Nära 10.000 ryska soldater dödade i Ukraina enligt Ryssland

UKRAINA.9.861 ryska soldater har dödats, och 16.153 har skadats, under den ryska invasionen av Ukraina. Det uppger det ryska försvarsdepartementet enligt den ryska tidningen Komsomolskaja Pravda.

Enligt tidningen gavs uppgifterna som ett gensvar på den ukrainska arméns påstående om att Ryssland hittills förlorat runt 14700 döda soldater, 118 helikoptrar och 96 flygplan under invasionen.

Det enda dödstal bland ryska soldater som tidigare bekräftats av Ryssland är 498. Siffran rapporterades av landets försvarsdepartement den 2 mars, uppger Reuters med hänvisning till den statliga ryska nyhetsbyrån RIA.

Även Wall Street Journals korrespondent Jaroslav Trofimov twittrar om uppgifterna: ”Den Kremlvänliga kvällstidningen (…) uppger att försvarsdepartementet listar 9.861 dödade soldater. Fascinerande att någon publicerat den läckta siffran.”

-Pettersson säger att det är enorma ryska förluster. Under tio års krig i Afghanistan dödades 15.000 soldater. Nu 10.000 på en knapp månad. Dessutom kan det vara värre, jag tror knappast ryssarna överdriver…

Sedan har mängder av civila dött och ansvaret för det vilar på den som startade kriget olagligt, onödigt och oansvarigt.

UPPDATERING: Senare under kvällen har Komsomolskaja Pravda tagit bort siffrorna om antalet döda ryska soldater ur sin artikel. Tidningen hävdar att den blev hackad och att uppgiften var falsk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Nära 10.000 ryska soldater dödade i Ukraina enligt Ryssland

 1. Nils Dacke, kalla inte Putin för tsaren. Han var och är kommunist. Han var KGB spion och hade sagt att Sovjetunionens fall var det största tragedi av 19-talet. Varken I eller II världskriget var tragedi utom kommuniststatens fall!

 2. Eftersom @stenbock tillåts replikera har nedan fakta i replik möjligen en chans?
  Översättningen i artikel ” Det ryska försvarsdepartementet uppger enligt den ryska tidningen Komsomolskaja Pravda”, stämmer inte på en enda punkt längst ner i originalartikeln står dessutom citat:
  av Webbplatsen kp.ru online 20 mars 2022.

  Länken till Propagandasajten KP.RU 20 марта 2022 18:09″, lyder på svenska.

  20 mars 2022 18:09. Försvarsministeriet rapporterade att ryska trupper slutför nederlaget för den nationalistiska bataljonen ”Donbass” Det ryska försvarsministeriet sa att trupperna fullbordar nederlaget för den ukrainska nationalistbataljonen. Det ryska försvarsministeriet sade att söndagen den 20 mars slutför Ryska federationens väpnade styrkor nederlaget för den ukrainska nationalistiska formationen ”Donbassbataljonen”.
  Detta berättades vid en briefing av den officiella representanten för Ryska federationens försvarsministerium Igor Konashenkov.”Enheter inom den ryska försvarsmakten fullbordar nederlaget för den nationalistiska ’Donbassbataljonen’,” sa Konashenkov och tillade att under dagen avancerade de ryska väpnade styrkorna 12 kilometer och, tillsammans med DPR-enheterna, blockerade byn Sladkoe från tre sidor.
  Två stridsvagnar, tre ifvs, sex fältartilleristycken och granatkastare samt omkring 60 militanta från den ukrainska nationalistiska formationen förstördes. ”Nu pågår en strid för tillfångatagandet av bosättningarna Sladkoe, Novoukrainka och Shakhterske med resterna av militanta och enheter från den 54: e separata mekaniserade brigaden av ukrainska trupper”, sa Konashenkov.

  Enligt försvarsministeriets officiella representant träffades söndagen den 20 mars 89 ukrainska militära anläggningar, inklusive kommandoposter, installationer av flera raketsystem, artillerivapen, vapen- och ammunitionsdepåer och platser för ackumulering av militär utrustning, sju ukrainska drönare sköts ner i luften.

  * Webbplatsen kp.ru online samlar in de senaste nyheterna om Rysslands militära specialoperation i Ukraina den 20 mars 2022. Håll dig uppdaterad med oss. Meddelande från redaktörerna för KP.RU, slut citerat.
  Mvh.

 3. Anekdot från twitter, ”hur bygger man upp en liten armé?, man börjar med en stor armé, sedan invaderar man Ukraina”. Hoppas att ryska folket snart inser att galne tsaren leder Ryssland till undergång och hänger honom offentligt på Röda Torget.

  6
  1
 4. Att soldater dör oavsett nationalitet i ett helt onödigt krig för att Ryssland ej har ett demokratiskt styre är en tragedi.
  Att UN/FN varit så passiva är bedrövligt och en nerläggning av den kolossen är betingad.
  Det är hög tid att våra nationers ledare blir medvetna om att vi skriver 2022 och inte H 1443.
  Enade vi stå, söndrade vi falla!

