Ryssland misslyckades under dag ett

UKRAINA. Den andra dagen av Rysslands invasion av Ukraina har börjat. Den första dagen misslyckades uppger Storbritanniens försvarsminister Ben Wallace för Sky News.

Ryska stridsvagnar. Bild: Ryska försvarsdepartementet.

Ryssland misslyckades med sina militära mål under den första dagen av strider, uppger
Brittiska underrättelser tyder på att Ryssland förlorat fler än 450 soldater och ”ligger efter den tänkta tidsplanen”, enligt Wallace.

Han tillägger att de ukrainska trupperna bjudit mer motstånd än vad den ryska armén räknade med.

Putins mål är att ta hela Ukraina – och har så varit under en lång tid, enligt Wallace. – Jag tror verkligen han har blivit helt nipprig. Ingen person vid sitt sunda förnuft skulle göra vad vi ser på våra tv-skärmar i dag.

-Pettersson hörde i morse Sveriges försvarsminister Peter Hultqvist tala om 800 döda ryska soldater och 300 ukrainska.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryssland misslyckades under dag ett

 1. Ny mental sjukdom ”Putins syndrom”. Ger symptom i form av extrem hybris, aggressivt beteende, förföljelsemani samt lögnaktighet.

  4
  1
 2. Ja vansinnet går inte att beskriva, Svårt att fatta det sjuka militära Ryska angreppet mot en fredlig nation. Militära metoder från gamla tider, som borde vara avdankade och förpassade till historiens sophög. En sak till jag läst och hört. Många Ryssar har släktingar i Ukraina och många Ukrainare har släktingar i Ryssland. Insikten om det skulle kunna få kriget mot sina egna kusiner, bröder och systrar att spontant stanna av. Motivationen hos Ryska soldaterna kan blåsa över. Då kan soldaterna åka iväg dit där Putin bor och fängsla honom för brott mot folkrätten. Kanske en liten gnista av hopp att tänka kring tills vidare…

  17
  9
 3. Låter bra med stora ryska förluster.
  Ju mera liksäckar ryska anhöriga får hem skyndar på uppror i Ryssland.
  Putins dagar är räknade, hoppas på en inhemsk
  elitkupp mot Putin.

  26
  12
  • Tror aldrig de anhöriga får veta. Ryssarna slänger liken i grop, skottar över och listar dem som saknade i strid. Allt enligt god rysk anda.

   18
   9
 4. Välkommen till Sverige alla ukrainska kvinnor och barn. Männen utgår jag från att dom kommer att stanna i sitt hemland och kriga och inte göra som dom inavlade muslimska männen som flydde med svansen mellan benen och lämnade kvinnor och barn kvar i Mellanöstern. Nåväl, dags för alla fega muslimska män att återvända hem till Mellanöstern så vi får plats med riktiga krigsflyktingar från Ukraina.

  40
  5
  • De kriminella unga ukrainarna försöker fly fick man höra. De satt i sina fina bilar vid gränsen. Men eftersom inga män får lämna landet var de kvar där.

   19
   3
 5. Positivt, att gårdagens ryska ”framgångar”, var negativa! Heja Ukraina bit ifrån. Den djävla dvärgen har skitit i ”det blå skåpet”!

  25
  14
 6. Nipprig det var verkligen ett understatement.
  Galen galnare galnaste också den ultimata galenskapen Putin.

  22
  16

Kommentera