Japan inför sanktioner mot Ryssland och Donbass

UTRIKES. Japan går samma väg som EU, USA och Storbritannien och inför sanktioner mot Ryssland och separatisterna i Ukraina, rapporterar Reuters.

Fumio Kishida.

Landet fördömer de ryska handlingarna ”som kränker Ukrainas suveränitet och territoriella integritet i strid med internationell rätt”.

Utifrån utgångspunkten att hantera den här frågan i samarbete med det internationella samfundet har Japan beslutat att införa sanktioner, säger premiärminister Fumio Kishida.

Sanktionerna innefattar ett förbud mot emitterande av, och handel med, ryska statsobligationer i Japan. Visumförbud, handelsförbud och frysta tillgångar är bland de åtgärder som riktas mot personer med koppling till ”de två så kallade republikerna”.

Japan och Ryssland har aldrig slutit fred efter andra världskriget. Det handlar om Kurilerna, en viktig orsak till varför det inte råder fred mellan Japan och Ryssland.

Gruppen av öar löper som ett 110 mil långsmalt pärlband mellan Kamtjatkahalvöns sydligaste spets i östra Ryssland och ön Hokkaido som är Japans norra spets.

-Pettersson säger att Putin inte har många vänner kvar och han ska inte vara för säker på kineserna, även dom är beroende av västvärlden.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Japan inför sanktioner mot Ryssland och Donbass

 1. Visst är det märkligt, egentligen. NATO bombade Serbien för att kunna överlåta halva Serbien till albanska muslimer. Hela världen erkände Kosovo. Sverige erkände ett land som inte finns, toppen. Men när Ryssland erkänner två republiker blir det ett djävla liv. Är det för att i de två första handlade om muslimer och i de andra rysk ortodoxa kristna? Sydöstra Ukraina har alltid varit ryskt. Av någon anledning fick Ukraina landområdena efter WWII. Land stals av Ryssland och gavs till Ukraina. Samma som Kosovo. Den som har lite kunskap om Balkan vet att Serbiens vagga stod i Kosovo. Men tyvärr vet inte svensken mer än var politikerna vill att svensken ska veta

  12
  1
  • Ska du hitta Serbiens vagga i Kosovo får du gå tillbaka 600-700 år och anledningen till Natos bombningar var omfattande övergrepp och massmord på civilbefolkningen. Att jämföra det med Ukraina är löjligt. Det som kan stämma är att ett stort land anfaller ett litet.

   Ryssland erkänner två län som till 2/3 fortfarande hålls av Ukraina.

   1
   3
 2. Var finns globalisterna? Är det i Ryssland, USA eller Kina? Kanske även inom EU? Nåväl oavsett utfallet av Rysslands politik och övriga länders sanktioner så är dessa multimiljardärer vinnare.

  19
  19
  • Intressant! Tio tummen ner. Ni tror alltså inte på min teori att globalisteliten tjänar pengar vare sig det handlar om vapenskrammel, krig eller ekonomiska sanktioner. Vem tjänade på pandemin?

   24
   11
 3. De måste väl göra så för syns skull så husse blir nöjd.
  Japan är liksom Tyskland fortfarande ockuperat av USA där dessa har en massa militärbaser.
  ”I strid med internationell rätt”.låter som ett skämt när USA drar den valsen.

  54
  7
  • Alltid lika lustigt när folk gnäller på USA. Vad vill du ha istället? Att Peking eller Moskva dikterar villkoren för hur du ska leva ditt liv? För de kommer gladeligen göra det för dig om de får möjligheten. Och du ser ju hur glada och positiva alla ryssar och kineser i t.ex. Hong Kong är över sina möjligheter.

   13
   34
   • Nu tror jag trots allt att Japsarna själva hade en hel del med det att göra.
    I början kopierade de allt och vidareutvecklade produkterna precis som Kina gjorde.
    Japanerna är duktiga på det de gör och det är väl knappast USA´s förtjänst.

    33
    5
   • Japanerna är duktiga men de måste ges möjligheter.

    Jämför Nord och Sydkorea eller Öst och Västtyskland. Samma sorts människor i respektive länder men i det ena systemet fick de möjligheter att utvecklas.

    12
    2

Kommentera