Åkesson vill inte välja mellan Biden och Putin

INRIKES. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ville inte välja mellan Joe Biden och Vladimir Putin när han fick frågan i SVT:s ”30 minuter”. För detta kritiseras han i svensk media, som inte är intresserade av att förmedla korrekt och opartiskt.

Jag skulle inte vilja ha någon av dem som premiärminister eller statsminister i Sverige, svarade Åkesson och påpekade samtidigt att USA är en västerländsk demokrati medan Ryssland är en auktoritär stat.

– Självklart väljer jag USA:s samhällssystem framför det ryska, sa han vidare.

-Pettersson tycker det är en idiotisk fråga i klass med – Vem gillar du mest, Hitler eller Stalin? Åkesson tar klar ställning för demokrati.

Anders Holmberg borde frågat om Åkesson föredrar demokrati eller islam som många andra politiker i vårt land har svårt med.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Åkesson vill inte välja mellan Biden och Putin

 1. Jag skulle självklart välja Putin! Gillar inte Biden alls med sitt lismande, och sin otrevliga karaktär! Om nån skulle kunna trycka på bombknappen, är det han, i nervös hysteri. En genomfalsk vänsterliberal, med en glappande löstäderkäft! Nej, fy!!!

  4
  2
 2. Pest eller kolera? Man vill avstå bägge. Finns ingen anledning att välja. Har fullt schå med att sköta Sveriges (eventuella?) demokrati.

 3. Jag förstår inte hur man kan påstå att USA är en demokrati. Inte alla får rösta i val, bl,a de som sitter i fängelse, de som inte registrerar sig och ibland även de riktigt fattiga. Man har en president som tar emot stora summor från olika företag till sin kampanj och ingen ska slå i mig att dessa företag inte kräver gentjänster. Och sedan vansinnet med elektorer. Den som får flest elektorsröster blir inte per automatik president eftersom elektorer kan lägga sina röster på motståndarna.

  Läs och begrunda: https://svenska.yle.fi/artikel/2018/11/02/rostfortryck-eller-skydd-mot-valfusk-drabbade-valjare-i-usa-far-kampa-for-att

  13
 4. Varför får inte Annie Lööf frågan om vem hon föredrar; Putin eller Åkesson? Och låt henne inte slingra sig undan, för Åkesson pressar man ju. Fast det kanske inte ingår i SVT’s uppdrag att ställa till med ett sådant spektakel.

  39
 5. Hmmm… Välja mellan en demokratisk stat på väg mot kommunism eller en f.d. stat på väg mot demokrati? Det är samma idioter som hatade Trump som hatar Putin. Om inte de amerikanska oligarkerna hade minerat området så hade Trump och Putin kunnat lösa upp spänningarna.

  Nu följer jag inte rysk politik och det enda jag vet är att de jag känner med rysk härkomst gillar Putin. Amerikansk politik däremot följer jag och den bilden är inte vacker. Många av dem som sitter på ”kullen” verkar vara mer intresserade av personlig vinning än amerikanska folkets väl och ve. Sedan är det tydligt att man från höga poster inom det demokratiska partiet spionerat på Trump både när han kandiderade och även senare. Nu väcker den speciella åklagaren åtal i frågan. Vidare har det framkommit att valet inte gått rätt till på många håll. Man har avvikit från de strikta procedurer man haft att följa vilket har öppnat för manipulering.

  Det som är desto mer skrämmande är att hela utbildningskedjan verkar på många håll vara helt i händerna på radikala som indoktrinerar barnen. Många gånger i det fördolda utan föräldrarnas vetskap. Därför tycker många unga amerikaner att socialism verkar vara en god idé.

  Putin är ingen korgosse men han verkar i alla fall inte ta order från de som är genuint onda och giriga.

  33
 6. Anders Holmberg är ett praktexempel på varför vi inte skall ha tvångsskatt på TV. Som TV-papegoja bör han deporteas till Skansen! Jimmie var märkbart besvärad men höll garden förträffligt.

  76
  1
  • Som en fråga värdig gamla hemmets journal eller Allers bjuda in en känd person och fråga vem vill du ha med sig på en öde ö?

   17
 7. Som taxichaufför skulle jag välja Putin… 🙂

  Min pappa körde Taxi på 60-talet, som extrajobb på nätterna. Han hade sin helt lagliga 9mm Browning 1903 i handskfacket eller på något annat ställe, med ett skott i patronläget och med sju skott i magasinet. Hanen uppspänd, men pistolen säkrad.

  Vid högvakten, när vi skulle skydda kongen, eller var han borta ? så bar vi våra betydligt kraftfullare vapen på exakt samma vis. Dock bara med tio skott i magasinet, ej tjugo.

  34
 8. Ja t.o.m. Stenbock anser en sådan fråga lik ”Pest eller Kolera”… Men som i alla länder jag besökt i mitt liv går det utmärkt,att hålla sig neutral i politiska frågor !!
  Mitt idealsamhälle kommer jag aldrig att få uppleva,och troligen inte ni andra hellre.

  47
  1
 9. Ja det är en idiotisk fråga men om Pettersson måste välja taxichaufför, Biden eller Putin, är väl svaret enkelt och självklart?

  40
  2
  • Givetvis, Putin arbetade som taxichaufför i början på 1990-talet och i det yrket var han säkert bra. Så vill jag beställa en taxi ringer jag Putin och räknar med att han kör dit jag vill.

   Som president/statsminister skulle jag om jag blev tvungen hellre välja Biden, han lyssnar på rådgivare och har inte utsett sig själv till diktator på livstid.

   21
   27

Kommentera