Putin kommer att få betala ett högt pris

UTRIKES. USA:s president Joe Biden höll i natt sitt första ”State of the union”-tal, ett tal som amerikanska presidenter håller en gång per år inför kongressen, rapporterar Sky News.


Ukrainas ambassadör Oksana Markarova (t.v.) hyllades. Till höger Jill Biden, hustru till Joe Biden. Foto: Evelin Hockstein.

Biden inledde med att uttala sitt stöd för det ukrainska folket. Han meddelade att USA stänger luftrummet för ryska plan och sa även att USA:s justitiedepartement upprättar en grupp som ska rikta sina insatser mot ”de ryska oligarkernas brott”.

Vi går samman med våra europeiska allierade för att hitta och beslagta era yachter, era lyxlägenheter och era privatflyg.
Biden sa också att Rysslands president Vladimir Putin har gjort en ”grov felbedömning” och kommer få ”betala ett högt pris”.

I talet lyfte Biden också inrikespolitiska frågor som ekonomin och jobben. AP beskriver talet som en balansakt.

Presidenten måste förutom kriget utomlands också fokusera på det kommande mellanårsvalet, där frågor som pandemin och inflationen pressar honom.

-Pettersson tror Vladimir Putin kommer att vinna kriget militärt men till oerhörda mänskliga och ekonomiska kostnader.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Putin kommer att få betala ett högt pris

 1. Putin är inte frisk. Kroppsspråket säger en hel del. Putin är ingen gaphals som Hitler. Men hans dagar är räknade i likhet med kommunisttomten i Belarus.

  11
  6
 2. När ”Puttin” är död lär det bli lite lugnare åtminstone utanför Ryssland, åtminstone tills någon ny maktgalen individ tar över !

  14
  6
 3. Oavsett vad man tycker om Putin eller vad man tycker om situationen i Ukraina så håller kleptokraterna på att skapa ett farligt prejudikat. Jag hyser inga tvivel om att många av de ryska oligarkerna har kommit över sina förmögenheter på olaglig väg eller på gränsen till olaglig väg. Jag hyser inga som helst sympatier med dem. Men, om stater kan beslagta egendom av dessa resursrika, vad kan de inte göra för oss vanliga döda?

  Sedan är inte heller de som sitter i den amerikanska kongressen några korgossar eller korflickor. De flesta av dem har förmögenheter som de flesta amerikaner kan drömma om. Väldigt få av dem hade någon förmögenhet att tala om innan de blev invalda så även det är en form av korruption. Hunter Biden, Joe Bidens son, har exempelvis haft diverse skumma men lönsamma uppdrag åt ukrainska företag. Numera säljer han ”konst” som mest liknar de alster som barnen kom hem med ifrån dagis. Mem höga belopp går dessa för.

  För oss som vill se en bättre värld utan en massa taskspelare i kulisserna är det som händer i och omkring Ukraina en katastrof då den spelar rakt i händerna på dem som inte vill oss väl. Det kan mycket väl i det långa loppet innebära slutet för de västerländska civilisationerna och i förlängningen de folk som härstammar därifrån.

  23
  • Ett av de största problemen i världen är den amerikanska doktrinen som säger att USA har rätt att intervenera länder som för en politik som inte passar amerikanska ”värderingar”. En sjukvårdsreform ger USA rätt att invadera det landet för det räknas som kommunism. Ett annat land har god tillgång på råvaror och vill sälja dessa på en bred marknad, men om USA behöver varan så intervenerar man och tillsätter en marionett som lyder husbondens röst. Det finns inget försvar för det som ryssarna nu gör, men USA har gjort samma sak sedan 1945 utan att någon protesterat, nä nu ljög jag, Palme fördömde amerikas bombningar av Vietnam. Jag tror att man kan beskriva det svenska hatet mot Ryssland med ett enda ord ”Poltava”

   24
   10
   • Jag tror det bästa du kan göra är att hålla dig borta från historiska referenser då dina kunskaper inom ämnet som bäst kan betecknas som infantila, tavarish.

    6
    23
   • Tror du på allvar att någon är så långsint så någort som inträffade för 300 år sedan har någon som helst betydelse? Är du dum i hela huvudet?

    3
    7
 4. Den som tror att Putin kommer klara sig ur det här med skinnet i behåll är synnerligen
  naiv.
  Det är nog dags att börja sanktionera kommunisterna i kina också för deras lojalitet
  med krigsförbrytaren Putin.
  Ryssland kommer ruttna långsamt men säkert vårvärmen.

  22
  10
  • det finns en viss risk att ayt detta slutar med atomeld. och igentligen är det ju inte putind fel utan snarare NATO ? usa och har ju hels tiden flyttatbsina positioner närmare moskva och när man försöker plasera kärnvspebärande misilnler några mil utanför moskva så är det natutligt att putin mögglar på samma sätt som med cuba krisen när Sovjetunionen plasera kärnvapen på cuba utanför usa ..
   det tråkiga i detta är att det är aldelers för nära Sverige när atmbomberna börjar smälla .. tjärnobel är ju hanska litet i jämförelse men det räckte för att få en massa radioaktivt skit att landa i Sverige.
   altså håll putin så långt bort som möjligt från Sverige

   7
   8

Kommentera