Ex-minister fick jobb han själv rekryterat till

KORRUPTION. Förre biståndsministern Per Olsson Fridh (MP) har fått jobb som generaldirektör för Folke Bernadotte-akademin.

Per Olsson Fridh (MP) får en lön på minst 112.000 i månaden, vilket företrädaren hade.

Nu avslöjar nyhetsportalen Altinget att det är ett jobb han själv ansvarat för att rekrytera till. – När jag upptäckte att den inte var tillsatt anmälde jag mitt intresse, säger han till Altinget.

I slutet av februari stod det klart att en ny chef för Folke Bernadotte-akademin, myndigheten för fred, säkerhet och utveckling, hade utsetts och att det var Per Olsson Fridh, som fått tjänsten.

Han lämnade regeringen när Miljöpartiet hoppade av samarbetet med Socialdemokraterna i november förra året och han hann därmed enbart vara minister för internationellt utvecklingssamarbete (”biståndsminister”) i tio månader. Dessförinnan var han statssekreterare hos sin företrädare i Utrikesdepartementet.

I den dåvarande platsannonsen angavs Olsson Fridh som kontaktperson.

Ansökningstiden för tjänsten gick ut i januari förra året men den tillsattes alltså först nu, ett år senare. Totalt 39 personer sökte jobbet.

Statsrådet Matilda Ernkrans (S), är idag ansvarig för tillsättningen.

-Pettersson säger att det säkert är tillfälligheter och Per Olsson Fridh (MP) var säkert bättre än de 39 som sökte jobbet…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ex-minister fick jobb han själv rekryterat till

 1. Det är väl det här som menas med att klia varandra på ryggen. Om du kliar mig så kliar jag dig.

 2. Självklart gick positionen till en före detta medlem av regimen. De kan ju inte tillsätta en sådan högavlönad position med någon som faktiskt är kvalificerad för jobbet eftersom då skulle inte dessa obildade politruker få en bra lön utan ansvar.

  30
 3. Socialdemokraterna kommer aldrig att släppa taget om MP som regeringsalternativ om det skulle gå så illa att de blir vågmästare vid kommande val till hösten. Utnämningen av Fridh verkar vara ett sätt att belöna dem som stått sossarna nära, och kanske dyker Märta och Per som GD någonstans där de inte gör nån nytta, men har sin framtid & ekonomi säkrad. Rösta rätt, inte rött!

  37
  • Var tog den stygga råttan vägen, vart tog den vägen,
   Kröp han ned i madrasen,
   stora Sängenmadrassen.
   Kröp han ned far att finna,
   Kröp han för sin kvinna.
   Än kröp han hit,
   än kröp han dit,
   han kröp hit ’
   han kröp dit
   ditt å datt för att gulla med sin Ulla.

 4. Minska ned antalet myndigheter till hälften, som första steg. Det är inte rimligt med alla dessa myndigheter, som ingen vet vad de gör. Skattepengarna ska inte gå till myndigheter och dess chefer utan något, som helst nytta eller allmänintresse för Sverige. Ge heller inte miljöpartister förtroendeuppdrag eftersom de gränslöst hatar sitt svenska land och dess medborgare.

  50
 5. Kravet var att vara mentalt handikappad. Han var den ende som uppfyllde kravet….

  41
 6. Olsson Fridh och Ernkrans smutsar Folke Bernadotte-akademins arbete för fred, säkerhet och utveckling.

  42
  2
 7. Fy fan vilket mygel ..vem har individen slickat upp och ner..
  Mp folk måste hållas borta från allt..
  Finns inga som gjort något bra för Sverige

  54
  1
 8. Kunskaper, utbildning, erfarenheter och kompetens tycks vara oväsentligt i Fablernas ( MP:s ) värld…
  Nej, här gäller ytterst svågerpolitik och INKOMPETENS

  44
  1

Kommentera