Har Ryssland gett upp målet att inta Kiev?

UKRAINA. Den allt mer statiska krigföringen runt Kiev är ett tecken på de ryska styrkornas oförmåga snarare än att Ryssland gett upp målet att inta Ukrainas huvudstad, skriver den amerikanska tankesmedjan Institute for the study of war (ISW) i en ny rapport.

Sofiakatedralen i Kiev

”Det är högst osannolikt att Kreml har övergett sina ansträngningar att omringa Kiev, men sannolikt kommer man inte att kunna uppbåda den stridskraft som krävs för att återuppta stora offensiva operationer inom en snar framtid.”

Trots att flera ryska enheter i Ukraina nyligen har dragit sig tillbaka till Belarus för att omgruppera är det osannolikt att Ryssland inom en snar framtid skulle lyckas återuppta en större offensiv runt Kiev, skriver ISW.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Har Ryssland gett upp målet att inta Kiev?

 1. Ryssland har aldrig velat ha Kiev men angriper huvudstaden för att dra majoriteten av Ukrainska styrkorna dit. Ryssland vill endast ha syd östra Ukraina, så de får markförbindelse till Krim och Svarta havet.

  • Ryssland har redan kust vid Svarta Havet och bro till Krim som tillhör Ukraina enligt avtal med Ryssland som lovat respektera Ukrainas gränser.

   Ryssland har redan brutit mängder avtal. Det går inte att lita på Putin och Lavrov.

   1
   3
 2. – George Orwell, som stred i det spanska inbördeskriget:
  – ”en av krigets mest fruktansvärda egenskaper är att all propaganda för krig, alla rop, lögner och hat alltid kommer från människor som inte kämpar.”

  Bland alla dessa ”tankesmedjor, ”experter” och tangentbordskrigare dyker det upp en liten oberoende journalist som intervjuar överlevande och kollar vad som händer i Mariupol:

  • Jag vet inte men tycker det är märkligt att en liten oberoende journalist får rapportera korrekt från områden kontrollerade av Ryssland. Det är nog Patrick Lancaster nästan ensam om. Vi har även sett en kines som åker med de ryska trupperna och gör oberoende reportage.

   10
   2
 3. Världens demokratier måste på alla sätt hjälpa Ukraina att göra sig av med krigsförbrytarna.

  14
  4
  • @ Rufus Bävertand.
   Världens demokratier synes efter EU och FN inträden omvandlats till kartell-demokraturer som synes eniga i att konstant bryta mot av dem själva skapade lagar och Ukraina är alldeles för litet land för att kunna ”göra sig av med krigsförbrytarna”, om vi nu menar samma förbrytare, förstås.
   Mvh.

Kommentera