Tyst från Kreml om skyhöga siffror med stupade ryska soldater

KRIGET I UKRAINA. Mycket tyder på det som enligt Rysslands president Putin och utrikesminister Lavrov inte är ett krig utan en militär operation har gett den ryska sidan ”skyhöga” dödssiffror i Ukraina, enligt norska Aftenpostens kartläggning av begravningar i Ryssland. En av dem är 24-årige Tsyren Baldanov, som i onsdags begravdes i sin hemby söder om Irkutsk i Sibirien. Vid kistan stod hans familj och torkade tårarna, de får enligt tidningen aldrig påstå att han dog i krig utan i ett ”specialuppdrag”.

Den 24-årige löjtnanten Tsyren Baldanov reste 620 mil för att dö för Putin. Nu ligger han begravd i sin hemstad Ust-Kyakhta längst i öster i Ryssland mellan Bajkalsjön och Mongoliet. 5-6000 ryska soldater har dödats hittills, uppskattar den amerikanska underrättelsetjänsten. Foto: TASS / SipaUSA

Antalet döda är betydligt fler än de hundra namngivna döda som Aftenposten gått igenom med hjälp av lokaltidningar och sociala medier. Ryssland har inte uppdaterat den officiella dödsiffran sedan 2 mars då man uppgav att nästan 500 soldater dött. En amerikansk myndighetstjänsteman uppskattade tidigare i veckan enligt CBS att mellan 5000 och 6000 ryska soldater dödats under de två veckor som invasionen pågått. Han påpekar dock att det är svårt att bedöma antalet i realtid och säger att siffran även kan vara närmare 3500.

Under lördagen påstod den ukrainske presidenten Zelenskyj att runt 1 300 ukrainska soldater dött sedan invasionen för drygt två veckor sedan. Amerikanska militären uppskattar enligt CBS att mellan 2000 och 4000 ukrainska soldater, personer från nationalgardet och frivilliga dött.

-Pettersson säger att under Sovjetunionens 10 år långa krig i Afghanistan dog c:a 15.000 ryska soldater. Nu kanske 5000 på två veckor samt 1000 stridsvagnar och andra fordon…

Filmen visar en rysk konvoj som anfölls utanför Kiev i går…

Här ser man ukrainska soldater som ligger i bakhåll och skjuter pansarskott/robot. Kanske svenskt…

Filmer från Ukrainas försvarstyrkor

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Tyst från Kreml om skyhöga siffror med stupade ryska soldater

 1. 13 000-15 000 ryssar har redan dödats i Ukraina sen 2014 av svinen i Kiev som påstås vara demokratiskt valda

  2
  2
 2. Det är ett krig ingen tjänar på! Putin har spelat bort sig, från nåt som kunde ha blivit bra! Jag menar innan kriget! För vad är Ukraina då? Jo, ett mer PK-västerländskt dekadent och förfallet land!

  Putin skulle naturligtvis, ha förhandlat med Ukraina istället, och kommit på nåt bra, och på det viset dragit bort Ukraina från växtligheten! Handelsavtal exempelvis! Men Putin var dum nog, att köra hårt mot hårt! Och därmed förlorade han PRECIS ALL respekt han hade bland de han hade det hos. Nämligen oss natinalistiskt högersinnade.

  Så nu är han rökt, men också världen som förlorat honom i en positiv motvikt till PK-västlighet!

  12
  29
 3. Det är inget svenskt pansarskott, det är en RB57/ NLAW. Det ser man på explosionen.

  10
  6
 4. Skicka så många vapen det går till Ukraina så de Putin trogna svinen fār vad de behöver.
  Sätt ett pris på Putins huvud på minst en miljard dollar ded or alive.

  31
  15
 5. Först pressar man Putin in i ett hörn och ger honom inget alternativ till krig. Det är en vacker syn när två folk som är nationalistiska tar livet av varandra. Sedan måste vi lösa problemet med Polen och Ungern. Tänk !!! Ett Europa förenat under en flagga. 🇺🇳💶🌍

  11
  44
  • Det var ingen som tvingade Putte att invadera.
   Nato höll inte en pistol till Puttes huvud och sa: Invadera eller bli ventilerad!!

   Det logiska alternativet hade varit att inte invadera men det gjorde Putte redan 2014 så valet han hade kvar var lämna Krim och östra Ukraina eller försök ta hela skiten.

   15
   11
  • Ett Europa under en flagga låter som en hyperauktoritär mardröm. Folk måste få ha sina egna länder och få vara herrar i sitt eget hus.

   38
 6. Nu väntar vi bara att svinet och terroristen i Kreml också skall avlivas.

  41
  22

Kommentera