Sista lastbilarna borta – protesten i Ottawa över

UTRIKES. Efter en drygt tre veckor lång blockad är lastbilsdemonstrationen i Kanadas huvudstad Ottawa över, rapporterar CBC.ca. Det stod klart sedan de sista lastbilarna bärgades bort från stadens centrum under söndagen. – Jag är väldigt glad över att få min stad tillbaka, säger Jeff Lindley som bor och arbetar i centrala Ottawa, till nyhetsbyrån AFP.

Freedom Convoy, Kanada. Foto: Dave Chan

För att lösa upp demonstrationen, som var riktad mot Kanadas pandemilagar, har närmare 60 lastbilar bärgats bort och drygt 190 personer gripits sedan i fredags. Flera demonstranter lämnade dock på eget bevåg.

-Pettersson säger att ”Freedom Convoy” som demonstranterna kallade sig ska vara fria att mötas i grupp för att demonstrera offentligt mot det man inte tycker om i samhället. Att blockera hela stadskärnor och gränser är dock något som går över demokratin och påminner om när Black Lives Matter och andra vänsterblivna demonstrerar. Det är lågt att sjunka till den nivån.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Sista lastbilarna borta – protesten i Ottawa över

 1. Saken är bara den, att det var ”fel” åsikter, DET VAR DÄRFÖR, de tvingades bort. Hade det varit BLM:are, hade de säkert fått vara kvar!!! I Stockolm fick de inte ens chansen att parader med sina bilar i helgen, medan BLM:are och antirasister får härja fritt som de vill! DETTA ÄR ÅSIKTSDISKRIMINERING, OCH INGET ANNAT!!! Mycket tråkigt, FÖR COVIDPASSEN MÅSTE BORT, världen över!!!

  12
 2. Ja Pettersson var och en är ju salig i sin tro…
  Kan informera om att en känd f.d. politiker och debattör skrev några sanningens ord när Tyskland i förra veckan tvingades helt vända,med sina regler och förordningar.
  Hundratusentals gick liksom 1989 ut på gator o torg över hela landet,och protesterade liksom ”truckerna” i Kanada/USA..mot vansinnet kring denna s.k. politikernas ”pandemi”.
  Först då insåg de styrande att detta kunde gå till en revolution,och var snabba vända blad.
  Nu söker de så fort de kan vara befolkningen till lags.Och redan dagen därpå gick det utmärkt att handla i butiker.Vips var tydligen ”Omikronen” borta !!

  16
  1
  • Har du läst vad jag skrivit flera gånger? Även i senaste inlägget.

   Alla ska ha rätt att få demonstrera och framföra sina åsikter men det får inte ske på bekostnad av att andra hindras i sitt dagliga liv.

   Men du får vara salig i din tro, det är en mänsklig rättighet.

   2
   13
   • Mina rader var inte riktade mot dig personligen Pettersson…
    Vad jag ville skriva var att ordet ”Freedom” användes av befolkningen,när något inte stämmer !
    Denna aktion har kostat miljarder dollar för såväl Kanada som USA´s industri.
    Nog borde de som styr ha märkt hur deras underhuggare reagerat för deras sjuka lagar/regler,långt innan det behöver gå sååå långt ?
    Samma har ju skett i Tyskland,som jag skrivit under annan rubrik ! Här backade överheten i tid.
    Sedan vet vi båda,att vi har olika uppfattning om den ”moderna pandemin”…

    12
    1
 3. Detta är bara början på folkens revolt mot fanatiska vänster diktatorer!
  Myndigheter och media kan ljuga och bedra en tid, men i längden är det ohållbart och då slår folket tillbaka och med kraft!
  Men det kommer garanterat fler och starkare protester än dom milda västanvindar vi hitintills har sett.
  Varför tror Ni att myndigheterna är så angelägna att vi ska använda plastkort som betalning?
  Det är bara ännu ett sätt att kontrollera oss medborgare in i minsta detalj.
  Och mobiltelefonen, där lagras allt, vartenda ord och till vem, vartenda steg Du tar registreras och genom telefonens högtalarsystem kan dom också enkelt avlyssna Dig när telefonen är påslagen, även om den inte används!
  Har Du en nyare bil med GPS så registreras varenda meter Du kör -men den går ju dessbättre att slå av om Du är klok nog att ta ett sånt beslut?
  När vi använder internet så installerar nästan alla siter olika spionprogram (cockies) i våra datorer.

