Ryska soldater vägrar omplaceras till Ukraina, de vill inte bli kanonmat

UKRAINA. Guildhall-byrån, en ukrainsk nyhetsbyrå fokuserad på Rysslands krig mot Ukraina, läckte fotografier av personliga uttalanden skrivna av ryska soldater som deltagit i militära aktionerna i Ukraina och återvänt till sina hemmabaser. Guildhall säger att bilderna gavs till dem av en verifierad källa. De personliga uttalandena riktar sig till befälhavaren för deras militära enheter och anger att deras författare vägrar att åka tillbaka till området för stridsoperationer i Ukraina, rapporterar Euromaidanpress.

Förstörd rysk pansarkonvoj i den ukrainska staden Bucha. 1 mars 2022. Det rysk-ukrainska kriget Foto: Serhii Nuzhenko, RFE-RL

The Guildhall i Ukraina fick personliga uttalanden skrivna av soldater och officerare som enligt uppgift tillhör den 41:a Combined Arms Army som sattes in i Ukraina i sin helhet i början av invasionen. De tillhandahållna bilderna av uttalandena nämner skälen till soldaternas ovilja att delta i kriget, inklusive en ovilja att användas som ”kanonmat”, befälhavarnas underlåtenhet att förklara orsakerna till den militära operationen i Ukraina, brist på tekniska medel, och ammunition, kommunikationsfel inom den militära kommandokedjan och mycket annat.

Sergeant Sapar M. Mirapov skrev i sitt personliga uttalande till befälhavaren för den militära enheten #61899: ”… Jag anmäler härmed att jag anser att det är omöjligt att omplacera på grund av enhetens dåliga organisation, bristande kommunikationer och tekniska medel. [På min ursprungliga turné] kom jag utan att förstå varför jag behövdes där, utan några förklaringar av uppgiften. Jag vill inte vara ”kanonmat”.

Sergeant Mirapovs personliga uttalande till sin enhetsbefälhavare där han säger att han vägrar en andra stridsplacering till Ukraina.

Militärenhet #61899 är en stenografi för den 27:e separata gardet Sevastopol Red Banner Motor Rifle Brigade, som har deltagit i följande engagemang sedan Sovjetunionens kollaps: 1991 års sovjetiska statskuppförsök , 1993 års ryska konstitutionella kris , Första Tjetjenienkriget , Andra Tjetjenienkriget och den ryska militära interventionen i det syriska inbördeskriget.

Befälhavaren för 2:a sektionen av 3:e plutonen av det 9:e motoriserade gevärskompaniet, juniorsergeant Alexander A. Pugachev informerade också sin bataljonschef att han ”…vägrar att delta igen i de militära fientligheterna i Ukraina på grund av bristen på logistiskt stöd, avsaknad av samordning av åtgärder, avsaknad av kommunikation inom enheten och med kommandot.”

Juniorsergeant Pugachevs personliga uttalande till sin enhetsbefälhavare där han säger att han vägrar en andra stridsplacering till Ukraina.

Läs mer om de ryska soldaternas protester…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryska soldater vägrar omplaceras till Ukraina, de vill inte bli kanonmat

 1. De ryska soldaterna och officerarna verkar också väldigt dåligt utbildade, vilket påverkar moralen i stor omfattning. Denna dåliga utbildning gäller både stridsteknik och taktik.

  Brittiska analytiker säger att ryssarna inte kör off-road och därför håller sig på vägarna. Det förefaller rimligt med de kolonner som visats upp norr om Kiev. Detta kan huvudsakligen bero på några saker, antingen är bärigheten vid sidan om vägarna för låg, eller så vågar de inte gå in i skogen och föra avsutten strid.

  Vill tillägga att ryssarna också inte verkar kunna hantera att framrycka genom skogsterräng och bebyggelse. De framrycker i sina fordon och lämnar ogärna dessa för att med infanteristrid rensa och säkra terrängen innan fordonen körs fram. De trycker gärna i sina fordon, vilket begränsar deras möjlighet att se vad som händer utanför. För lätta ukrainska förband ger detta stora möjligheter.

  Detta är troligtvis den främsta orsaken till att ryssarnas förlustsiffror är höga. Ukrainarna kan plocka ryssarna ”på burk” och då kan man få 4 – 10 st ryssar per smäll.

  Hela situationen påminner starkt om striderna vid Raatevägen och Suomisalmi under Finska vinterkriget.

  • ”Brittiska analytiker säger att ryssarna inte kör off-road och därför håller sig på vägarna.”
   Tror inte den britten kan mycket om markförhållandena i Centraleuropa.
   Anledningen till varför de inte kör offroad är för att tjälen har släppt i Ukraina och marken är vattensjuk och har inte torkat upp efter vintern.

   Inte ens en ryss är korkad nog att köra en lastbil eller pansarfordon offroad i det scenariot.
   Det finns bilder och video som visar vad som händer när de försöker.

 2. Video i New York Post – från presskonferens där rysk trupp ber om ursäkt för att ha dödat civila, inklusive barn, och säger att invasionen som beordrats av president Putin varit ett förfärligt misstag. (New York Post ställer samtidigt frågan om Ukraina bryter mot Genèvekonventionen genom att visa upp detta)
  https://nypost.com/2022/03/15/russian-troops-apologize-for-ukraine-invasion-in-tv-interview/

  Det ukrainska inrikesministeriet har inrättat en hotline, kallad ”Kom tillbaka levande från Ukraina ”, dit desperata ryska familjer kan vända sig för att leta efter sina försvunna soldater. Mer än 6 000 samtal har kommit in sedan starten, -från platser så långt bort som Vladivostok i Rysslands avlägsna öster. Även soldater som tillfångatagits får ringa hem och många verkar inte riktigt veta något om deras uppdrag eller varför de sattes in.
  https://24happenings.com/top-world/124331.html

  10
  • Presskonferens i Kiev där tillfångatagna ryska soldater uppmanar sina landsmän att göra allt för att få slut på kriget. En av soldaterna sade (Google-översättning från polska) ”Vi vet inte vad det här kriget är till för, vi behöver det inte, varken Ukraina eller Ryssland behöver detta krig, bara Putin behöver kriget, och vi hatar kommandot som skickade oss hit,”:
   https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/rosyjscy-je%C5%84cy-rosjanie-zr%C3%B3bcie-wszystko-co-mo%C5%BCliwe-aby-zatrzyma%C4%87-t%C4%99-wojn%C4%99/ar-AAUFfYk?ocid=hwminus&appid=hwbrowser&ctype=news

   • ”Occupant” är en webbplats och informationsresurs som Ukraina inrättat, och som tillhandahåller information om krigsfångar från Ryska federationens väpnade styrkor som invaderade Ukrainas territorium från och med den 24 februari 2022. Portalen kan användas av ryska medborgare, inklusive familjer till soldater eller deras bekanta, för att få information om fångarnas tillstånd och var de befinner sig. Med hjälp av portalens tjänster kommer släktingar till ryska krigsfångar att kunna kontakta representanter för Ukrainas försvarsministerium. Den ryska militären behandlas i enlighet med konventionen om behandling av krigsfångar (Genèvekonventionen) – i synnerhet förses de med mat, kläder, samt behandlas och tas om hand under normala förhållanden.
    (Lista över namn på de militärer i Ryska federationen som deltar i kriget mot Ukraina)
    https://invaders-rf.com/

 3. ja det verkar som det är dags för den ryska kolonen att vända och köra mot Moskva ta ett snack med putins i Kreml.
  det verkar som arvet efter jeltsin är ett pansrslag på moskvas gator ?

  21
  4

Kommentera