att han flera gånger erkänt och garanterat Ukrainas gränser och självständighet.

Man försöker övertyga i alla fall en liten del av befolkningen som finns utanför Ryssland att det här är ett krig som Ryssland för för att försvara sig mot ett aggressivt Ukraina. Det har ingenting med verkligheten att göra.

Många konton har mycket hög publiceringstakt, och ett antal påståenden återkommer och återupprepas, gång på gång på gång.

Tre vanliga falska påståenden:

 1. USA har biovapenlabb i Ukraina. Det finns inga som helst belägg för utrikesminister Lavrovs och andras påstående att Ukraina med USA::s hjälp skulle utveckla biologiska vapen eller kärnvapen. De ljuger som Bagdad-Bob.
 2. Ryssland bombar inte civila mål påstår den ryska regeringen, de påstår även att det inte är krig i Ukraina utan en begränsad militär operation. Ryssland påstår också att de bistår civilbefolkningen. Det är bara att titta på bilder för att se att man knappast hjälper civilbefolkningen genom att bomba sönder deras bostäder, teatrar, skolor och sjukhus.
 3. Vanliga ukrainare flyr från nazisternas våld. Att befolkningen försöker ta sig ur nazistiska Azov-bataljonens grepp är inte sant. Det är sant att det finns tveksamma element i Azovbataljonen, men de är snarare färre än fler än i andra arméer. Sanningen är att Ryssland försöker bomba bland annat Mariupol till grus och de som flyr och försöker fly vill till Ukraina.

Filmen visar hur det ser ut i Mariupol i sydöstra Ukraina efter att Ryssland hjälp civilbefolkningen.

-Pettersson tycker det är tragiskt att en del på bloggen tror och håller på en diktator som ständigt ljuger och manipulerar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

Putin vill ha en buffertzon mot väst. När tsaren har införlivat Belarus och Ukraina i det Storryska imperiet, vilka ska då bli buffertstater?
De röda strecken utgör Natos gränser mot Ryssland. Det är samma Nato som enligt Putin hotar med att omringa Ryssland.

31 thoughts on “Tre falska ryska påståenden, som återkommer gång på gång

 1. Kanske Putler skulle lämna tillbaka Kaliningrad till Tyskland. Det har inte tillhört Ryssland före andra världskriget. Putler använder samma ursäkter som Hitler gjorde med länder han invaderade. Putler och Hitler, samma andas barn.

  7
  1
 2. Ett bra kännetecken på troll – de redovisar inga fakta men skickar länkar med hänvisningar till kinesiska eller ryska källor. Alltså statliga källor som ingen oberoende granskare kan ifrågasätta utan risk för att bli mördad. Alltid fel!

  7
  1
 3. Det finns inga fakta i den artikeln, bara kinesiska påståenden, svammel. Äkta trollspråk! Sluta tramsa!

  5
  4
  • Dokumenten som diplomaten hänvisar till finns hos FN i New York, kontakta dem.

   2
   4
  • Bakteriologisk forskning bedrivs i många länder, så även i Sverige. Syftet är att utveckla mediciner mot tex pest. Att odlingar medvetet förstörs när ryssarna gör intrång beror på rädsla för att Putin ska få tillgång till medicinska forskningsresultat och använda dem mot civilbefolkningen i sina olika krig. Ryssarna är faktiskt bevisligen kända för att använda alla typer av gifter, kemikalier och radioaktiva ämnen för att lönnmörda den som säger att Putin är dum!

   18
   11
  • Håkan, är du seriös eller skojar du? Tror du på uppgifter som kommer från en diktatur – Kina eller Ryssland? Ingen kan kolla eller ifrågasätta sådana uppgifter så de kan hitta på vad fan som helst. Det är därför bloggar och journalister är förbjudna i de länderna.

   Tänk så här: när använde USA bakteriologiska stridsmedel? När använde Ryssland bakteriologiska stridsmedel? Exakt, det är bara Ryssland som har hållit på med skiten.

   För att du ska bara trovärdig så får du berätta adresserna till de där USA labben du pratar om, en lista med samtliga labb tack. Annars ska jag berätta en hemlis för dig – Ryssland har 8457 troll. Ett av dem är du!

   6
   3
   • ”Ryssland har 8457 troll. Ett av dem är du!”

    De övervintrade gammelkommunisterna Håkan Dahlberg och Sisu är dessutom Putins chefstroll avlönade av Kreml.