  Och nu myndigheternas senaste påhitt, ”green-certifikate”
  Vad är tänkt att lagras där?
  Det kan användas till väldigt mycket.
  Om Du är en obedient medborgare och vaccinerar Dig mot olika fabricerade åkommor, så ser dom det, det framgår också om Du har tagit Din senaste dos mot covid19, delta, omikron eller den senaste helt osynliga och ofarliga varianten.
  Det kommer att läggas in uppgifter betr. Ditt miljömedvetande, om Du har köpt ett miljövänligt kylskåp, eller kör en batteribil.
  Och det blir böter om Du stoppas och Ditt gröna certifikate uppvisar att Du överskridit Din tilldelade bensinkvot. Eller att Du helt enkelt redan stoppas vid pumpen när Du tankar och försöker betala med plastkort!
  Att handla kommer nu att bli besvärligt och mycket kostsamt.
  Endast miljömärkta varor till skyhöga priser blir tillåtna!
  Tillåtna varor finns naturligtvis inprogrammerade i Ditt gröna certifikate och uppgraderas kontinuerligt!
  Så därför, protestera mot vansinnigheterna medan Du kan.
  Släng vartenda plastkort utom ett, behåll det som ett kuriosa minne från den tid när vi var en millimeter från avgrunden till helvetet!
  Använd ENBART kontanter, dom affärer som vägrar att ta emot pengar skall vi inte besvära mer.
  Stäng av mobiltelefonen när den inte används, det finns fortfarande vanliga normala telefoner att använda.
  Mobiltelefonen är ett komplement och skall endast användas i nödläge och i ytterst viktiga ärenden.
  Och var inte rädd protestera mot myndigheternas alla vansinnigheter och övergrepp.

  32
  1
 4. Så pettersson tror att det hjälper att knyta näven i fickan för att reformera om saker som inte folket gillar?
  Inte ens en tårta i ansiktet kommer att hjälpa mot agendan, det behövs lite större grejor och många som hakar på mot kabalen.
  ——-
  Banker i Kanada, UK.

  Det började med en skakning…. o.s.v.

  https://youtu.be/ZSUWCQzzw6Q

  27
  • JUST PRECIS!!! Det är det man vill!!! Förtrycka och kontrollera vaccinerade, och diskriminera ovaccinerade med ”fel” åsikter, som i vilken given diktaturstat som helst

   5
   1
 5. Jag är besviken på Petterssons inställning till Canadas frihetskämpar.
  Förstår inte Pettersson att detta är en kamp mot globalisternas terrorvälde?
  Trudelutten är bara en lydig marionett under Klaus Schwabs ledning.
  WEF har infitrerat många regeringar med hjälp av sitt ”young global leaders”

  54
  1
 6. Bron över till USA blockerades för att påvisa vad som händer när inte transporter fram och tillbaka mellan Canada och USA fungerar.Truckers ville visa att dom var nödvändiga helt enkelt.Canadas regering har hållit landet i strypkoppel i över två års tid med drakoniska åtgärder för sin befolkning och borde vid det här laget lättat på restriktionerna.Men,den BLM älskande och svårt vänstermarinerade globalistlakejen Trudeau har inte lyssnat på folket.Då blev det desperata åtgärder till slut som det blev med denna blockad.Intressant också att man lyckas hitta en Ottawabo som tyckte det var skönt att få sin stad tillbaka. Tusentals människor i Ottawa har stött denna blockad på alla vis.F.ö.skulle jag tro även merparten av Canadas befolkning.Jag har nära släkt boende där.Släkt som emigrerade dit på 90 talet för det var framtidslandet.Men det var då det.Canada har utvecklats till något som närmast kan liknas vid Australien i dag.Så dom här killarna och tjejerna ska hyllas för sitt mod för dom kommer att få betala ett högt pris för att dom hade mage att slåss för sin rätt till försörjning och frihet utan en massa vansinnesregler som saknat relevans…..

  49
  1
  • Eller också lyssnade Trudeau på folket. Jag har svårt att tro att de så kallade Truckers är en majoritet. Då hade det räckt att gå ut i strejk för att visa sitt missnöje.

   Jag tror att det är en minoritet som protesterar och att de flesta lastbilsförare inte vill ha något med detta gäng att göra.

   2
   52
 7. Black Lives Matter och andra vänsterblivnas demonstrationer accepteras & uppmuntras till av MSM över hela värden, en mycket underlig värd vi lever i.

  58
  1
 8. Men med Politiker som inte lyssnar på folket gör att dessa tar till grövre metoder,
  och det hjälper deffinitivt inte att som ”troddelutten” Trudou va oförskämd mot
  folket,
  För övrigt skedde en liknande frihetsdemonstration i Stockholm i Lördags,
  hur många som deltog vet jag ej, för sådant som inte passar regimen
  rapporteras inte i Statsmedia, däremot hade SVT lyckats få med en demonstration
  mot det spända läget i Europa med ett 60 tal medverkande, vilket inte är fel i sig,
  men är det medias uppgift att sortera vilka nyheter skatteslavarna ska ta del av??

  56

Kommentera