Kina säljer inte flygplansdelar till Ryssland

UTRIKES. Ryska nyhetsmedier, bland annat Interfax rapporterade att Kina vägrar förse ryska flygbolag med flygplansdelar.

Enligt tjänstemannen Valeri Kudinov, som har ansvar för att bibehålla rysk luftvärdighet, ska Ryssland nu försöka göra affärer med Turkiet och Indien, rapporterar Reuters.

Rysslands flygsektor pressas av EU och USA:s sanktioner och den ryska utrikesministern Sergey Lavrov flaggar för att säkerheten för ryska passagerarflyg är hotad.

-Pettersson har sagt det tidigare. Putin kan inte lita på Xi  Jinping, Kina tänker pragmatiskt och i världsekonomin är Ryssland en småspelare…

Ryssland brukar hamna på plats 12-13

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Kina säljer inte flygplansdelar till Ryssland

 1. Jo, har ni hört att Saudi och UAE vägrat svara på telefon när Biden ringde för att diskutera olja. Så nu ska USA försöka bli kompis med kommunisten Nicolás Maduro för att se om dom kan få köpa olja av honom. Det här kriget har startat ett tyst krig där flera länder nu försöker göra sig fria den amerikanske hegemonin. Därför tycker jag att det är så sjukt att Sverige ska vara med och betala amerikansk vapenindustri

  3
  3
  • Att Biden frågar Madura är inte fel. Vill Maduro sälja olja har han många köpare. Då blir han vän med USAs vänner. Då när oljepengarna strömmar in får folketi Venezuela det bättre. Då kan Madura bli hjälte. Väljer Maduro att vara vän med Putin förblir han en diktator och en P(ig).

   Beträffande Am.. Vapenindustri har Sverige köpt Patrot anti-fllyg missiler. Ett dyrt och inte optimalt luftförsvarssystem. Lättare och bättre har redan USA levererat till Ukraina.

 2. Men väst har ju drivit Ryssland i knä på Xi. Tänk om EU hade frågat Ryssland om dom ville vara med, eller om NATO frågar Ryssland. Då hade vi haft en helt annan värld. Men Oncle Sam var tvungen att ha en fiende så att krigsindustrins oligarker skulle fylla fickorna med gröna, sköna dollar. Det är ju inte för inte som USA varit inblandat i bombningar, invasion, sabotage och störtandet av valda ledare i 64 länder sedan 1945. Det första var Kina 45-46 och det sista var Ukraina 2014.

  2
  2
 3. Noterat att Kina är Rysslands största exportland av rysk olja. Den oljeimporten till Kina lär nog inte stoppas för då stannar Kina. I det nya geopolitiska läget utesluts inte att ryss-olja blir xi.olja (krypterad info).

  2
  1
 4. Xi Jinping må företräda ett eländigt statsskick, men han är troligtvis pragmatiker, och inser att ett stöd till Ryssland skulle allvarligt skada Kinas ekonomi.

  7
  1
 5. USA håller ställningen, ja det gäller att producera så mycket dollar det går innan maskinerna bryter ihop

  5
  7
 6. Tror inte Indien eller Turkiet kommer sälja några delar heller eftersom de har båda långtgående planer på att faktiskt behålla sina servicekontrakt med Boeing och Airbus och ha sina plan i luften.

  23
  4

Kommentera