Regeringen vill införa id-kontroller för flyktingar

INVANDRING. Regeringen vill införa på nytt införa id-kontroller för resenärer som anländer till Sverige med tåg, bussar och fartyg, rapporterar DN.


Tomas Eneroth Foto: Magnus Liljegren/Regeringskansliet

Det innebär att vi kan förhindra en del andra som annars passerar när det är stora flyktingströmmar, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

Även 2015 införde regeringen obligatorisk id-kontroll i samband med att många flyktingar kom till Sverige.

Eneroth säger att det hittills inte varit problem med att ukrainare som flytt till Sverige inte haft id-handlingar.

I fredags meddelade Migrationsverket att uppemot 4 000 flyktingar från Ukraina kommer till Sverige per dag.

-Pettersson säger att det borde vara id-kontroll och bakgrundskontroll på många av dom som redan är i landet. Vi har hundratusentals människor här som ljugit om sin id, bakgrund och ålder och dom är inte från Ukraina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Regeringen vill införa id-kontroller för flyktingar

 1. ID-kontroller skulle Sverige ha infört redan 2015. Då var det som värst med alla som kom och förklarade att dom hade passet i en hand och telefonen i den andra. Och när dom plötsligt riskerade att tappa telefonen så släppte dom passet istället för det var inte så viktigt att ha kvar. Om dom blev trodda på sitt ord. Ryktet hade spridit sig över världen att I Sverige behövde du inte ha ID. Du fick ändå PUT och livslång försörjning. Det var bara svenskar som behövde visa ID för att få någon hjälp av dom svenska myndigheterna.

 2. Regeringen ska tillsätta en kommitté som ska tillsätta en utredning som ska granska myndigheternas brott mot utlänningslagen? Utl 2 kap. 1 § En utlänning som reser in i eller vistas i Sverige skall ha pass.

 3. Typiskt för sossar, omvändelse under galgen.
  Tyvärr lurar det väl några godtrogna idioter att tro att sossarna har ändrat sig, dagen efter valet i september byter de åsikt igen.

  16
 4. Tidigare godtog man att passen kastades och man påstod att man var minderårig från något Menaland. Inga problem i Sverige. Välkommen. Vad är skillnaden i dag?

  Jag vill dock säga, att förra veckan körde jag och min fru in över Rödby där vi som vanligt måste visa pass och sedan Lernacken där vi ovanligt nog måste visa pass.

  19
 5. Regeringen och myndigheterna tycks ha sovit ostört under stenar och därför inte underhållit ens minimum av säkerhet i samhället. Jag fattar knappt att vi inte redan hade id-kontroller vid gränserna. Inställningen ska förstås vara att varje bortslarvat år av säkerhet kostar mångfalt att ta tillbaks. Det kan bli dyrt men det är aldrig för sent.

  20
 6. Äh, det där är ju bara för att folk ska luras att rösta på (s).

  Regeringen låtsas ha samma inriktning som oppositionen, men så fort (s) vunnit valet, så är alla löften försvunna.

  27
 7. Här har ”flyktingar” drällt i mängder under flera år, utan att kunna visa pass eller annan identitetshandling. Så det ska bli ordning nu?

  29
 8. Det var väl inte en dag för tidigt. Har regeringen kommit så långt att de orkar ta tag i frågan. Annars kan de väl skicka den på en 10-årig utredning, då är den med största sannolikhet död och vi med den.

  30
 9. I vilket annat land utöver Sverige kan man resa utan papper utan Pass
  och ändå bli insläppt?? Ukrainas flyende familjer flyr från krig, männen
  stannar hemma och försvarar landet, en stor skillnad mot dom horder
  av unga män från mena som lät kvinnor och barn stanna kvar, och själva
  flydde mot ett bättre liv!

  45
 10. Skall införa, har vi inte kollat några sedan förra tsunamin ”flyktingar” kom?
  Det är mindre befogat nu om det kommer en mamma med ett par barn än tidigare då ankarbarnet/pappan kom och sedan hans familj med minst 5 barn.

  40
  2
  • Fast det är ju just därför det är befogat nu, så vi nu slipper ”ankarbarnet/pappan kom och sedan hans familj med minst 5 barn” som försöker smita med i dom enorma flyktingströmmarna som kommer nu med riktiga flyktingar från Ukraina.

   Och istället kan vinka förbi ”mamma med ett par barn” som talar Ukrainska.

   35
   1
 11. Kan ni inte läsa innantill…ni med inlägg nedan!?

  – Det innebär att vi kan förhindra en del andra som annars passerar när det är stora flyktingströmmar, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).
  Och han ser inga problem med att ukrainare som flytt till Sverige inte haft id-handlingar, och har dom inga så kommer dom självklart in utan.

  Med andra menar han folk från Mena och afghaner mm.Som nu försöker utnyttja läget och smita med in. Det är bra med ordning och reda!

  Det tycker i alla fall jag är bra!

  36
  2
  • Sverige är fantastiskt. Nu när Ryssarna idkar anfallskrig nere på kontinenten då börjar man i Sverige inse att man kanske ska förstärka försvaret, vilket kommer ta flera år och man börjar också inse att man kanske ska återinföra civilförsvaret. Och hur lång tid kommer inte det nu ta. Det kanske också är dags att inventera skyddsrum och bygga upp betedskapsförråd.
   Säger bara, vår beredskap är god. …Eller?

   Problemet är ju att pengarna börjar ta slut. Förstår varför sossarna inte vill ha en flyktingvåg in i landet. Det är valår. Man kan inte höja skatter hur som helst i år. Men vänta bara till efter valet.

   37
 12. Var det Löfven som förstörde all kontroll av invandringen . Det verkar så .
  Eller är det valåret som skrämmer upp sossarna.
  Sannolikt en kombination av båda.
  Nu kan Magdalena snart deklarera att värdegrunden skrotas , eller omfattar även etniska Svenskar .
  Men det är nog en bit dit .
  Så länge galärerna ror in skattepengar så är röstimportörerna nöjda .

  39
  • Det är många kockar i denna soppa. Löfven, Reinfeldt och i viss mån Persson. År 2000 hade 90% av alla asylsökande pass. Numera är det tvärtom.

 13. Man vill väl försäkra sig om att inga Ukrainare smiter in tillsammans med Somalier, Afghaner och andra skäggiga barn med högt hårfäste.

  51
 14. Ja, det vore ju fan om det skulle smita in några rejäla och ärliga människor till Sverige..

  56
  • Ja för detta kommer väl bara att gälla ukrainarna! Folket från MENA länderna är väl fortfarande välkomna utan id-handlingar.

   55

Kommentera