Ett udda byte

Jonas Serneholt representerade Miljöpartiet fram  till 2017. Idag är han representant för Alternativ för Sverige.

2017 dömdes Jonas Serneholt för hets mot folkgrupp efter nedsättande ord om somalier. Den som anmälde honom var dåvarande partikamraten Awad Hersi. Även han har lämnat Mp och är idag aktiv i Feministiskt Initiativ.

16 000 i böter för Serneholt som på Facebook använt uttrycket cancersvulst om somalier efter att hans son misshandlats av får vi förmoda somalier. Huruvida böterna eller att bli utesluten från Miljöpartiet är värst får väl var och en bedöma.

Om Serneholt är den största boven i dramat är tveksamt. Möjligen i medias och Expos ögon, men kanske inte hos allmänheten. Awad Hersi avgick nämligen inte frivilligt från Mp. Han tvingades avgå efter en rad uppmärksammade fall av maktmissbruk. Han har också uppmärksammats för sina försök att vilseleda stadsdelsnämnden där han var aktiv med lögner om inlämnade medborgarsförslag. 2017 skrev Hersi en debattartikel, nu i rollen som FI-politiker, om hur Sverige sviker afro-svenska barn. Bland annat får vi veta att de dåliga skolresultaten bland barn/ungdomar med rötterna i Afrika beror på kränkningar, ekonomisk utsatthet och bostadspolitiken.

Hersi, med rötterna i Somalia, menar att stora familjer, låg utbildning, arbetslöshet och andra socioekonomiska inslag inte beror på ett eget ansvar, utan allt är andras fel?

Så här ser jämförelsen ut när det gäller andelen barn i grundskolan Sverige – Somalia.

 

Andelen barn/kvinna Sverige – Somaila

Ni kan göra andra jämförelser här

6 thoughts on “Ett udda byte

 1. Den som varit miljöpartist går inte att lita på oavsett vad han vill kalla sig. Den mentala förmågan är inte tillräcklig

  26
 2. Jag skulle också velat ha en gräddfil i samhället. Dock har det fungerat bra ändå, för att jag gjort något som heter studerat och arbetat. Det kan var och en göra i Sverige som vill och inte skyller allt på andra.
  Tyvärr har muslimerna lite uppförsbacke då 50% har anlag för inavel. Inavel yttrar sig i kognitiva svårigheter, låg intelligens, fysisk och psykisk sjuklighet och som alla svenskar nu har märkt våldsbenägnhet.
  Det är tyvärr så att muslimerna verkar passa bäst i öknen bland kameler och getter. Go home muslims.

  46
 3. Två lite udda figurer beskrivs båda med dragning åt det extrema.
  Tragiskt hur snett en del hamnar i livet.

  7
  10

Kommentera