Maersk ställer in leveranser till Ryssland

UTRIKES. Den danska rederijätten A.P. Møller-Mærsk är Danmarks största företag eftet omsättning och världens största containerrederi.

Edith Maersk. Wikipedia

Maersk ställer in alla leveranser av containrar till och från Ryssland, meddelar bolaget på tisdagen efter att i går ha flaggat för att åtgärden var under övervägande.

Maersk hänvisar till de sanktioner som har införts mot Ryssland, skriver Dagens Næringsliv.

Bolaget kommer dock att göra undantag för leveranser av matvaror och medicin.

Pettersson noterar att det är mycket som inte går Putins väg…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Maersk ställer in leveranser till Ryssland

  • Sant. Svårt att svara då Khadafi också var en diktatorisk ledare. Aldrg varit, kommer aldrig åka dit eller något MENA-land, ”OM jag inte blir eskorterad av Margot som skyddsvakt för min säkerhet”.
   ”….” satir

   • Ska vara till @Bettan som ett ett av många svar, Nu är nu och inte då. Nu är #StsndWithUcraine och utan USA vore Europa en mumsbit för en av de värsta diktatorer världen skådat.
    Utan amerikansk hjälp är det inte osannolikt att Moskva blivit invaderat av nazis. Utan ryska soldater hade inre Hitlers tyskar besegrats. Utan USA hade det inte blivit Öst- och Västeuropa.
    Vi som växte upp i det fria, demokratiska Sverige gillade läget (då)

 1. Noam Chomsky är en förintelseförnekare. Jag har läst en del av honom då jag pluggade religionshistoria i Uppsala.
  Jag demonstrerade mot Irak kriget i Eskilstuna. Jag blev attackerad av vänstern för de hade patent på att fördöma USA. Jag var då moderat lokalpolitiker. Jag vägrade gå därifrån.
  För att ett land gör fel ger inte ett annat land rätt som gör samma sak.
  Jag har protesterat mot Obama och Hillary många gånger. De startade mest krig och bombade mest i USA s historia. Ironin är att Obama fick Nobels fredspris.
  Hans Blix sa ifrån efter kontroll. Han sa också att faran finns i Europa och Ryssland.

  7
  3
 2. Läs boken om USA’s alla interventioner av William Blum. Och där finns inte ens alla med. Och är dessutom skriven för ganska många år sedan. W. B. jobbade på utrikesdepartementet under 60 talet i USA. författare historiker journalist mm. Jag har boken på svenska men verkar nu bara finnas på engelska. Rough State : A Guide to the World’s Only Superpower, provides a devastating and comprehensive account of America’s covert and overt military actions in the world

  3
  3
 3. Betänk att han har 6000 kärnvapen att skicka och han är notoriskt glad i att skjuta.

  Det är dags för Rysk militär och befolkning att se till att han kommer bort.

  37
  2
 4. Dags att öppna Haagtribunalen igen! Denna gång för krigsförbrytelser i Ukraina.

  38
  1
 5. Oavsett hur kriget mot Ukraina går så är Putins goodwill så skadad så han har endast badwill kvar.
  Ingen vill förknippas med en krigsförbrytare eller umgås med en.

  39
  7
  • USA gick in i Afghanistan, Irak, Libyen och bombningarna av civila i Serbien, vart var era protester då? Varför krävde ni inte Bush och Obamas avgång? är det så att ni gör skillnad på plätt och pannkaka. Det USA gör (bl.a morden på hundra tusentals fattiga bönder i centralamerika) är rätt, medan vad andra gör är fel. Ryssland har slagits i krig fyra gånger, Afghanistan, Giorgien, Tjenien och nu Ukraina. Sedan 1945 har USA bombat, utfört sabotage, anfallit med fotfolk och störtat folkvalda regeringar i 63 länder. Men ingen klagar på USA. En enda man protesterade mot amerikanska hegemonin och det var Olof Palme. Numera har vi sönderfeminiserade så kallade karlar i riksdagen som när Biden säger ”hoppa”, skriker i en mun ”Hur högt?” Jag var i min ungdom medlem i svenska FNL rörelsen, sedan blev jag amerikaniserad, raggarbil och rock. Men efter att ha varit där och läst en hel del fakta så föraktar jag låtsasimperiet. Jag rekommenderar alla att läsa böcker av Noam Chomsky. Professor emeriitus vid MIT i Boston. Han beskriver utförligt hur USA gör när länder har regeringar som inte faller USA på läppen. Då beväpnar man militären och ser till att det blir en ciup, Chile, Argentina och Nicaragua

   14
   7
   • Ryssland har slagits i minst lika många krig som USA, många gånger genom ombud. Nu har de soldater i Syrien, Libyen, Mali, Moldavien, Centralafrikanska Republiken med flera.

    Ryssland har inte blivit världens största land genom att vara snälla.

    Du verkar dessutom väldigt glömsk. Det har genom åren varit åtskilliga demonstrationer mot USA:s krig.

    11
    10

Kommentera