  11
 5. Ingen normal människa sätter igång detta vansinne. Mer sannolikt ett odjur.

  17
  3
 6. Snart 4 veckors terrorkrig mot en självständig demokrati, som vänt städer till sandhögar och ruiner, till dags datum drygt 25% av Ukrainas befolkning blivit hemlösa. Och tvingats på flykt inom/utom landet. Staden Mariopol är helvetet på jorden, med början till massgravar av döda kroppar, små barn, mammor, familjer slits isär. Vissa har ”turen” att deporteras till Ryssland, det är bara ett finare kodord för etnisk rensning. Putin och diktaturfrälset i Kreml har släppt alla spärrar. Lite till bara, så kommer Mariopol att gå till världshistorien som Rysslands Srebrenica.

  21
  4
 7. Hur många oskyldiga civila i alla åldrar,har dödats i detta Oligarkernas Krig ?
  Vi får inte glömma att de två presidenterna var och en på sitt sätt,tillsatts av de ”rika o. sköna” som lever i lyx….långt borta från stridigheterna.

  18
  11
   • Pettersson:
    Jag vet exakt var du står,men det är a l d r i g ens skull,när två bråkar !
    I detta fall har den lille skådespelaren i Ukraina tillsammans med Stollenberg/USA,gjort vad de kan för att få igång det hela.
    Just nu påstås det vara de angripna i Kiew,som nekar att ingå ett vapenstillestånd,för att få till stånd förhandlingar !!

    29
    22
  • Så ukrainarna sökte krig? Jobbar du på Aftonslaskan eller är allmänt pk?

   26
   11
   • Oljeborr:
    Nej vare sig det ena eller andra…,
    Men kände du till bakgrunden och den förhandling/överenskommelse som skedde när de två tyska staterna återförenades,skulle du haft en annan mening.
    Väststaterna inkl. USA lovade att inte nyttja situationen när Warschawa-pakten upplöstes.
    NATO skulle inte utvidgas fram till Ryska gränsen avtalades !!
    Nu är det bl.a, USA som tjänar storkovan genom sin Vapenindustri,som nu får enorma order från olika EU-länder av krigsmaterial. Enbart Tyskland satsar 1.000 miljarder på sin rustning. De övriga tillsammans troligen betydligt mer ? Allt detta p.g.a. av nuvarande kriget….
    Tro sedan inte att allt som nu skänkes till Ukraina hamnar i rätta händer.Landet består liksom Ryssland av maffiastruktur,och gåvorna lär inte gå dessa maffiosis förbi !

    24
    6
   • Stenbock!
    Du anser att Dljeborr ska känna till och vara insatt.
    För egen del,har jag lite förtroende till någon som inte kan stava till: Skuld eller Warszawa!

    5
    2
  • @stenblock:

   Vad jag förstår blev det aldrig något riktigt avtal gällande västutvidgning, det var bara snack. Det får man tycka vad man vill om men inget avtal är inget avtal, precis som att ett avtal är ett avtal. Fråga Ebba Busch.

   Ryssland är angriparen, inget snack, det finns inga ursäkter. Däremot kan jag i ditt resonemang gå med på att det finns en förklaring. En förklaring som ser ut på samma sätt som när en inpiskad MENA-it menar att det är ok att våldta en svensk tjej utan slöja för hon dyrkar fel eller ingen gud, så menar Putin att det är ok att våldta Ukraina för att de vill hänga med Väst hellre än hans grandiosa spektakel till potemkinkuliss. Hans låtsasimperium.

   Du har helt rätt i att Ukraina är fattigt, korrupt och inget vidare och att många skänkta slantar kommer hamna i fel fickor. Men det är faktiskt helt irrelevant för frågan om Putins anfall skall klassas som något annat än ett helt oförsvarligt anfall. Svaret är nej, det är helt oförsvarligt.

   16
   9
 8. De ryska siffrorna är högre än de ukrainska. Ukrainarna säger att de ryska förlusterna är 14700 soldater. Ryska tidningen säger att de ryska förlusterna är runt 26000.

  6
  5
 9. Så sabla onödigt detta krig är ..<måtte någon få Putin på bättre Tankar

  20
  1
 10. Krig är något som gör att unga män som varken känner varandra, eller hyser något hat dödar varandra, detta för att gamla gubbar långt från slagfälten hatar andra gubbar som dom inte känner!

  39
 11. Att vara med om att anfalla en oskyldig nation och förlora ditt liv, det är det sämsta som kan hända en.
  Att försvara sitt land och ha oturen att dö är en helt annan sak som kan accepteras av släkt och vänner-
  Kapputtskin gräver sakta men säkert sin egen grav.

  30
  7
  • Ja, vi håller tummarna för att han faller. Det ser inte något vidare ut för honom faktiskt. Bara han inte blir farligt desperat…

   11
   4
 12. Tiotusen eller fjorton tusen är mycket vilket som, jag tror inte fäderna
  till dessa stupade soldater blir vänligt inställda till detta onödiga krig,
  speciellt när dom vet vem som startade det?

  40
  4

Kommentera