Ryssland påstår att det finns 30 biolabb i Ukraina

PROPAGANDA. USA och allierade oroas över att Ryssland sprider ryktet om att man upptäckt tillverkning av kemiska vapen i Ukraina för att få en anledning att själv attackera med biologiska vapen, rapporterar Reuters.

Putinoccio

Under ett extrainsatt möte med FN:s säkerhetsråd under fredagen påstod Rysslands sändebud Vasily Nebenzya att man upptäckt 30 biologiska laboratorier i Ukraina, som enligt honom skulle experimentera med sjukdomar som mjältbrand, kolera och pest.

Izumi Nakamitsu, chefen för FN:s kontor för nedrustning, säger till säkerhetsrådet att inget tyder på att det finns tillverkning av kemiska vapen i Ukraina.

I ett uttalande anklagar Bidenadministrationen Ryssland för att använda FN:s mäktigaste organ för att sprida lögner, skriver AP. Även säkerhetsrådets medlemmar avfärdade påståendet som lögner.

-Pettersson säger att trots att Putin & Lavrov inte sagt ett sant ord om konflikten i Ukraina så finns det folk som tror på dem när de ljuger för femtioelfte gången…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Ryssland påstår att det finns 30 biolabb i Ukraina

 1. Det är många tummar ner för helt rationella synpunkter. Är detta någon sorts kampanj eller nåt?

  1
  6
 2. Nu tror jag att det finns ett biolab i vart enda sjukhus och det inget speciellt med det. Det finns även självständiga biolab för medicinska analyser, DNA tester osv. Själva existensen av biolab är inget att oroas över. Att dra slutsatsen att det forskas i något olämpligt i ett lab DET är en rätt drastisk anklagelse som kräver en en ny nivå av bevisförning. Om man är orolig är inte en invasion utan en inspektion rätt åtgärd.

  4
  8
 3. Någon svensk dignitär sa häromdagen om Putin och hans gelikar: Så fort de öppnar munnen så ljuger de. Dagens föreställning i FN:s säkerhetsråd var ett lysande exempel.

  15
  19
 4. Det finns 300 biolabb i Ryssland. Innebär det att vi nu kan invadera dem?!?

  11
  15
 5. Häromdagen ställde senator Marco Rubio i USA:s senat frågan till vice utrikesminister Victoria Nuland om Ukraina har ”biologiska vapen”; Nuland svarade då att Ukraina har laboratorier för biologisk forskning och hon var mycket orolig för att ryssarna skulle komma över materialet där. Men varför vara orolig om nu det enbart gäller fredliga saker man sysslar med ?

  37
  7
  • Ukraina är ett stort jordbruksland och jag är övertygad om att de forskar på grödor, ogräsbekämpning och liknande.

   Jag tror också de har sjukhus och universitet som forskar på sjukdomar och läkemedel.

   Med all respekt för
   Victoria Nuland så tror jag inte damen vet vad de forskar om i Ukrania eller på Lantbruksuniversitet i Uppsala.

   15
   34
   • @Krister Nyström

    Det har sedan tidigare framkommit att amerikanska myndigheter frångår amerikansk lagstiftning genom internationella samarbeten. I utskottsförhör i den amerikanska kongressen har det framkommit att USA hat, eller finansierat laboratorier i både Kina (Wuhan) och Ukraina.

    22
    2
 6. Sen kan man ju också undra över hur många lab vi har i detta landet. Lab som enkelt kan ställas om till att framställa biologiska och kemiska vapen,?

  Även om Ukraina nu inte har 30 biolab så har man säkert möjligheterna.

  I krig är allt tillåtet, till den dagen då freden kommer. Då finns risk att någon kan ställas till svars.

  13
  1
 7. Önskade att Ukraina hade bio kem lab. Och att man blåste in det i Kreml där aset är.
  Nu tror jag inte att Ukraina har ägnat sig åt ryska intressen som framställning av ex.
  novitjok och dylikt som ryssarna tagit död på många oskyldiga med.
  Fuck Putin som bombar barnsjukhus och förlossningsavdelningar.
  Det finns bara en av samma avskum och det är Hitler och Putin kommer gå samma väg.

  16
  30
 8. Putin har säkert studerat Joseph Goebbels propaganda och retorik ingående. Putin talar dessutom flytande Tyska, som f.d. KGB-representant i DDR.

  Putin frångår en regel dock: Man bör ej ljuga om saker som går att kontrollera.

  20
  28

Kommentera