”Arrogant vanföreställning lyser igenom hos Åkesson”

VALET 2022 & INVANDRING. När Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skiljer på flyktingar och ”flyktingar” så visar han samtidigt upp det viktigaste argumentet mot ökat Sverigedemokratiskt inflytande: den egna ideologin. Det skriver Robin Vikström på Aftonbladets debattsida.

Vikström avslutar sin debattartikel med, möjligen är det befriande att en partiföreträdare efter år av ”nolltolerans” och avradikalisering i flera sakfrågor faktiskt skriver svart på vitt vad han faktiskt tycker.

Främst är det obehagligt att Sveriges tredje största parti så flagrant nedvärderande, arrogant och okunnigt beskriver våra landsfränder – invandrare, svenska medborgare och medmänniskor.

Robin Vikström är f.d. asylhandläggare och landinformationsexpert på Migrationsverket samt medlem i Socialdemokraterna.

-Pettersson undrar var en arrogant vanföreställning lyser igenom? Ser inte socialdemokraten Vikström vad hans partis politik ställt till med? Ser inte Vikström skillnaden på unga ljugande män utan asylskäl som rest genom många fredliga länder för att komma till Sverige och kvinnor och barn från Ukraina? Är Vikström blind av ideologiska skäl?

År 2015 talade läkaren och professorn Hans Rosling på Publicistklubben i Stockholm. Där sa han han bland annat att det är extremt ineffektivt att hjälpa flyktingar i Sverige istället för att hjälpa dom på plats. Om sin medverkan i Globengalan sa han ”Det var ju rysligt svårt. Jag skulle stå där på scen och tala om att det som Jimmie Åkesson har sagt i två tre år det är fullständigt rätt. Det var själva utmaningen.”

Det är självklarheter att så länge vi inte har obegränsat med resurser borde vi efter bästa förmåga hjälpa till där vi får mest för pengarna… Hans Rosling och Jimmie Åkesson inser det. Varför fattar inte socialdemokraterna detta?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “”Arrogant vanföreställning lyser igenom hos Åkesson”

 1. Ja, det är rätt rolig tilt i huvudet på SD-hatarna i och med den otroligt tydliga kontrast som syns med den nuvarande flyktingvågen med riktiga krigsflyktingar, kvinnor och barn och lite gamlingar som kommer. Jämfört med tidigare då barn med skägg eller ensamma män som lämnat familjen kvar i ”krigslandet” för att det är säkrare att stanna än att fly (???) o.s.v.

  SD:s hållning och verklighetsbeskrivning är ju i stort sett helt konsekvent.

  7
  1
 2. Ska vi släppa in flyktingar från Ukraina för att andra flyktingar är ”dåliga”?
  Det som är viktigt är väl vad vi skall göra nu, jag ser det som partipropaganda och att Ukraina frågan utnyttjas av S och SD.

  1
  11
 3. Ska en sådan person verkligen jobba på en myndighet som Migrationsverket. Där ska man jobba för att KRITISKT GRANSKA asylansökningar. Inte vara asylaktivist, som hittar på egna skäl till att bevilja asyl och sedan medborgarskap.

  26
 4. Det svenska PK-patrasket är roliga. Svensk flyktingpolitik ifrågasatt i Norden!

  https://www.expressen.se/nyheter/svensk-flyktingpolitik-ifragasatt-i-norden/

  Åkesson har liknande hållning och har en ”arrogant vanföreställning som lyser igenom”. Varför har inte politikerna i resten av Norden motsvarande arroganta vanföreställningar? Sanningen är den att de arroganta vanföreställningarna lyser igenom svenska PK-patrasket som gjort sig till flyktingkrämare och därmed till omvärldens åtlöje.

  SD 2022

  24
  1
 5. Den största arrogansen finns hos de som kapat makten och i hemlighet verkat för att bryta sönder Sverige. Arrogansen att lägga beslag på skattekronorna och ge bort dem till de som inte bidragit. Arrogansen i att lova välfärd för att sedan stänga välfärdsdörren framför näsan på de som behöver använda den. Arrogansen att inte kräva ansvar av invandrare på samma sätt som krävs av svenskar.