    6
    1
 4. Skulle inte usa stoppats i afghanistan, irak ( med 500 000 dödade barn) i libyen, i syrien, jugoslavien…. Länderna gränsar till usa..precis som georgien, donbass och krim gränsar till ryssland….eller

  15
  23
  • Som sagt (nedan), trollspråk är så speciellt att jag inte riktigt hänger med…🙄

   21
   5
 5. Intressant att se alla Putin-troll som är här och markerar ”tummen ner” för allt som är Putin-kritiskt…

  29
  17
  • Det finns inte så många troll! Om du tänker på språket i putinkramarnas inlägg så är det ofta väldigt bristfälligt. De är många gånger argsinta haranger med overifierat svammel skrivet med ofullständiga meningar och syftningsfel. Eftersom det är samma låga språknivå i många inlägg gissar jag att det är ett litet antal små troll som har flera alias. Gör tumme upp om du ogillar Putin, tumme ner om du ogillar troll! 🤣

   26
   8
   • Mycket kan diskuteras kring språket. För typ 10 år stöttes den frågan (enl länk 2013). Allt utvecklas, och i ett fritt samhälle har man sin konstnärliga, eller helt allmänna frihet, att uttrycka sig som man vill. I avsändarens intresse ligger dock att mottagaren ska förstå budskapet. Det är där bristen ligger hos trollen. I ett Putinistiskt samhälle får man dock vara noga med vad man skriver. Där fins det dumhuven som granskar och försöker anmärka på allt de felaktigt tror är fel.

    15
    6
   • De i stället för det och fins i stället för finns, är det någon form av ”nystavning” också då?

   • Som sagt, dumhuven (dumhuvuden) kommenterar felstavningar när de saknar sakinvändningar…🤯

    6
    2
   • Till Anton: Den som i denna tråd började att kommentera hur folk skriver sina kommentarer var du.
    Betyder det att du skall klassas in bland dumhuvudena?

    1
    2
   • Helt rätt! Kina strävar efter att använda Ryssland som lydstat i sin globalistiska agenda, precis som Putin nu använder Belarus som lydstat för att uppnå sina syften. För oss som är vana med frihet blir det svårt att lära oss ryska eller kinesiska, bli minimerade till ett nummer och arbeta 12 timmar om dagen i en kolgruva för en skål med ris bara för att Putin ska kunna leva i dekadens på sina slott och i lyxjakter. Smarta människor ställer inte upp på sådant! Den som vill kan flytta till Ryssland eller Nordkorea!

    12
    7
 6. Att bomba en stad sönder o samman på det viset vittnar om ren jävla ondska,
  Putin är en ond man som inte kan älska andra än sig själv.
  Hans tjafs om att Nato håller på att inringa Ryssland är ju sinnesförvirrat.
  Hans dröm om att minska antalet Natoländer i Europa kommer snarare bli
  så att två nya kommer till? Han måste lida av storhetsvansinne om han tror
  att han ensam kan diktera villkoren för övriga Europa!

  48
  24
 7. Ryssland är ett land med stora oljeinkomster som skulle kunna komma den stora befolkningen tillgodo. Men Putin och hans maffia stjäl pengarna. De bosätter sig i väst och lever gott medan outbildade fattiga ryssar matas med lögner och får leva i ruckel utan el och vatten. Vad är det Putinkramarna inte förstår? Självklart kan man ha olika politiska åsikter men att stötta en diktator är aldrig ok!

  48
  21
 8. Har svenska staten några mediekanaler (som mindre nogräknade s.k folkvalda) använder?

  21
  2
  • SVT, SR och UR heter de kanaler som finansieras och kontrolleras av mindre nogräknade s.k. folkvalda här i Sverige.

   47
   7
 9. Putinkramarna verkar tro att om han vinner Ukraina är han nöjd. Putin säger själv att han inte är nöjd då. Nästa mål är att återta gamla Sovjets lydriken efter Ukraina. Därför är det viktigt att man stoppar nu. Ukraina betalar med sitt blod för att skydda resten av östeuropa. det stora problemet i propagandakriget är att David fick Goliat på knä. Putin regerar genom skräck. Släpper skräcken är han illa ute
  Jag hoppas att många som lider under honom ser sin chans. Att Ryssland splittras upp ännu mer i självständiga nationer. Annars fortsätter det igen och igen och igen vilket historien visat. Oavsett regering och politisk färg.
  Bra att du mopsar upp dig Pettersson och inte lägger dig platt!

  48
  27

Kommentera