Kriget är bögarnas fel…

UTRIKES. I söndags gav den rysk-ortodoxa kyrkans överhuvud sitt stöd till den ”militära operationen” i Ukraina. Samtidigt verkade han skylla konflikten på västländernas stöd för homosexuella rättigheter, skriver Moscow Times, enligt Dagbladet.

Den ryska ortodoxa kyrkans högste ledare, patriark Kirill, har tidigare kallat Rysslands motståndare i Ukraina som ”onda krafter”. I en predikan på söndagen gjorde han uttalanden där han låtsades skylla kampen för homosexuellas rättigheter för konflikten i Ukraina. Foto: Igor Palkin / Rysk-ortodoxa kyrkans presstjänst

Enligt den oberoende ryska tidningen framförde patriark Kirill anklagelserna under sin predikan på söndagen. Han sägs ha ägnat särskild uppmärksamhet åt prideparader, och Ukrainas stöd för denna typ av firande.

Kirill sa vidare att den ”militära operationen” i Ukraina och den långvariga konflikten handlar om ”vilken sida av Gud mänskligheten ska stå på”. Han nämnde detta som en klyfta, med Ryssland å ena sidan, och västländer med sina mer liberala värderingar å andra sidan, skriver Newsweek , som också har nämnt predikan.

Prideparader är utformade för att visa att synd är en variant av mänskligt beteende. Det är därför, om du vill gå med i dessa länders klubb, då måste du ha en prideparad, ska han ha sagt i predikan i söndags, enligt Moscow Times.

Patriark Kirill har varit en anhängare av president Vladimir Putin i många år. 2012 kallade Kirill Putin för ”Guds mirakel”. Här är de två på bild under ett firande på Röda torget i Moskva i november 2018. Foto: Mikhail Klimentyev / Kremlin

Nyhetsbyrån Reuters har också nämnt predikan, och skriver att Kirill uppmärksammat invånarna i Donbas, och berömt dem för deras motstånd mot vad han kallade syndiga västerländska seder.

Donbasregionen ligger i östra Ukraina och proryska separatister har kontrollerat stora delar av regionen sedan 2014.

I åtta år har det gjorts försök att förstöra det som finns i Donbas. Och i Donbas finns ett motstånd, en grundläggande opposition, mot så kallade värderingar som de som hävdar världsherravälde idag står för. Vi vet att om människor eller länder avvisar dessa krav, så är de inte en del av den världen, de blir främlingar, sa Kirill enligt Newsweek.

Läs vidare på Dagbladet…

-Pettersson är inte så imponerad av patriark Kirill eller pride. Jag tycker att religion och sexuell läggning kan man hålla privat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kriget är bögarnas fel…

 1. De religiösa kan vara lite hur som helst.
  Vi kan vara religiösa om vi vill, men vi behöver inte präster, imamer, gurus eller andra som tror att de kan bättre än oss hur vi skall leva våra liv.

 2. FEL, det är Henrik Dorsins och Grotescos fel!!! För han har gjort både en låt på bögtema, och en med Ryskt tema. Och Henrik Dorsin är knutpunkten däremellan.

  https://m.youtube.com/watch?v=e1ozCWyUlCg

  Och den ironiska bögsången finns redan här!

  Men man kan tycka vad man vill om PRIDE, men att blanda in det i detta antinationella ockupationskrig, är bra långsökt. Snarare går man genom kriget västs ärenden, genom att gå emot nationalitetsprincipen, och istället vill förinta denna tanke.

  Men sant är ju att väst är totalt förfallet och dekadent. Där har han rätt! Men det är INGET SKÄL, att gå in med vapen mot en suverän stat för det. Istället bör man visa på det Ryska alternativet, SOM ETT GOTT ALTERNATIV, och inte som idag, komma med total förödelse av ett land, FÖR ABSOLUT INGENTING!!!

  3
  2
 3. Aha, det är i dom kretsarna som Putin umgås. Det är deras inflytande över den ryska statsledningen, som börjar blomma ut. Man kan undra över vilken typ av ”samkväm”, som försiggår i Kreml.

  7
  3

Kommentera