  25
 6. Enligt vissa så är det ingen skillnad på flyktingar och flyktingar.
  Ok men om så är fallet varför ser då samma personer det som helt naturligt att flyktingarna från Ukraina på egen hand fixar sig ett jobb på sju dagar, samtidigt som andra flyktinggrupper inte grejar detta på SJU ÅR!
  Tyder inte det på en viss skillnad?

  29
  • Ukrainska flyktingar åker till närmsta land där de har störst chans till arbete enligt sina kunskaper och erfarenheter. Struntar i hur stort bidraget är.
   MENA-flyktingar flyr till land där de kan gå på bidrag så länge som möjligt utan att arbeta.

 7. Har inte SD alltid sagt att flyktinghjälp ska sättas in i konfliktområdets närhet för att man når mest människor just där?
  Varför blir det då ett sådant himla liv nu när SD just förordar och driver på för detta när det bryter ut ett krig i Ukraina, dvs vårt närområde!?
  SD agerar ju nu precis som man alltid har förordat, då blir det ändå lik förbannat ett jävla liv!?!?
  Logik i det = 0

  25
 8. Denne duktigpelle till sosse lotsar inte om att med den flyktingvåg han
  värnar om startade också Sveriges stora problem med Skjutningar och
  annan jävelskap, och att många har fått sätta livet till på grund av den
  importerade brottsligheten bryr sig denne herre inte nom.
  Tror inte att Ukrainska kvinnor och barn ger sig ut och skjuter ihjäl andra!

  58
 9. En gissning är att han är utbildad på Bommersvik eller Södertörns Folkhögskola.
  Där petar de först ut ögonen på eleverna sedan slår de in trummhinnorna,.
  Sedan sätter de en partibok i händerna på dem , och så får de läsa värdegrunden varje dag i 4 månader .
  Så får de emaljögon och lösöron som bara kan uppfatta husses ord och bilder .
  När de sedan släpps ut är de zom… äsch jag menar socialdemokrater .

  51
  1
 10. Som en av proffslögnarna på Migrationsverket kan han omöjligt begripa
  att där är synbara skillnader mellan flyktingar, att dessa ljugande unga
  män från Mena stack iväg själva och lät kvinnor och barn stanna kvar
  i kriget, heller inte att dom flytt genom 10 säkra länder för att ta sig till landet
  fullt med mjölk o honung, att han är sosse är väl närmast ett krav för att
  få häcka på migrationsverket, allt för att se till sitt partis bästa.

  Det som stör denne typ är väl att Jimmie säger precis som det är, sanning
  är det värsta ord som tänkas kan för en Sosse, vana som dom är med att
  dra lögner!

  70
 11. Socialister är per definition idioter. Vikström är ett lysande exempel på detta.

  52
  2
 12. Man kan ju fundera hur många”flyktingar” hr Wikström har släppt igenom som asylhandläggare?

  Brottsligheten har ju ökat något katastrofalt i Sverige sedan flyktingmottagandets start, och man ser inget slut på alla mord, våldtäkter, överfall, skjutningar mm. Och vilka kostnader det har dragit med sig under alla år är ju enorma.

  75
 13. Jävligt konstiga flyktingar muslimerna, som börjar kriga där dom får fristad. Jag tror det kallas trojanska hästar. Alla fattar att det är skoj och lurendrejeri med de som kallar sig flyktingar från Mellanöstern och Afrika, utom de lika galna vänsterfeministerna och medlöparmedia.

  90
 14. Det som kommer fram i debattartikeln vet vi redan. Debattören och ”experten” samt hans parti saknar förmågan att se skillnad på folk. Resultatet av det går att se ute i samhället. När det sedan gäller att vara arrogant, kasta inte sten i glashus!

  74
 15. Robin Vikströms ”flyktingar” kan vi läsa om i de flesta domstolsprotokoll.
  Dessa ”flyktingar” försörjer idag hela Advokatsamfundets medlemmar. Jag betackar mig.

  104
 16. Ser inte skillnad på en småbarnsmamma med gråtande småbarn, och en långbent skäggig Somalier med kniv i bakfickan, utan asylskäl.

  107
 17. Så urbota löjligt och egotrippat av en debattör i Aftonbladet att beskylla andra för arrogans.

  108
  1

Kommentera