EU vill köpa naturgas av Japan som skydd mot ryskt bortfall

EKONOMI & ENERGI. EU-kommissionen har frågat Japans regering om landet kan öka sina leveranser av flytande naturgas, LNG, för att kompensera för ett eventuellt bortfall från Ryssland efter landets invasion av Ukraina, rapporterar Nikkei Asia.

LNG Tanker by Ron of the Desert

Japan väntas tillmötesgå EU,och har redn lovat leveranser under mars, detta är utöver, om utbudet finns tillgängligt. Regeringen ska nu stämma av läget med de inhemska gasbolagen. I nuläget kommer 30-40 procent av den naturgas som används i Europa från Ryssland.

-Skumt säger Pettersson. Japan har ingen egen naturgas utan importerar det dom behöver, därav åtta procent från Ryssland.

Ska dom minska sin egen förbrukningen eller köper de för mycket?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “EU vill köpa naturgas av Japan som skydd mot ryskt bortfall

 1. Japan har viss inhemsk gasproduktion men den är försumbar jämfört med det de importerar.

  Japan är en mycket stor importör av alla möjliga bränslen. De var världens största gasimportör efter Fukushimaläckan, då gav de upp kärnkraft och ökade fossil bränsle-användning (olja, kol, gas, osv.) De har dock dragit ned och numera är Kina en större gasimportör. Japan blir mer och mer energisnåla och ställer om till förnybar som alla andra.

  Att dom släpper planerad import av gas till Europa är nog inget problem alls eftersom dom använder mindre och mindre själva.

 2. Det är ett djävla myglande på den fronten. De köper antagligen billig gas från Ryssland och återexporterar till Fritzarna till hutlösa priser. Grattis alla tyskar men oroa er inte för Ursula von der Liar & Co, de har sitt på det torra.

  13
  1

Kommentera